CARA TUKAR FONT PHONE XIAOMI


Assalamualaikum

CARA TUKAR FONT PHONE XIAOMI | Hi! sha rasakan sekarang ramai jugak orang yang guna phone xiaomi sebab phone jenama ni kan spec kebaboom *ewah* tapi harga sumpah murah gila! am i right? hehehe dan sha la salah seorang pengguna phone xiaomi iaitu redmi 4A (BACA SINI).

so semalam ada lah terjumpa satu screenshot ni, dan tengok font yang digunakan takmacam font yang biasa, sha tanpa segan silu terus dm tanya hahahaha. oh, macam mana sha tau dia guna xiaomi? sebab status bar dia, sha ni sumpah pelik gila sebab suka betul hafal status bar phone hahahaha okayyy pastu dia pun share la dengan sha macam mana nak tukar dan harini sha nak share la dengan korang yang guna phone xiaomi tu, mana tau dah bosan dengan font sekarang tiberrrrh

benda first korang WAJIB buat adalah download dua app kat bawah ni

      


pastu korang bukak iFont tu dan pilih font yang korang berkenan dan DOWNLOAD!


pastu korang bukak pulak app MIUI CUSTOM FONT tu dan ikut anak panah yang sha tunjuk tu haha


browse font

scroll file sampai jumpa folder ifont

ambik file cache dan pilih la font yang korang dah download

dan lepas tu phone korang kena reboot, korang kilik je OK okeyy?


andddddd tadaaaaa! hahahahaha font yang sha guna ni nampak huruf sebijik sebijik la :p ada banyak lagi font tapi takkan nak cari yang susah nak baca kan? hahahaha dan berita baiknya lepas korang dah settle semua tu app iFont tu bolehlah korang uninstall. 



ps; sorry kalau takfaham sebab takpandai nak terang secara detail, kalau takpaham apa apa boleh pm kat fb ok? 







13 comments:

  1. Tho tak guna xiomi tpi gigih juga aku baca, mn lah tau suatu hari nnt tjebat guna xiomi boleh refer sini. Tq for sharing 😊

    ReplyDelete
  2. Sha pakai phone ni dari tahun lepas smpai skrg ada ape2 problem tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je, tapi sha mmg tak install game la. phone ni susah panas

      Delete
  3. Syioknya boleh tukar-tukar font. Huawei ketat sikit la bab font ni, sedihhh.

    ReplyDelete
  4. pemilik xiomi harus bc😊

    ReplyDelete
  5. Ala.. kenapa zaman kite pakai xiaomi xjumpa tutorial ni.. 😭😭😭

    ReplyDelete
  6. kadang2 jealous tgk android user boleh tukar font.

    ReplyDelete
  7. macam best pulak pkai xiomi ni yee

    ReplyDelete
  8. boleh tukar2 font, bestnya..k.fiezz guna huawei..tak sure la boleh tukar font ke idak..

    ReplyDelete
  9. boleh tukar2 font, bestnya..k.fiezz guna huawei..tak sure la boleh tukar font ke idak..

    ReplyDelete
  10. boleh tukar2 font, bestnya..k.fiezz guna huawei..tak sure la boleh tukar font ke idak..

    ReplyDelete