ALTHEA MILK PEEL CREAM MASK REVIEW


Assalamualaikum

ALTHEA MILK PEEL CREAM MASK | Hi! takpernah habis kan kalau bercakap pasal hal kecantikan ni, dari hari ke hari, masa ke masa muncul je produk produk baru, sha pulak tak habis habis rasa nak mencuba. jadi kalini sha cuba MILK PEEL CREAM MASK pulak. produk ni exclusively di Althea.kr SAHAJA, korang takkan dapat kat tempat lain hehe


Product Name : Milk Peel Cream Mask
Volume : 50ML
Suitable for : All skin types
Exclusively at : Althea.kr


sha sebenarnya memang peminat tegar mask, tak kisah la mask jenis mana ; sheet ke, peel off ke, claymask ke, gel mask ke dan yang terbaru sha try ni cream mask dari Althea ni la kan. masa mula mula dapat dan buka packaging dah excited nak try! macam mana tak excited bila bau mask ni sebijik macam bau susu minum tu, takut jugak karang masa pakai, lidah ni gatal je nak rasa sebab bau dia memang menyedapkan betul πŸ‘… 


APA YANG BEST PASAL MILK PEEL CREAM MASK?

πŸŽ• Exfoliating mask yang berubah dari clay texture kepada whipped cream 
πŸŽ• Mengandungi ekstrak protein susu untuk meningkatkan kelembapan kulit
πŸŽ• Dirumuskan dengan AHA & BHA untuk membuang sel-sel kulit mati
πŸŽ• Cruelty-free


KANDUNGAN DALAM MILK PEEL CREAM MASK

Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid , Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Citronellol* 

CARA MENGGUNAKAN MILK PEEL CREAM MASK


πŸ’ƒ Basahkan muka korang (tapi testimoni atas ni kat tangan hikhik)
πŸ’ƒ Sapukan produk pada kulit yang lembap dan urut dengan perlahan sehingga ia menjadi berbuih.
πŸ’ƒ Biarkan pada kulit anda selama 30-60 saat sebelum membilasnya dengan air suam.

REVIEW :


masa mula mula pakai rasa macam mana rasa geli geli macam sha duk baca kat FB ni? haha! pastu lepas cream mask ni bertukar dari clay ke cream baru rasa geli geli tu :p BEST GILA OK! rasa macam muka tengah diurut urut dari dalam (eh). packaging pun cantik dan kecik so senang kalau gi travel ke, boleh je nak bawak. bau pulak takyah cakap lah, rasa nak makan uolls! lepas je seminit korang bilas dengan air suam kan, muka konfirm rasa segar bugar dan lembut! nak gunakan pun senang sebab jenis pump kan, kebersihan produk pun terjaga. bravooo ALTHEA πŸ’—πŸ’—

Bau :  ∞ ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Kelembapan : ❤❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤❤❤/5
Repurchase : yes


NAK DAPATKAN DIMANA & HARGA?

ALTHEA. KR : Milk Peel Cream Mask
PRICE :  RM 36.00
**  FREE SHIPPING on all ALTHEA Exclusives with CODE: PBSHIP 


** this is a sponsored post but all opinions are mine

30 comments:

  1. Nampak macam sedap plak cream dia hihi

    ReplyDelete
  2. first time mask dari whipping cream ni!

    ReplyDelete
  3. semua duk ckp geli2 tu..curios plak nak tau camne feeling dia..boleh la try weekend ni..

    ReplyDelete
  4. best gila kan pakai mask ni?airah pakai first time terus kulit rasa bersih ringan macam tu haa.nampak sangat kulit macam2 masalah hahahaha.bau dia pun sedapp

    ReplyDelete
  5. Best kan mask ni..tengok memang ramai jugak pakai..bahan2 dia pun okay.. Harga pun murah je.. Tahan lama jgk penggunaannya

    ReplyDelete
  6. Ramai juga yang review althea milk peel cream ni. Makin banyak baca review makin tertarik pula dengan produk ni. Nak survey lagi.

