04/01/2018 - 05/01/2018 - shfyqhazhr

Monday, 30 April 2018

WHAT'S IN MY MAKEUP BAG

13:32 12
WHAT'S IN MY MAKEUP BAG

Assalamualaikum

WHAT'S IN MY MAKEUP BAG | Hi korang! akhirnya dapat jugak mengembalikan mood untuk merepek kat blog. semakin nak cuti semakin banyak kerja huhuhu letih lah kerja dengan orang suka buat kerja last minit ni. kita sekali kena dengan dia -_-

ok. lupakan pasal tu, harini sha nak share apa yang ada dalam makeup beg sha. entah kenapa tetiba nak share kan, padahal bukan ada apa yang menarik pun :p

bahagian hadapan

bahagian belakang


tolonglah puji makeupbag sha ni comel. ya ampun hahaha sha tengok je benda ni kan terus ambik bayar tau. sebaik mur mur je. sengaja ambik yang jenis boleh nampak dalam tranparent sebab nanti senang nak ambik barang (haha tipu je). kalau sekali nak ambik barang, wajib punggah semua jugak.


so tadaaa! ni lah benda benda yang ada dalam makeupbag sha yang not so makeupbag tu hahaha. sebelum ni siap ada resit lagi tau :p perempuan dengan resit mana boleh pisah hahaha. sha rasa benda benda yang ada dalam makeupbag sha ni benda basic je kot. ni makeupbag yang bawak pi kerja. kalau nak keluar jalan jalan sha bawak lipstick ja, bedak jarang nak touch up hahaha.

So tu loose powder bynanda, sha beli dari shopee - memang superbb gila loose powder dia, sha in love sangat! dah la murah teruk gaissss, then handgel <3 handgel="">tu sha dapat dari kakak youtuber sorang ni (HILMAS LIFE) - mohon korang subscribe dia punya youtube sebab mana tau dia buat giveaway lagi nanti haha. then liptint (penutup hitam) sha beli masa kat langkawi, tak ok pun tapi dah nak habis kan haha. then pen perfume + roll on perfume, perfume ni wajib ada la kot kan. next pin tudung - since sha pi langkawi bawak 1 pin je kan, sha terus beli pin kat kedai 2.12 hahaha letak dalam tu supaya boleh digunakan masa kecemasan, actually ada yang kecik satu tapi dah pakai haritu lupa nak letak balik. next plaster & panadol - sebagai seorang yang jenis suka mencari penyakit hahaha plaster memang sangat diperlukan. panadol tu sebab haritu selalu sangat sakit kepala sebab panas, so memang ada kat makeupbag, purse dan sebelah katil haha. pendrive dalam makeupbag?????? why not hahahaha siap letak dalam plastik kot uolls. senang nak tengok kdrama. last sekali cermin - benda wajib! cermin lama ni, zaman sekolah lagi :p

fuh, banyak jugak eh. korang ada makeup bag? ada apa dalam tu? ada benda mengarut macam sha tak hahaha

okbai!




Friday, 27 April 2018

FINALLY DAPAT JUGAK MILO KEPAL!

21:30 7
FINALLY DAPAT JUGAK MILO KEPAL!

Assalamualaikum

FINALLY DAPAT JUGAK MILO KEPAL! | hi korang! first of all, sha mintak maaf ye malam malam nak sembang pasal makanan pulak ha. sha pun terliur jugak ni nampak perakataan milo kepal tu haha :p ni cerita lunch hari khamis. mula mula tu nak makan megi sup siam pastu bila sampai tutup pulak. adohai. selalu kalau nakpi situ sha dan kawan sha call dulu, siap order terus, sampai makan terus haha. tapi semalam tak terfikir nak call pulak, bila sampai sana tutup terus sedih hahaha. 

