RESEPI : POPIA CARBONARA DAGING


Assalamualaikum

RESEPI POPIA CARBONARA DAGING | Halo. kembali bersama masak masak bersama sapikah hehehe. actually pernah dah tulis resepi popia carbonara tapi yang tu versi first try dan guna carbonara tin biru dan sekarang versi dah pro dan guna tin kuning haha :p  


RESEPI : POPIA CARBONARA SIMPLE TAPI SEDAP!



1 tin sos prego
daging kisar (ikut suka banyak mana)
1 batang carrot (disagat)
kulit popia (guna jenama pertama)
1biji bawang (untuk menumis)
tepung gandum (untuk gam)

CARA CARA SEDIAKAN INTI:-

1. tumiskan bawang

2. masukkan daging kisar

3. masukkan carrot

4. masukkan sos prego

5. tambahkan sikit lada hitam, kalau nak

6. angkat dan sejukkan sebelum balut


bila inti popia dah sejuk, get ready nak digulung haha tapi takda pula ambil gambar masa gulung ni. but korang boleh la refer prev resepi carbonara. nak tengok tak hasil dia? 

besar bukan haha ni sebab dah bosan mengulung, main lipat lipat je la :p

inilah hasil dia huhi

so lepas dah try dua sos pasta ni kan, saya cadangkan kalau nak berlemak guna sos carbonara tin biru tu, serious sedap dan berlemak tapi sedikit muak la dan kalau tin yang kuning tu pula, dia tak berlemak tapi sedap jugak hahaha dan tak muak :p so pilihlah yang mana korang rasa korang akan suka. sekian terima kasih~



6 comments:

  1. Ya Allah, memang teringin nak buat ni. Sejak hari tu guna tin biru macam muak.. Hurm, thaanks for the idea. ^^

    ReplyDelete
  2. Wow rare resepi ni bolehlah cuba

    ReplyDelete
  3. Wah.. rajinnya masak sha.. meh hantar kat sini sikit..

    ReplyDelete
  4. dari tahun ke setahun akak simpan resepi untuk popia carbonara nih tapi tak terbuat2... tengok ini rasa nk buat jugak lah, nk beli rasa macam mahal sangat...

    ReplyDelete
  5. mesti best sangat tu.. tak sabar nak mencuba jugak.. done follow sini #962 jemput singgah blog saya jugak ye, terima kasih...

    ReplyDelete
  6. sedap..kna rajin bru menjadi nih hihi

    ReplyDelete