HADIAH UNTUK SI DIA (LELAKI)


Assalamualaikum

HADIAH UNTUK SI DIA (LELAKI) | Hi, korang pernah tak nak belikan something untuk kawan lelaki, adik lelaki, suami atau ayah korang tapi taktau apa yang dorang suka? Kita geng!! sebabnya sha selalu sangat kehausan idea kalau bab nak membeli hadiah untuk orang lelaki ni sebab taktau apa yang dorang nak. Selalunya bila tanya kawan kawan apa yang patut dibeli untuk BF selalu akan diberi cadangan seperti wallet, perfume, kasut futsal or gitar. tapi kalau semua tu dah pernah beli macam mana pulak?

So harini sha nak kenalkan kat korang mengenai satu website yang dapat menolong kita yang kaum perempuan ni untuk cari hadiah yang special untuk orang lelaki. orang lelaki pun berhak tau dapat kejutan macam lelaki selalu buat kat perempuan ehehe.

printcious.com – printcious ni merupakan satu website yang korang boleh diy korang punya hadiah mengikut kretiviti korang. yang lagi best pasal printcious ni, website ni sentiasa ada promotion tau.
 

satu yang sha suka megenai website printcious ni adalah dorang memang dah susun kategori kategori hadiah. kiranya senanglah kalau nak order apa apa boleh terus clik kat kategori yang sepatutnya.

so! sekarang sha terfikir nak hadiahkan sepupu lelaki sha hadiah untuk birthday dia hujung bulan 4 nanti. kalau nak create hadiah untuk lelaki boleh terus klik link ni – [gift ideas for men]


sekarang pula masanya untuk sha fikir hadiah apa yang sha nak buatkan special untuk si farhad ni. dia baru darjah 2 so sha terfikir nak buatkan dia keychain la. so nanti dia boleh gantung keychain tu kat beg sekolah dia hihi. so kat sini sha nak share cara nak create order dan design order korang
 

1. PILIH HADIAH YANG KORANG NAK DIY


2. START DESIGNING


 
3. MASA UNTUK TUNJUKKAN KRETIVITI SENDIRI


disebabkan si farhad ni minat si ejen ali. sha gunakan gambar ejen ali sebagai benda utama dalam tu dan sha ambik warna merah sebab tu warna kegemaran dia. sebagai orang yang bukan bertangan seni ni, sha rasa dah cukup cun dah walaupun nampak simple. diselitkan nama dia kat keychain tu berharap takdak la kawan kawan dia yang gatal tangan nak ambik benda cantik ni haha
 
4. ADD TO CART


oh ya, sha tukar background tu sikit sebab merah nampak macam tenggelamkan baju si ejen ali tu
 

5. DAH PUAS HATI? CHECKOUT



disebabkan printcious suka buat promo, korang sebelum checkout pastikan dah letak promo code tau? jangan sia siakan peluang yang diberi. dengan promo code YEAR2018 korang dah jimat 30% tau
 

6. MASUKKAN DETAIL


korang isi maklumat maklumat yang diperlukan kat bahagian ni ok? korang jugak boleh terus self pickup kat office dorang [klik warna oren]
 

7. PILIH PAYMENT METHOD



kalau sha sha guna yang online banking tapi kalau korang takda online banking jangan ingat takboleh beli pulak haha korang boleh bayar guna atm [bankin] dan lepas tu jangan lupa send bukti pembayaran beserta ORDER ID
 

8. REVIEWORDER


so yang anak panah tu JUMLAH YANG PERLU DIBAYAR TERMASUK POSTAGE dan yang dalam bulatan tu JANGKAAN BARANG SAMPAI KAT KITA.


9. TUNGGU BARANG SAMPAI

sebelum ni sha dah banyak kali jugaklah order dari printcious ni, servis penghantaran memang tip top. so sampai disini jelah keterangan sha. nanti bila barang dah sampai sha update entry lain pulak ok? bai!




If you are looking for souvenir gift idea for guests, don’t forget to contact them.

Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest,party photo booth is your best entertainment.

7 comments:

  1. oh lebih kurang macam photobook la kan...bagus la tu senang nak tempah

    ReplyDelete
  2. i do love their website. hehe

    ReplyDelete
  3. wowww bestnyaa.. lepas ni dh xpening kepala dah kan..hehhee.

    ReplyDelete
  4. wahhh printcious eh. best juga dapat buat luggage tag untuk boipren tu hahaha

    ReplyDelete
  5. Alahai comelnya gift dia..boleh survey jugak nanti

    ReplyDelete
  6. Woahh nice website! dah tau dah mana nak topup lepas ni hehe! Thanks for sharing ya.. ^^

    ReplyDelete
  7. Bagi dekat yang tersayang memang best ini..

    ReplyDelete