kawan sha pun cadanglah kitaorang makan kat kedai makan yang harga makanan/minuman dia serendah RM2 uolls. sha pun ok jelah sebab kalau nakpi tempat lain kalut lambat pulak masuk kerja. kalau pi kedai yang memang masakan dia ready to eat tu senang la kan.

baca sini → KEDAI MAKAN RM2

bila sampai kedai yang diceritakan ni sha terus nampak something new. lama jugakla kitaorang tak makan situ sebab ganti puasa kan hahaha. sha nampak ais kepal milo korang! hahaha ye tahu dah lama viral kan tapi sha first time jumpa sebab tu excited. haritu nakpi try yang kat jitra tu tapi kedai tutup pulak hampeh betul hahaha. sha pun apa lagi orderlah mee kari dengan ais kepal milo.


yay dah sampai! mee kari tu RM 2.50, milo kepal tu RM 4.00 hahaha mahal yedok? tapi oklah sebab kena dengan tekak sha pulak. idk why dua tiga hari ni suka sangat makan benda manis hahahaha pastu balik tempat kerja je telan berliter liter air :p

MY HONEST REVIEW : firstly pasal kedai ni, kalau boleh pemilik kedai tu takyah la usha usha kita time tengah makan, sumpah takselesa weh. kalau bab makanan pulak semua ok je, harga pun cun hahaha ni kali ke berapa entah la sha pi kedai tu. nanti nakpi lagi la try milo kepal tu :p



PUTERI DUYUNG SOFEAROSE HADIR DEMI PENYU

10:54 6
PUTERI DUYUNG SOFEAROSE HADIR DEMI PENYU

Assalamualaikum

PUTERI DUYUNG SOFEAROSE HADIR DEMI PENYU | Hi! korang tau tak yang sekarang populasi penyu kat negara kita dah semakin menurun? sha pun baru tau lepas baca mengenai kempen yang dilakukan oleh SofeaRose. jadi, bagi meningkatkan kesedaran mengenai ancaman yang dihadapi oleh penyu ni, SofeaRose dah bekerjasama dengan SEATRU (Unit Penyelidikan Penyu Universiti Malaysia Terengganu) dalam Kempen Memulih dan Memelihara Penyu. SEATRU telah diwujudkan semasa penyelidikan Penyu Belimbing di Rantau Abang pada tahun 1984. 

"Jika Kami Tidak Melakukan Sesuatu Untuk Memelihara Penyu, Pada Masa Hadapan ; Kita Hanya Dapat Melihat Penyu Hanya Di Muzium - Muzium"

Secara purata, hanya 1 daripada 5000 anak penyu yang akan hidup sehingga ke pringkat dewasa kerana ancaman dari pencemaran laut, pemburu penyu, haiwan pemangsa dan lain - lain sebab. Setelah memasuki tahun yang keempat dalam industri, SofeaRose mengambil inisiatif untuk mengumpul dana bagi program "SEATRU - Adopt a Turtle" dengan menghasilkan koleksi pakaian dan tudung yang bertemakan Puteri Duyung (Mermaid). Yelah, Mermaid kan bff dengan penyu.


Kalau korang nak tau, program “SEATRU – Adopt a Turtle”  adalah dengan mengambil penyu sebagai anak angkat dan SofeaRose akan menyumbangkan sebahagian jualan dari koleksi Mermaid kepada program “SEATRU – Adopt a Turtle” bagi menyokong pemuliharaan penyu. Sumbangan yang diperoleh akan digunakan untuk proses pemuliharaan penyu seperti memantau pergerakan penyu, melindungi habitat, membeli peralatan veterinary dan banyak lagi.


        
SALAH SATU KOLEKSI SOFEAROSE [CLEODORA]

Semua sedia maklum yang Puteri Duyung merupakan seorang wanita yang sangat cantik dengan perwatakan lemah lembut, penyayang serta seorang yang ceria kan?! dan sha percaya kita pernah berangan angan nak jadi macam Puteri Duyung kan? nak cantik macam Puteri Duyung gitu haha. disebabkan itu, SofeaRose dah menghasilkan koleksi tudung serta pakaian RTW (Ready To Wear) dan juga koleksi Raya 2018 yang diinspirasikan oleh kecantikan Mermaid!