    ReplyDelete
  7. best kan cream macam lumpur pas tu bertukar jadi buih2 halus...best sangat...rasa geli kat muka tu jadikan pengalaman paling menarik...ye tak?

    ReplyDelete
  8. waa mcm best jee nampak dan bila baca review pasal produk ni! banyak jugak dah jumpa positif feedback mengenai Milk Peel Cream ni, tertarik jugak nk try especially bila tengok comel dan unik betul packaging yg bentuk kotak susu tuu haha bestnyaa! sukaa tengok! 😁

    ReplyDelete
  9. Maksud rasa geli geli tu macam mana. And kenapa rasa geli geli? dia jadi berbuih ke macam mana?

    ReplyDelete
  10. menarik! boleh cuba sebab harga pun murah

    ReplyDelete
  11. Amboi pakai habi satu muka tu heheh kita orang laki ni nak pakai nanti lari lak bini tengok muka penuh putih jer wakakakkaa... ok lah tu pakai time tido kan...

    ReplyDelete
  12. ishhh mcm best je ni mcm nk try jg

    ReplyDelete
  13. Qiya pernah pakai skincare berasaskan susu. Rasa lembut je. Tapi bukan mask. Toner kalau tak silap. Tekstur milk based skincare ni macam rich sikit, kulit rasa lembab kan.

    ReplyDelete
  14. Macam best je mask ni ni. Harga pun boleh tahan murah dan berpatutan. Packaging pun cantik dan kecil. Mudah dibawa kemana2. Dengar cerita althea produk mmg best. Hehehe

    ReplyDelete
  15. Packaging dia comel kan. Lia pun suka dengan produk Milk Peel Cream Mask. Mula macam tanah liat lepas tu dia jadi berbuih .

    ReplyDelete
  16. Memang best kan bila dia start berfungsi - sebijik macam urutan manja dan kecil di seluruh muka kan. Hehe

    ReplyDelete
  17. Kinah suka mask ni sha. Bila apply rasa geli-geli je kat muka. Baunya pun wangi. Heeee best sangat. Memang recommend sangat-sangat.

    ReplyDelete
  18. Suka giler mask ni.. Dr clay mask jd bubbles mask.. Hihi.. Rasa geli2 dekat muka tu msih terasa smpi skrg.. Ahhahaha...tekstur dia pon lembut dan ringan je...

    ReplyDelete
  19. First time tengok mask jenis foam pastu boleh peel off macam ni. menarik sangat. Althea ni dah keluarkan macam2 produk hehehhe

    ReplyDelete
  20. Best sangat mask milk cream ni, nad dah cuba memng magic keluar buih pastu jadi mask..hehehe..suka sangat. Pulak tu dari susu..bau pun sedap. Lembut je muka pakai ni. Bahan pun elok. Produk althea memang best..sesuai dengan kulit muka nad

    ReplyDelete
  21. Suka tau dengan produk ni. Sebab baunya ala susu hehe. Dan lps pakai mmg terasa muka lebih lembut mcm baby

    ReplyDelete
  22. Geram bila dia nak keluar buih tu kan.. rasa macam ada letup2 comel di muka.. hahaha.. tiba2 je ada buih keluar kat muka.. syok giler..

    ReplyDelete
  23. Huhu lamanya tak guna produk kat muka ni. Lately kulit muka Bella nampak kusam je. Dah bertingkat2 kulit mati agaknya. Macam best pulak tengok produk Althea ni. Ramai orang puji produk2 Althea ni. Rasa macam nak cuba lah!

    ReplyDelete
  24. nampak macam best je produk ni maybe boleh try nanti..hihi

    ReplyDelete
  25. Wow...nampak best tengok pakai ni. Packaging pun cantik. Nak usha2 la

    ReplyDelete