MAINAN LANUN?


Assalamualaikum

MAINAN LANUN? | Hi, benda ni dah lapok sebenarnya tapi tadi ternampak kat gallery haha. sepatutnya lepas entry yang makan chickenchop tu [BACA SINI] terus cerita pasal yang mainan ni tapi biasalah kita hanya mampu merancang haha selepas hampir dua bulan baru dapat update benda ni.

so petang yang kitaorang makan chickenchop tu sha ada la beli mainan ni sebab rasa murah. ya ampun taktau lah kenapa perangai sha macam ni. takboleh tengok benda murah dan menarik terus nak beli padahal dah tahu nanti takguna! 


keluar dari tempat kerja terus nampak benda ni, terus sha tanya harga kat akak jual tu. "RM3 dik" WAITTT WHAT??? RM3?????? selama ni duk nampak tapi mahal nak mampus hahaha i mean RM 10+++ memang idok la nak beli dengan harga boleh buat beli makan kan? sha pun terus beli tanpa berfikir panjang haha lepas tu sha siap cakap lagi kat akak tu, "kak, saya duk jumpa benda ni RM 10++" "lahh yaka dik?" hahahaha

pastu lepas makan chickenchop tu tengah sembang sembang baru sha teringat yang sha ada beli benda ni, dua orang manusia tu pun macam awatlah takbawak keluar dari tadi hahaha. bukak bukak tu terus nak main, helo? lupa ke kita dah 22 tahun hahaha


benda ni funny kot. walaupun takdak apa pun, tapi memang bising la kat situ, sebaik takdak orang lain ada kami tiga ja. sekali kak kedai chickenchop tu pun join gelak hahahaha. dalam kotak tu ada tiga benda ni la ; lanun, pedang dan bekas coklat tu (taktau nama). walaupun dia macam tak berfungsi sangat tapi oklah harga RM 3 kot? maksud sha yang tak berfungsi tu, bila cucuk pedang yang bukan tempat yang akan buat dilompat, dia akan macam nak jatuh huwaaa cemana nak explain hahaha T____T tapi malangnya sekarang, benda ni dalam kotak je. takpernah main pun haha

korang pernah main tak benda ni?


5 comments:

  1. Haah actually benda ni murah je kalau yang kecik..pernah beli dah! dekat kedai eco RM2 je haha.. best kann

    http://mylittlestoryi.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? hahaha sini yang kecil haritu RM 10 kalau yang besar Rm 30+++ huwaaaa

      Delete
  2. Selalu nampak tapi tak pernah main.. Memang seronok tengok orang main mainan ini.

    ReplyDelete
  3. Rasanya yang mahal tu lebih berkualiti kot, sebab saya beli kat kedai RM2 pakai tak lama dah rosak..haha. Tapi first kenal benda alah ni dalam Running Man..tu yang beli tu

    ReplyDelete
  4. kadang benda yang simple pun boleh buat happy kan. Tak pernah main lagi benda ni tapi ada la tengok orang main

    ReplyDelete