MERMAID CHARM

Salah satu dari koleksi tudung daripada SofeaRose adalah Diona, tudung ini diperbuat daripada Satin Matte berteknologi tinggi. tudung bercetak ini boleh didapati dengan harga dari RM79 dan dilengkapi dengan charm [seperti gambar diatas] dan kotak yang dibuat khas bagi koleksi ini. SofeaRose ingin mencuba sesuatu yang luar biasa, SofeaRose  merakamkan video seorang Puteri Duyung memakai tudung Diona berenang di dalam air:


Kalau korang nak tau jugak, selain daripada koleksi tudung, SofeaRose pun ada mengeluarkan koleksi RTW (Ready To Wear) dan 13 Baju Raya Mermaid ; Baju Mini Kurung, Baju Kurung Moden, Jubah , Baju Kurung Kedah dan banyak lagi! Koleksi Mermaid SofeaRose ni korang boleh dapatkan dengan harga dari RM 59 hingga RM 419 je! dan yang bestnya, sebahagian daripada duit korang akan digunakan untuk tujuan pemuliharaan penyu macam yang sha terangkan di atas.





Pembelian boleh dilakukan melalui tiga jenis cara :-

❤ Hubungi Penasihat Imej di 019 – 635 0313 (Teha) 

❤ Kunjungi butik SofeaRose di Bangi Sentral 

❤ Menerusi laman sesawang di www.sofearose.com.  

Dengan setiap pembelian RM100 keatas, pelanggan secara langsung akan didaftarkan sebagai Ahli SofeaRose dengan PERCUMA seumur hidup dan mendapat potongan 20% untuk setiap koleksi SofeaRose. 


Untuk maklumat lanjut :-

Facebook : www.facebook.com/sofearose.my
Instagram : www.instagram.com/sofearose_hq
Twitter : www.twitter.com/sofearose_hq
Website : www.sofearose.com

Alamat Butik : Jln Medan Pusat Bandar 8A, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Saturday, 21 April 2018

FIRST TIME TRY MR DAKGALBI & TAKHABIS?

12:17 12
FIRST TIME TRY MR DAKGALBI & TAKHABIS?

Assalamualaikum

FIRST TIME TRY MR DAKGALBI & TAKHABIS? | Hi! haritu selepas  hari sha balik dari langkawi, bangun pagi tu terus whatsapp geng, jom keluar! sebab duit yang pi langkawi masih berbaki untuk meluangkan masa dengan yang tersayang kan hahaha. tu lah kan orang cakap kalau nak kemana takyah rancang lama lama. terus driver kata on, tetap pukul brapa. terus pi haha. so kitaorang keluar dalam pukul 11.45 - 12.00 macam tu la, dengan taksarapan apa semua. letih dengan balik langkawi takhabis lagi, bangun terus mandi dan bersiap hahaha. 


Haritu kitaorang decide nak makan dakgalbi ni, bukan kitaorang la tapi sha yang teringin nak rasa sebab haritu pi dengan cousin, dia nak makan boatnoodles. so kitaorang pun bertolaklah ke Aman Central dan parking kat cmart belakang Menara Alor Star tu dan jalan ke Aman hahaha -_- katanya parking murah situ, takpalah ikut jelah kan.


sampai je kat aman kan, takdak orang... kosong hahahaha. yelah kan hari isnin, hari kerja, hari sekolah mana nak ada orang. rasa macam aman ni ana yang punya haha! senang nak naik lift ke eskalator ke semua kosong :p masuk je aman terus ke tempat kitaorang nak pi. sampai je terus diberi menu, haha orang takramai sangat time tu ada dalam 2 3 meja je yang ada orang. so here the menu!

