CUCI BRUSH MAKEUP DENGAN MODAL RM2?


Assalamualaikum

CUCI BRUSH MAKEUP DENGAN MODAL RM2? | Hi! semalam takda benda nak buat sementara nak tunggu pukul 2 nak keluar gi makan, jadi sambil sambil golek golek atas katil sambil tengok phone terpandang satu benda kat rak. terus macam emmm jom jelah cuci hahaha alang alang takda benda nak buat 


CUCI BRUSH MAKEUP

sebenarnya kita kena selalu cuci brush makeup tapi biasalah sebab malas dan jarang guna. padahal bila tak cuci brush makeup jerawat boleh muncul, muka boleh breakout dan sebagainya. jadi hari sabtu haritu sha pi eco dan terbeli sabun pencuci tangan hahaha nampak packaging tak macam RM2.10 pun. tak perasan pula ada berapa jenis tapi sha ambik yang sakura.


beginilah rupanya, 400ml = RM 2.10! so bahan nak cuci brush makeup ni adalah sabun diatas dan juga air kosong (sha guna air paip sajo).

sebelum dicuci

selepas dicuci

proses pengeringan 

for me la kan, berbaloi bersih juga la dengan harga dan tahap kebersihan lepas basuh tu sebab sebelum ni ada ja beli sabun yang memang untuk brush semata, dan mahai sikit tapi sama je hasilnya. oh by the way, brush sha ni brush murah je hahaha brush shopee :p jadi kalau rosak lepas guna sabun tu, takda la rasa sangat kan. tapi walaupun brush shopee tapi tahan dah setahun lebih okayyy haha

sekian, entry pendek dari saya sebagai pengubat rindu untuk anda semua (😂😂😂😂😂😂😂😂) ok bye!



2 Comments

  1. Mesti berus tu semua pun bergembira selepas diberuskan. Eh? Hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Terubat rindu saya walaupun entrynya pendek..
    Macam-macam ada dekat ECO ini.. Memang berbaloi..

    ReplyDelete