SEBELAH RUMAH


Assalamualaikum

SEBELAH RUMAH | mesti pelik kan apa yang sebelah rumah nya haha. petang semalam lepas balik kerja sha singgah rumah makcik, oh ya sha memang suka pi rumah makcik sebab ada baby haha. sepanjang perjalanan sha dari tempat kerja ke rumah makcik, sha duk tengok pemandangan langit, sawah, jalan raya, ya Allah cantik sangat. sebab semalam nak hujan so dia jadi macam awan tu biru elok je tapi segan lah nak behenti ambik gambar. sampai je kampung makcik lagi cantik T.T tapi setiap kali nak behenti mesti ada orang lalu lalang so takjadi. rezeki sha lah semalam pi rumah dia, dia buat laksa kisar haha padahal sebelum ni sha taksuka sangat laksa kisar sebab dia tepung tapi semalam sebab nak hujan so dia macam lapar, sha makan jelah tapi takambik gambar pun haha tapi tengah menaip ni sha terliur hahaha. 

ok lepas tu, dalam pkul 6.35pm sha pun nak balik rumah. masa perjalanan balik rumah tu pun cantik sangat pemandangan dia, dengan cahaya matahari elok haha duk ingat nak ebhenti selfie ja eee geram! kalau sorang dia macam takbest sangat, kalau dua orang okaylah kan haha. sampai je sha kat rumah, sha rasa nak ambik gambar tepi rumah [JALAN JALAN BELAKANG RUMAH] so here the result ;-


"Maka nikmat Tuhan-mu yang manakah yang kamu dustakan?" (Surah Ar Rahman)


I have a lot to be thankful for. I am healthy, happy and I am loved. Alhamdulillah.


We are blessed by Allah SWT in so many ways. Always remember that and be grateful.


Oh Allah, Please bless us with eyes that see the best in people, a heart that forgives the worst, a mind that forgets the bad & a soul that never loses faith.


When life knows your down, get up, and turn back to Allah. When life puts you in a higher position, kneel down, and turn back to Allah.


After asking Allah SWT to guide you to the straight path, don’t just stand there – start walking.


sha memang suka ambik gambar pemandangan. sebab disitu dapat kepuasan haha. oh ya, btw sha guna phone je ambik semua gambar semua ni. sha guna phone Oukitel C4 👀 Salam Jumaat gais!




10 comments:

  1. Subhanallah! Cantek sangat2 sha. Kitapun suka sangat ambik gambar pemandangan. Kalau naik kereta kadang2 tak menang tangan sebab nak ambik gambar. Hehe

    ReplyDelete
  2. nice view, nice weather.. thanks for the quote .. semoga kita semua sentiasa di bawah lindunganNya..aminn..

    ReplyDelete
  3. Cantik. Tenang je tengok..good job.

    ReplyDelete
  4. cantik view dia...dan laksa itu membuatkan aku terliur..haha..

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah..cantiknya pemandangan tu. Tenang rasanya. Kan best kalau kak ana ada rumah dgn view mcm tu juga.

    ReplyDelete
  6. Subhanallah. Cantiknya pemandangan! <3 Siqah suka ambil gambar nature jugak. Tak jemu melihat kan :)

    ReplyDelete
  7. lawa sangat. buat photoshoot pun lawa ni kan.

    ReplyDelete
  8. Cantiknya gambar pemandangan tu..Advantage orang duk kat kampung, hari2 view yang tenang ni..Duk bandar, kiri kanan penuh bangunan...Pagi2 hari kerja, mmg hadap la jammed...tue la view orang bandar..

    ReplyDelete
  9. Wah memula.mama ingat gambar Google. Cantiknya pandai Sha ambil.gambar

    ReplyDelete
  10. Subhanallah.. Cantik sangat.. pandai sha capture moment tu..

    ReplyDelete