MR DAKGALBI AMAN CENTRAL

MR DAKGALBI AMAN CENTRAL

so kitaorang ambik yang main course set untuk 2 pax tu. oh btw haritu macam ada promo la, ada kad student dapat free ramen 1, sebaik kawan sha duaorang tu ada kad student, dapat la ramen free 1. air sha order greentea, same goes to awa dan nzirah order grape apatah hahaa.

after a while.....


        

time ni kan perut dah buat konsert dah. macam macam lagu dah muncul haha tapi sebaik jugakla orang takramai kalau tak mesti lambat (kot) pastu pekerja dorang dah sampai untuk masakkan untuk kitaorang hahaha excited betul nak rasa kan

masak dik jangan tak masak

ni muka lapar ke

so haritu kitaorang keluar tiga orang je sebab leka masih di pahang dan mira ada hal lain. tak kisah lah berapa orang yang penting dapat makan kan :p


and finally, siap jugak... hahahaha stress tau tengok dia masak depan mata, penantian tu satu penyiksaan la time tu :p yang ni ramen je, dia cakap dah habis nanti panggil dia, dia masakkan yang nasi pulak


ha yang inilah nasi tu, time ni dah kenyang teruk dah gais. sha pun taktau kat mana salah dan silapnya tapi sha memang dah kenyang tapi hmmm nak tapi kenyang. korang pernah tak rasa macam ni? hahahaha tapi kan....


sha je kenyang tapi dorang ok je lagi hahaha so hasilnya! dapat dihabiskan dengan jayanya hahaha fuhh tak rugi kan kalau bawak geng boleh makan bagi habis ni hahahaha ni kalau dorang baca habislah sha :p

harus tutup muka sebab cara makan tu taksopan langsung!

MY HONEST REVIEW : tak sama dengan apa yang sha jangkakan. sumpah taksama langsung hahaha tengok dari menu macam wow sangat tapi bila rasa biasa je, tapi oklah sedap jugak bukannya taksedap langsung. tapi sedikit pricey la hahaha. makan lagi lepas ni? yaa kot bila banyak duit (eh) hahaa. total lost untuk tiga orang ; RM 80.00



Mr Dakgalbi, Aman Central, Alor Setar




SPM RESULT GIVEAWAY

09:59 4
SPM RESULT GIVEAWAY


Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Bersempena dengan keputusan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan pada 15 Mac 2018 lalu, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati dengan secara rasminya melancarkan SPM Result Giveaway. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan pelbagai hadiah menarik dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

Hadiah Pertama: Domain DotCom X 1 pemenang
Hadiah Kedua: Kopi Pak Belalang X 2 pemenang
Hadiah Ketiga: Tudung X 1 pemenang
Hadiah Keempat: Novel Baharu X 3 pemenang
Hadiah Kelima: RM20 X 1 pemenang
Hadiah Keenam: RM10 X 1 pemenang
Hadiah Ketujuh: Topup RM10 X 4 pemenang
Hadiah Saguhati: Topup RM5 X 2 pemenang untuk peserta terawal dan terakhir!

Kesemuanya 15 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog penganjur dan penaja-penaja berikut:

2. Follow instagram berikut

3. Like Facebook berikut:

4. Follow Google Plus berikut:

5. Langgan saluran YouTube * Pokucu *

6. Buat entri bertajuk 'SPM Result Giveaway'.

7. Salin dan tampal kod HTML di bawah:

8. Cuba teka berapa unit/aggregat yang Abam Kie perolehi semasa menduduki SPM tahun 1990 lalu. Sebagai 'clue', Abam Kie dapat Pangkat 1 (6 - 24 unit). Jadi pandai2lah teka, ye? Pemenang akan dipilih berdasarkan tekaan yang tepat. Sekiranya lebih daripada seorang peserta membuat tekaan yang tepat, maka peserta terawal akan memenangi hadiah berkenaan diikuti oleh peserta seterusnya. Pemenang seterusnya akan dipilih berdasarkan tekaan yang hampir tepat

9. Terbitkan.

10. Tinggalkan pautan entri giveaway dan tekaan anda di ruangan komen entri di SINI sahaja.

11. Siap!

Jika nak join GA ini sila klik di SINI atau banner di atas. Peraduan berlangsung sehingga 11.59 malam, 22 April 2018. SEKIAN. TERIMA KASIH.



sha teka 23 unit!

