MAGGI PEDAS GILER!! PERISA AYAM BAKAR


Assalamualaikum

MAGGI PEDAS GILER!! PERISA AYAM BAKAR | hi! semalam sha cuti yahuuuu! pastu biasalah sha duk scroll twitter, nampak banyak pulak orang post gambar maggi pedas giler. sha pun apa lagi, terus nakpi beli tapi sebab malas lepas zohor baru keluar rumah. pi kat kedai tu kan, memang betul la rezeki sha sebab ada satu ja yang tinggal. tu pun perisa ayam bakar.sha memang tak minat sangat perisa tomyam. 


sha beli maggi ni RM 3.30 rasanya tapi ada baca jugak kalau kat tesco RM 2.90 je tapi tak kisah la sebab kalau nak pi tesco yang kat jitra sana lagi lah makan modal hahaha. 

[bahagian atas]

[bahagian tepi - ingredients]

[bahagian tepi - cara penyediaan]

so lepas isyak semalam apa lagi, sha pun suruh si syazwan pi beli kfc. sebenarnya kfc tu taknak sangat pun, nak suruh dia pi beli susu takut pedas kan. tapi kalau semata suruh dia beli susu memang mimpi di siang hari la dia nak pi. pastu bila dia dah balik baru siubuk nak buat haha pastu kena marah sebab sha suruh dia tunggu sha siapkan megi dulu baru makan


tada! merah baq hang, sebab filter la ni hahaha. time ni memang terliur habis ni, tengah tulis entry pun terliur jugak hadoi *tepuk dahi* sha letak kulit ayam kfc kat atas tu, panas panas kan kulit ayam duk kriuk kriuk lagi. masa suapan pertama tu ok lagi, masuk je suapan ketiga memang adoi pedas mak ai. sha kalut dah minum susu hahaha dengan air mata tiba tiba meleleh. tapi kan....

yayyyyyy! dapat habiskan. sha makan sorang ok. 

MY HONEST REVIEW : pedas tapi taksepedas ramen la. tapi sha suka yang ni lagi, pedas megi ni pedas sekarang je bukan macam ramen pedas dia boleh bawak ke esok haha tipu je. takrasa pun mana rasa ayam bakar dia haha tapi tak kisah la. harga pun cun takdaklah mahal sangat. so sha bagi 8/10!

korang dah try ke? yang tomyam ke ayam bakar?




20 comments:

  1. Mak aiii..dah cuba dah...akak blom cuba lagi..nak cuba tapi manjang takde stok je kat KL ni

    ReplyDelete
  2. hahaha belum sempat cuba lagi. tengok macam best tapi kita ni bukan tahan pedas. perut sensitif

    ReplyDelete
  3. Oh ni . maggi ni pedas gilerr ! dah la mus tak tahan pedas . Allah huhu

    ReplyDelete
  4. cari jgk kat sini tapi xde lagi..huhu

    ReplyDelete
  5. Ramai juga kata pedas giler. Kak ana tak mampu nak makan pedas2 ni.

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, baca perkataan pedas tu pun dah takleh imagine nak makan. Makan megi biasa pun dah rasa pedas apatah lagi nak makan yang ni..oh no..

    ReplyDelete
  7. Tipulah kalau kata air liur Hana tak merembes masa baca review ni haha! maka Hana pun ter'craving tanpa sengaja... hmm T^T
    .
    Thanks for the honest review!! :D

    ReplyDelete
  8. Tak cuba lagi sebab akak sejenis yang tak boleh makan pedas.. Kikiki..

    ReplyDelete
  9. tak penah try lagi..tapi ritu adik ipar beli,dia bgi abg dia makan..dengar abg dia duk ckp 'pedas..pedas'lepas makan..haha..jadik pedas la kot...

    ReplyDelete
  10. Uittt terliur saya, tiba2 rasa lapar. Esok, pi beli ngan trylah hahahaha 😍 #nicereview

    ReplyDelete
  11. Tak pernah try tapi betul lah dua tiga hari ne ramai yang upload makan ish macam nak try jugak dah lama tak makan magi

    ReplyDelete
  12. Today, SEO is a popular term that means Search Engine Optimization. SEO is accomplished by SEO techniques utilised in SEO services.
    Search Engine Optimization services is like compelling a website to grow-up from search engines like Google, Yahoo!
    and MSN. Now-a-days its very essential to reach a good standing to own a reputable online business.

    ReplyDelete
  13. Bg bro, hampir nak sama mcm samyang.. mmg pedas..

    ReplyDelete
  14. Most of us might have business rate of interests while
    purchasing or even utilizing electricity motorcycles but for children, power bikes are actually nothing under a deluxe.
    The principle of electricity bike has been produced
    exclusively for youngsters. The regular age for
    little ones to use the gas/electric scooters is actually 8 years.

    Nonetheless, the age might differ according to
    the kid's weight and also maturity level.

    ReplyDelete
  15. The majority of us might have commercial interests while acquiring or using power motorcycles
    but for youngsters, power bikes are actually nothing less than a high-end.
    The idea of electric bicycle has been made only for children. The conventional grow older for youngsters
    to use the gas/electric scooters is 8 years.
    Nonetheless, the grow older might vary baseding on the child's
    body weight and also maturity degree.

    ReplyDelete
  16. wahh hebat kak boleh habiskan maggi pedas giler tu

    ReplyDelete
  17. What i don't realize is in fact how you are not really much more well-liked than you might be now.

    You are very intelligent. You already know thus significantly in relation to this
    topic, produced me individually believe it from a lot of numerous angles.
    Its like men and women are not interested except it is something to
    accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs great.
    All the time care for it up!

    ReplyDelete
  18. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it ;) I
    am going to come back yet again since I book marked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

    ReplyDelete