FAME SOFT MATTE LIP CREAM - 012 MOCHA


Assalamualaikum

FAME SOFT MATTE LIP CREAM - 012 MOCHA | Hi korang! sapa kat sini ada lipstick baru tapi masih nak beli lipstick? alasan sebab shade taksama, tengah sales, dah lama teringin lipstick tu? hahaha kita geng! ceritanya, sebelum raya haritu dah beli lipstick, pastu lepas raya beli lagi 1 dannn semalam beli lagi satu T_T beberapa hari lepas sha duk scroll fb, pastu nampak senior sekolah post pasal sales FAME COSMETIC. dah lama teringin nak try sebab selalu tengok sis Suria Amanda post pasal lipmatte Fame ni haha pastu dah berkenan sangat dan since ada sales ni, apa lagi sha pun grab la satu!

sha ambik code 012 Mocha 


my first impression bila dapat je soft matte lip cream ni terus wowww! the packaging is woww!!! kotak dia pun dah cantik gila uolls. combination black + grey memang mencantikkan kotak tu. lipmatte tu pulak biasa jelah packaging dia hikhik tapi i like! sebab ringan senang nak letak dalam purse.


antara sebab sha beli shade ni sebab nampak menarik nama dia (MOCHA) dan sha ingtkan dia coklattttttt piaw githew hm malangnya tak but sokey i still like it and the applicator pun okay sangat! setengah lipmatte kan applicator dia selalu ambik lipmatte tu banyak banyak end up bahagian penutup tu nanti kotor.color lipmatte ni FAME ni semua nice uolls! and Mocha ni katanya one of the best selling



MY HONEST REVIEW : bau lipmatte ni wangi sangat! rasa nak makan, packaging cantik & simple. warna lipmatte yang menarik dan long lastinG! tadi try makan nasik lemak sebab nak tengok ketahanan lipmatte ni , masih ada yang berbaki cuma kalau minum air pakai cawan rasanya lekat kot hahaha. overall 4/5bintang! 

me wearing Fame Soft Matte Lip Cream in 012 Mocha

by the way esok last sales FAME COSMETIC ni, so korang masih ada peluang nak shopping since gaji dah masuk kan? ;p sha beli lipstick ni kat - FB Penjual Fame Cosmetic



geram tak tengok ni? hahaha ha tunggu apa lagi! gi shopping cepat!



18 comments:

  1. dalam list jugak tu nak beli lipstick .. nak tanya jugak matte sangat ke lipstick tu sebab MN jenis tak pakai jenis matte

    ReplyDelete
    Replies
    1. soft matte! dia light dan tak kringkan bibir no worries ;)

      Delete
  2. saya masih lagi tak berminat nak pakai lipstik.. hehe mugnkin saya boleh suggestkan dkt adik atau kakak di rumah :)

    htpps://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Murahnya :) Hehe btw lawa la awak pakai warna tu hee.

    ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2018/07/book-haul-julai.html

    ReplyDelete
  4. tergoda juga tengok lipstick ni..hihi

    ReplyDelete
  5. Sha..napa promote lak ni..mmg nak beli lipstick fame ni..akak ada beli yg travel punya..mmg best sangat..kaler dia, akak suka sangat..tapi ni nak grab, RM tak baper nak ada..bulan lepas gaji awai..byk nak kena bayor..#nangistepibucukatil tau..haha

    ReplyDelete
  6. memang suka fame..best!! nak try eyeshadow stick jer..lum sempat lagi. last day ek, ari ni.. jom!!!

    ReplyDelete
  7. sebab kaler lain dr yg lain, sebab ada sales hehe. walau dah byk lipstik. kalau nak try lipstik seqybeauty pulak roger Qekra yer hehe.

    ReplyDelete
  8. Kak Ana baru je beli lipstik baru. Tapi bila tgk yg ni rasa tergoda nak try juga. Huwaaa..

    ReplyDelete
  9. Kak ana baru je beli lipstik baru. Tapi bila tgk ni rasa nak beli lagi. Huwaaa i is tergoda.

    ReplyDelete
  10. alamak cerita perempuan..

    tak pandai la pulak untuk komen yang kaw-kaw ..

    hahahaha

    ReplyDelete
  11. Cantikk warna dia. Harga pun tak mahal sangat, boleh lah masuk dalam list.

    ReplyDelete
  12. salam..
    cantik juga color dia

    ReplyDelete
  13. cantiknya warna diaa! akak dari dulu setia dgn FAME ni. akak pakai kod nude.

    ReplyDelete
  14. Hi ! Nona pon FAME Lipmatte user .. Dah ada code violet, baru baru ni dah grab code rusty...whowww.. mocha pon boleh tahan, hehe~ niceee~

    ReplyDelete