Friday, 20 April 2018

MAINAN LANUN?

16:00 5
MAINAN LANUN?

Assalamualaikum

MAINAN LANUN? | Hi, benda ni dah lapok sebenarnya tapi tadi ternampak kat gallery haha. sepatutnya lepas entry yang makan chickenchop tu [BACA SINI] terus cerita pasal yang mainan ni tapi biasalah kita hanya mampu merancang haha selepas hampir dua bulan baru dapat update benda ni.

so petang yang kitaorang makan chickenchop tu sha ada la beli mainan ni sebab rasa murah. ya ampun taktau lah kenapa perangai sha macam ni. takboleh tengok benda murah dan menarik terus nak beli padahal dah tahu nanti takguna! 


keluar dari tempat kerja terus nampak benda ni, terus sha tanya harga kat akak jual tu. "RM3 dik" WAITTT WHAT??? RM3?????? selama ni duk nampak tapi mahal nak mampus hahaha i mean RM 10+++ memang idok la nak beli dengan harga boleh buat beli makan kan? sha pun terus beli tanpa berfikir panjang haha lepas tu sha siap cakap lagi kat akak tu, "kak, saya duk jumpa benda ni RM 10++" "lahh yaka dik?" hahahaha

pastu lepas makan chickenchop tu tengah sembang sembang baru sha teringat yang sha ada beli benda ni, dua orang manusia tu pun macam awatlah takbawak keluar dari tadi hahaha. bukak bukak tu terus nak main, helo? lupa ke kita dah 22 tahun hahaha


benda ni funny kot. walaupun takdak apa pun, tapi memang bising la kat situ, sebaik takdak orang lain ada kami tiga ja. sekali kak kedai chickenchop tu pun join gelak hahahaha. dalam kotak tu ada tiga benda ni la ; lanun, pedang dan bekas coklat tu (taktau nama). walaupun dia macam tak berfungsi sangat tapi oklah harga RM 3 kot? maksud sha yang tak berfungsi tu, bila cucuk pedang yang bukan tempat yang akan buat dilompat, dia akan macam nak jatuh huwaaa cemana nak explain hahaha T____T tapi malangnya sekarang, benda ni dalam kotak je. takpernah main pun haha

korang pernah main tak benda ni?


Wednesday, 18 April 2018

MAGGI PEDAS GILER!! PERISA AYAM BAKAR

15:29 17
MAGGI PEDAS GILER!! PERISA AYAM BAKAR

Assalamualaikum

MAGGI PEDAS GILER!! PERISA AYAM BAKAR | hi! semalam sha cuti yahuuuu! pastu biasalah sha duk scroll twitter, nampak banyak pulak orang post gambar maggi pedas giler. sha pun apa lagi, terus nakpi beli tapi sebab malas lepas zohor baru keluar rumah. pi kat kedai tu kan, memang betul la rezeki sha sebab ada satu ja yang tinggal. tu pun perisa ayam bakar.sha memang tak minat sangat perisa tomyam. 


sha beli maggi ni RM 3.30 rasanya tapi ada baca jugak kalau kat tesco RM 2.90 je tapi tak kisah la sebab kalau nak pi tesco yang kat jitra sana lagi lah makan modal hahaha. 

