PENGALAMAN PERTAMA KALI MENGGUNAKAN J&T EXPRESS


Assalamualaikum

PENGALAMAN PERTAMA KALI MENGGUNAKAN J&T EXPRESS | Hi selamat pagi! Alhamdulillah dah masuk bulan November harini, siapa birthday bulan November angkat tangan! haha, harini sha nak share pengalaman first time guna J&T Express ni dan ada cerita disebaliknya acewah hahaha

SELALU NAMPAK VAN J&T EXPRESS

tempat kerja sha kan tepi jalan je, jadinya selalu sangat nampak van J&T Express ni, duk cakap sendiri la - takdak ka sapa sapa nak hantar barang kat aku pakai J&T Express ni, malangnya memang takdak haha! tapi petang 30 Oktober haritu masa perjalanan pulang ke rumah sha terjumpa van J&T ni pastu abang van tu senyum kat iolls! hehehehehehe sha pun balik je rumah terus tweet gini, konon nak mintak orang suprise kan  la tapi ayat mesti la kena twist sikit he he

tengok masa

sambil sambil lepas tweet tu sha duk scroll timeline kan tetiba..... masuk satu mesej, mesej yang buat sha rasa nak lompat kegirangan hahaha


ini macam mimpi menjadi kenyataan gais! bayangkan tak sampai 5 minit tweet tetiba dapat mesej macam tu! hahaha duk fikir sapalah hantar barang kat iolls ni :p tanya pakwe dia cakap takde pun -_- hahahaha jadinya sebab first time guna perkhidmatan J&T ni kan, excited la duk check tracking sedia sedia hahaha

 
pos PETANG 30 OKT sampai PETANG 31 OKT wowww! so wowwww! sha duk tengok yang drop point last tu, ala tak keluar delivery ke haha sebab masa tu dah dekat 5.30 dorang datang hantar, sebaik awal sikit kalau tak esok jugak la baru dapat. pastu ada orang call "heloo cik shafyqah ye, saya ada barang dari J&T, ada depan ni, nampak tak van merah" terus berdiri haha dengan excited nya cakap "ye nampak, kejap" terusla gi jalan ambik barang sebab dia takboleh masuk sini ada pasar malam

Akhirnya berjodoh jugak kita

suka tengok van dorang! hahaha dah la merah ang ang :p tapi maybe sebab baru lagi kot itu yang cantik gila tu hahaha fuhh pastu balik terus excited nak bukak apa yang dapat sampai lupa dah pasal abang handsome tadi k jk jk :p


eh nak tau tak apa ada dalam parcel ni? ala nanti lah kita cerita hehehehe~ okbai!

Thankyou J&T Express for your superb service! 


25 comments:

  1. pernh sekali guna... org la guna, kami terima je... bagus juga.. cepat

    ReplyDelete
  2. Memang terbaik perkhidmatan diorang nie.. cepat dan pantas.. harapnya sampai bebila lah macam nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah! harapharap sampai bebila! sennag hati kalau courier gini

      Delete
  3. Wah, Sha dah guna perkhidmatan J&T ye, pernah tengok ofis depa tapi sebenarnya tak tau tu ofis apa. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu sha pun taktau haha pastu viral kat twitter pasal j&t ni

      Delete
  4. jemput singgah :) https://messarah.blogspot.com/2018/11/life-update-mese-occupato-busy-month.html

    ReplyDelete
  5. saja je kan nak buat seprais..hapdate dpt apa tu..hihi

    ReplyDelete
  6. Service J&T mmg not bad sha. Cakap based on my experienced ehehe.

    ReplyDelete
  7. Wah, first time dgar courier ni. Hahaha noob gila. Laju jugak servisnya

    ReplyDelete
  8. selalu juga nampak van dia tapi tak pernah pula sampai rumah..hihi

    ReplyDelete
  9. tak sure kat Ganu ni ada ke tak..Haha..btw besarnya parcel itu..hehe

    ReplyDelete
  10. Selalu nampak van ni tapi belum pernah dapat parcel guna courier J&T ni

    ReplyDelete
  11. ada ek..tak pernah dengar jugaks..nanti komen alamat kat blog Mummy Ayu yer..utk hadiah simple giveaway tu. tapi hadiah lambat skt, bila Mummy Ayu balik baru pos yer...tq & congrats!!

    ReplyDelete
  12. Dah banyak persaingan poslaju & Gdex, harap depa dapat tingkatkan mutu la, hehe. Apapun, apaaa la tu dalam parcel tu, misterinya, jeng kejeng jeng jeng jeng, haha,

    ReplyDelete
  13. Wow. Bestnye dpt surprise. Sape laa yg bg tu ye.

    ReplyDelete
  14. aa btol kan. mek selalu nampak dia punya van je. hahaha tak pernah berpeluang lagi setakat ni orang deliver barang guna perkhidmatan j&t. adakah lepas drop komen ini akan dapat parcel thru j&t heheheh.

    ReplyDelete
  15. haha.. Saya order barang 30 Okt.. supplier pos barang kat saya 31 okt.. tp sampai sekarang barang saya tak terima.. J&T boleh hntar ke tempat lain.. huhu sedih.. first time guna tapi jadi masalah macam ni pulak.. memang xkan guna lagi..

    ReplyDelete
  16. haha.. Saya order barang 30 Okt.. supplier pos barang kat saya 31 okt.. tp sampai sekarang barang saya tak terima.. J&T boleh hntar ke tempat lain.. huhu sedih.. first time guna tapi jadi masalah macam ni pulak.. memang xkan guna lagi..

    ReplyDelete