WHAT'S IN MY MAKEUP BAG


Assalamualaikum

WHAT'S IN MY MAKEUP BAG | Hi korang! akhirnya dapat jugak mengembalikan mood untuk merepek kat blog. semakin nak cuti semakin banyak kerja huhuhu letih lah kerja dengan orang suka buat kerja last minit ni. kita sekali kena dengan dia -_-

ok. lupakan pasal tu, harini sha nak share apa yang ada dalam makeup beg sha. entah kenapa tetiba nak share kan, padahal bukan ada apa yang menarik pun :p

bahagian hadapan

bahagian belakang


tolonglah puji makeupbag sha ni comel. ya ampun hahaha sha tengok je benda ni kan terus ambik bayar tau. sebaik mur mur je. sengaja ambik yang jenis boleh nampak dalam tranparent sebab nanti senang nak ambik barang (haha tipu je). kalau sekali nak ambik barang, wajib punggah semua jugak.


so tadaaa! ni lah benda benda yang ada dalam makeupbag sha yang not so makeupbag tu hahaha. sebelum ni siap ada resit lagi tau :p perempuan dengan resit mana boleh pisah hahaha. sha rasa benda benda yang ada dalam makeupbag sha ni benda basic je kot. ni makeupbag yang bawak pi kerja. kalau nak keluar jalan jalan sha bawak lipstick ja, bedak jarang nak touch up hahaha.

So tu loose powder bynanda, sha beli dari shopee - memang superbb gila loose powder dia, sha in love sangat! dah la murah teruk gaissss, then handgel <3 handgel="">tu sha dapat dari kakak youtuber sorang ni (HILMAS LIFE) - mohon korang subscribe dia punya youtube sebab mana tau dia buat giveaway lagi nanti haha. then liptint (penutup hitam) sha beli masa kat langkawi, tak ok pun tapi dah nak habis kan haha. then pen perfume + roll on perfume, perfume ni wajib ada la kot kan. next pin tudung - since sha pi langkawi bawak 1 pin je kan, sha terus beli pin kat kedai 2.12 hahaha letak dalam tu supaya boleh digunakan masa kecemasan, actually ada yang kecik satu tapi dah pakai haritu lupa nak letak balik. next plaster & panadol - sebagai seorang yang jenis suka mencari penyakit hahaha plaster memang sangat diperlukan. panadol tu sebab haritu selalu sangat sakit kepala sebab panas, so memang ada kat makeupbag, purse dan sebelah katil haha. pendrive dalam makeupbag?????? why not hahahaha siap letak dalam plastik kot uolls. senang nak tengok kdrama. last sekali cermin - benda wajib! cermin lama ni, zaman sekolah lagi :p

fuh, banyak jugak eh. korang ada makeup bag? ada apa dalam tu? ada benda mengarut macam sha tak hahaha

okbai!




12 comments:

  1. comelnya ikan buntal! pendrive dalam makeup bag tu yang paling unique Tapi betul gak, senang nak tgk drama nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah, bekenan betul dengan ikan buntal

      Delete
  2. wah
    memang banyak betul barang2

    ReplyDelete
  3. Baru2 ni masukkan semua barang2 so called my make up stuff, sekali penuh 2 beg. Gelak sekejap. Guna setahun sekali je semua tu. Kak ana suka juga tgk Hilmas Life tu. Banyak info boleh dapat akn.

    ReplyDelete
  4. hahaha memang comel pun makeup bag sha! Makeup bag kita sama lah pesen transparent senang nak nampak apa ada kat dalam

    ReplyDelete
  5. okey la okey la, comel beg mekap sha tu..haha..#jujur..Nnti k.fiezz share plak apa dalam mekap beg k.fiez..

    ReplyDelete
  6. okey la okey la, comel beg mekap sha tu..haha..#jujur..Nnti k.fiezz share plak apa dalam mekap beg k.fiezz..

    ReplyDelete
  7. Dah lama tinggalkan make up beg ini.. kikiki..
    Comel make up bag sha ini..

    ReplyDelete
  8. Ternampak pendrive dalam plastik tu..awat banyak sangat Sha? Bak mai sini satu :P

    ReplyDelete
  9. Mekap beg org muda, brg2 comel belaka. Mekap beg akak sarat dgn skincare - org tua la katakan.... hihihi :D

    ReplyDelete
  10. Haa, harga tak buang lagii..hehe~
    panadol letak dalam plastik, xpa campur dalam bag makeup..

    Ok, betull.. comel bekas makeup..

    ReplyDelete