[bahagian atas]

[bahagian tepi - ingredients]

[bahagian tepi - cara penyediaan]

so lepas isyak semalam apa lagi, sha pun suruh si syazwan pi beli kfc. sebenarnya kfc tu taknak sangat pun, nak suruh dia pi beli susu takut pedas kan. tapi kalau semata suruh dia beli susu memang mimpi di siang hari la dia nak pi. pastu bila dia dah balik baru siubuk nak buat haha pastu kena marah sebab sha suruh dia tunggu sha siapkan megi dulu baru makan


tada! merah baq hang, sebab filter la ni hahaha. time ni memang terliur habis ni, tengah tulis entry pun terliur jugak hadoi *tepuk dahi* sha letak kulit ayam kfc kat atas tu, panas panas kan kulit ayam duk kriuk kriuk lagi. masa suapan pertama tu ok lagi, masuk je suapan ketiga memang adoi pedas mak ai. sha kalut dah minum susu hahaha dengan air mata tiba tiba meleleh. tapi kan....

yayyyyyy! dapat habiskan. sha makan sorang ok. 

MY HONEST REVIEW : pedas tapi taksepedas ramen la. tapi sha suka yang ni lagi, pedas megi ni pedas sekarang je bukan macam ramen pedas dia boleh bawak ke esok haha tipu je. takrasa pun mana rasa ayam bakar dia haha tapi tak kisah la. harga pun cun takdaklah mahal sangat. so sha bagi 8/10!

korang dah try ke? yang tomyam ke ayam bakar?




Monday, 16 April 2018

NASI ARAB YAMBING DI KAKI GUNUNG CAFE

23:30 8
NASI ARAB YAMBING DI KAKI GUNUNG CAFE

Assalamualaikum

NASI ARAB YAMBING DI KAKI GUNUNG CAFE | Hi, siapa sini peminat kambing? sha salah sorang yang suka sangat makan kambing padahal bila lepas makan mesti rasa sejuk je badan. tapi sha memang macam ni, benda yang takboleh makan la makanan kesukaan sha. sebenarnya cerita ni sepatutnya masuk dalam entry hari kedua di langkawi yang entah bila nak disiapkan haha so sha cerita pasal satu kedai makan ni dulu la. sebelum pi langkawi tu kawan ada bagitau yang wajib pi makan sini tapi sha tak berharap sangat pun hahaha


ni geng makan sha, dia kalau makan dan tak menyakitkan hati sha memang takboleh haha tapi sha pun selalu jugak balas dendam hikhik. tengok tu dia cakap "WAJIB PI SINI". sha terus google tempat makan ni dengan tempat penginapan sha. takdaklah jauh mana tapi 15 minit jugakla nak sampai. dipendekkan cerita, sampai dah masa untuk lunch masa hari kedua tu. tapi dia takcakap nak pi situ hmmmmmmm lepas kitaorang sampai kedai yang pemandu tu nak bawak, tutup! yayyyyyyyyyY!!! sebab kedai tu tutuplah dia bawak kitaorang gi makan kat KAKI GUNUNG CAFE.


KAKI GUNUNG CAFE

Apa yang sha dengar dari pemandu kitaorang tu, tuan kedai tu orang belah belah kitaorang je taksilap orang Jitra kot (sha tak ingat hehe) dan dia cakap cafe ni macam tempat islamik sikit la. dan bila sampai memang tak disangkal lagi hehe pekerja dorang semua berkopiah pastu muka suci suci je :') ni kalau terfall in love memang jadi orang Langkawi lah sha jk jk. nasib kitaorang sebab pi lunch pukul 4 lebih so memang takbanyak orang.


tapi sebenarnya banyak jugak orang tapi ada meja kosong lah untuk kitaorang dua van hahaha banyak pulak tapi. bila dapat tempat duduk terus nak order. iolls lapar sangat! dah la time pagi makan sikit gila sebab takdak selera langsung pi langkawi. tu pun ada hati nak pi penang hujung tahun ni nakpi buat food adventure :p 



maaf gambar tak clear, ni kawan sha yang hantar haritu haha. sha nak ambik gambar haritu tapi yang ambik order tu macam asyik pandang je. sha dah la takboleh orang pandang sha lama lama karang rasa nak pakison hmmm. so sha order NASI ARAB YAMBING = Ayam + Kambing. 

