TRY BIHUN SUP DI LADANG NIPAH KIPLI,SANGLANG PERLIS


Assalamualaikum

TRY BIHUN SUP DI LADANG NIPAH KIPLI,SANGLANG PERLIS | hi korang! semalam rabu sha cuti~ untuk memanfaatkan waktu cuti sha, sha plan dengan adik sha sorang tu nakpi makan kat Warong Hijrah BACA SINI | BACA SINI tapi terpaksa cancel sebab dia ada hal family, takpa nanti keluar lain sebab dia stay sini sampai raya haji yay! so petang semalam sha keluar dengan cousin sha jelah, kitaorang gi pos barang lepas tu nak gi makan. mula mula tu nak makan kat kedai RM2 kat perlis tu pastu dia tetiba teringat pasal ladang nipah kipli so ke situ lah kitaorang.

ini kali kedua sha datang sini dan masih awkward hahaha mungkin sebab kawasan dia macam hutan hutan githew. sampai tu terus cari meja dan masa tu takramai pun orang, boleh je nak duk mana mana pun hahaha macam yang lepas punya sha duduk kat bangsal yang boleh bersila tu BACA SINI, tapi kalini nk duk atas kerusi sebab sakit kaki hukhuk


as always, tempat yang tenang dan dikelilingi oleh pokok nipah dan udara yang segar acewah hahaha seronoknya makan kat sini order cepat gila sampai. taksempat nak selfie tiba tiba semua yang diorder dah sampai hahaha


uolls terliur tak? mestilah tak kan? pagi pagi ni tayang bihun sup nak rasa apa hahaha tapi nampak ke bihun dia? ha tu yang nak habaq mai tu, banyak gila daging dia tau dak? kira disetiap suapan terdapat daging daging gitu. tapi cabai dia kureng pedas sebab sha dah ambik semua tu dah tapi still takpedas hahaha, yang lain semua superb! ais kepal pulak okaylah cuma rasa macam kurang milo tapi maybe sebab harga kot. cousin sha punya makanan taksempat nak ambik gambar dia dah taksabar nak makan hahahaha, dia makan laksa.

ais kepal milo + air limau panas + air kosong + bihun sup special + laksa special = RM 14.50

berpatutan sangat makan kat sini, sebab habis je 1 mangkuk tu kan memang kenyang betulla. memang puas makan sini, meja pun banyak, ada tandas semua. recommended!

selfie kekenyangan~ 


LADANG NIPAH KIPLI SANGLANG PERLIS
Waktu beroperasi : 1PM - 7PM (SELASA -SABTU) / 3PM - 7PM (JUMAAT)
ISNIN TUTUP



11 comments:

  1. Cantik betul suasana tempat mkannya.. menarik..

    ReplyDelete
  2. I believe this is one of the such a lot important information for me.
    And i'm satisfied reading your article. But want to observation on few basic things, The site taste is perfect,
    the articles is in point of fact excellent : D. Excellent job, cheers

    ReplyDelete
  3. Nampak damai dan tenang aje tempat makan tue..

    ReplyDelete
  4. cantik tempat makan dia..jeles tau kat sana tempat makan semua best2..murah lak tu..kat KL, nangis..kalau dah makan kat luar tu, get ready je la not RM50 sekeping, dua...

    ReplyDelete
  5. perghhh sedap dan murah. lapar laa pulakkk. haha. padahal baru makan je tadi

    ReplyDelete
  6. macam best je tengok suasana tempat makan ni..nanti balik kampung suami kat kodiang boleh la ajak pergi..tak jauh dah ni =)

    ReplyDelete
  7. Setiap kali pi sana mesti full akhirnya bungkus ja. Hehe...

    ReplyDelete
  8. cantiknya tempat tu sha.. tenang ja tngok smbil menikmati makanan. hehe

    ReplyDelete