NASI ARAB YAMBING RM 22.00

dia datang dengan lenggang lenggoknya hahaha. yes masa yang di nanti nantikan, yang ditunggu tunggukan! sha terus ambik gambaq pastu send kat kawan yang suruh sha pi tu hahahaha. terliur dia kat UUM tu padan muka :p sha dengan nzirah share okay sepinggan dua orang sebab pemandu kitaorang cakap sepinggan boleh makan dua orang. nampak macam sikit ke banyak? sebenarnya banyak. sha ambik kambing dan nazirah ambik ayam. sha sampai taknak rasa la ayam tu, nak kambing je hahahaha :p air pulak memang banyak pilihan, cococut shake la ice blend la apa la, tapi sha tetap dengan teh ais hihi. 

my honest review : memang sedap gais, sha taktau lah macam mana sha akan menyesal kalau haritu sha tak ditakdirkan dapat makan hahaha bukan senang nakpi langkawi walaupun dekat. memang kambing dia lembut habis, rasa pulak memang cukup sempurna! yang kuah kuah dalam mangkuk kecik (taktau nama)  tu pun sedap, sampai habis kitaorang makan hahaha dan air teh ais kat cafe ni RM 1.50 je ok!


NASI ARAB KAKI GUNUNG CAFE
Alamat : Jalan Kumpulan, Simpang Gunung Raya, 07000 Langkawi
No Tel : 04 - 9591179


HADIAH UNTUK SI DIA (LELAKI)

20:00 7
HADIAH UNTUK SI DIA (LELAKI)

Assalamualaikum

HADIAH UNTUK SI DIA (LELAKI) | Hi, korang pernah tak nak belikan something untuk kawan lelaki, adik lelaki, suami atau ayah korang tapi taktau apa yang dorang suka? Kita geng!! sebabnya sha selalu sangat kehausan idea kalau bab nak membeli hadiah untuk orang lelaki ni sebab taktau apa yang dorang nak. Selalunya bila tanya kawan kawan apa yang patut dibeli untuk BF selalu akan diberi cadangan seperti wallet, perfume, kasut futsal or gitar. tapi kalau semua tu dah pernah beli macam mana pulak?

So harini sha nak kenalkan kat korang mengenai satu website yang dapat menolong kita yang kaum perempuan ni untuk cari hadiah yang special untuk orang lelaki. orang lelaki pun berhak tau dapat kejutan macam lelaki selalu buat kat perempuan ehehe.

printcious.com – printcious ni merupakan satu website yang korang boleh diy korang punya hadiah mengikut kretiviti korang. yang lagi best pasal printcious ni, website ni sentiasa ada promotion tau.
 

satu yang sha suka megenai website printcious ni adalah dorang memang dah susun kategori kategori hadiah. kiranya senanglah kalau nak order apa apa boleh terus clik kat kategori yang sepatutnya.

so! sekarang sha terfikir nak hadiahkan sepupu lelaki sha hadiah untuk birthday dia hujung bulan 4 nanti. kalau nak create hadiah untuk lelaki boleh terus klik link ni – [gift ideas for men]


sekarang pula masanya untuk sha fikir hadiah apa yang sha nak buatkan special untuk si farhad ni. dia baru darjah 2 so sha terfikir nak buatkan dia keychain la. so nanti dia boleh gantung keychain tu kat beg sekolah dia hihi. so kat sini sha nak share cara nak create order dan design order korang
 

1. PILIH HADIAH YANG KORANG NAK DIY


2. START DESIGNING


 
3. MASA UNTUK TUNJUKKAN KRETIVITI SENDIRI


disebabkan si farhad ni minat si ejen ali. sha gunakan gambar ejen ali sebagai benda utama dalam tu dan sha ambik warna merah sebab tu warna kegemaran dia. sebagai orang yang bukan bertangan seni ni, sha rasa dah cukup cun dah walaupun nampak simple. diselitkan nama dia kat keychain tu berharap takdak la kawan kawan dia yang gatal tangan nak ambik benda cantik ni haha
 
4. ADD TO CART


oh ya, sha tukar background tu sikit sebab merah nampak macam tenggelamkan baju si ejen ali tu
 

5. DAH PUAS HATI? CHECKOUT



disebabkan printcious suka buat promo, korang sebelum checkout pastikan dah letak promo code tau? jangan sia siakan peluang yang diberi. dengan promo code YEAR2018 korang dah jimat 30% tau
 

6. MASUKKAN DETAIL


korang isi maklumat maklumat yang diperlukan kat bahagian ni ok? korang jugak boleh terus self pickup kat office dorang [klik warna oren]
 

7. PILIH PAYMENT METHOD



kalau sha sha guna yang online banking tapi kalau korang takda online banking jangan ingat takboleh beli pulak haha korang boleh bayar guna atm [bankin] dan lepas tu jangan lupa send bukti pembayaran beserta ORDER ID
 

8. REVIEWORDER


so yang anak panah tu JUMLAH YANG PERLU DIBAYAR TERMASUK POSTAGE dan yang dalam bulatan tu JANGKAAN BARANG SAMPAI KAT KITA.


9. TUNGGU BARANG SAMPAI

sebelum ni sha dah banyak kali jugaklah order dari printcious ni, servis penghantaran memang tip top. so sampai disini jelah keterangan sha. nanti bila barang dah sampai sha update entry lain pulak ok? bai!




If you are looking for souvenir gift idea for guests, don’t forget to contact them.

Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest,party photo booth is your best entertainment.

Sunday, 15 April 2018

SURAT CINTA UNTUK STARLA THE MOVIE (2017)

14:00 2
SURAT CINTA UNTUK STARLA THE MOVIE (2017)

Assalamualaikum 

SURAT CINTA UNTUK STARLA THE MOVIE (2017) | Hi, semalam sha ada tengok one of my friend update status whatsapp yang dia tengah download cerita ni, cuba teka apa sha buat? sha pun apa lagi! download jugak la haha. oh ya movie ni semestinyalah daripada Indonesia sebab lagu surat cinta untuk starla pun penyanyinya dari Indonesia.


SINOPSIS SURAT CINTA UNTUK STARLA THE MOVIE

Movie ni menceritakan mengenai seorang lelaki yang bernama Hema. Hema ni macam unik sikit la sebab dia masih menulis surat dengan mesin taip datuk dia yang dulu merupakan seorang wartawan padahal sekarang kan dah maju ada whatsapp apa semua. pastu satu hari dia jumpa dengan si Starla. dorang kenal 6 jam je terus jatuh cinta. dorang bahagia sangat walaupun baru kenal. pada satu hari tu, starla ternampak sesuatu yang tak sepatutnya dan starla berubah, dia marah hema sampai pecahkan mesin taip hema. lepas tu masa dorang tengah bergaduh tu, hema ni jumpa something yang melibatkan masa lalu family si hema dan ada juga melibatkan family starla. haaaaaaaa kesudahan dia macam man? kenalah tengok sendiri :p

 SURAT CINTA UNTUK STARLA THE MOVIE

My Honest Review : 7.5/10 - oklah kalau nak layan masa bosan ke tengah tunggu bas ke. cerita yang santai santai takperlu fikir jalan penyelesaian untuk dorang haha. cerita cinta yang ada bergaduh, salah faham dan bersatu semula. diselitkan dengan masalah family yang dulu dulu. sha suka hero cerita ni sebab senyuman dia, yang heroin pulak memang cun melecun. 


"kalau aku jadi bulan itu, aku enggak mungkin bakal bersinar tanpa bintang starla"


"the world can’t shine without the star."