R.I.P MY PHONE


Assalamualaikum.



Selamat berhujung minggu dan sha masih disini sedang gigih menyiapkan tempahan kad kenduri, biasalah dah nak hujung tahun kan wajiblah ada kenduri sana sini, kenduri kahwin, kenduri sunat haha kad kenduri sendiri bila entah ehem! ok nak cerita mengenai kejadian yang menimpa smartphone sha (sedih betul nak mulakan cerita, kena sedia tisu haha)

sha beli phone ni last year, bulan 9, 10, 11 macam tu haha tak ingat. ok sha kenalkan phone sha, sha guna phone Ding Ding C1 (orang selalu ejek phone sha sama nama dengan dinding -_-) phone ni okay gila kot, masa sha beli harga dia RM300 something sebab masa tu baru keluar phone ni. kejap sha share spec phone ni ;-

Ding Ding GUIDE C1 (FULL SPEC)

  • MTK6580 Quad Core1.3GHz Processor 
  • LED Screen 5.5" HD 720*1280 IPS
  • 13 Mega Pixel Back Camera ,5 Mega Pixel Front Camera
  • 1GB RAM & 16GB ROM
  • Android OS 6.0
  • 3000mAh Battery
  • 3G 
everything went well until one day haha on first hari raya aidilfitri, phone sha jatuh atas tar ok uolls. atas tar (i cRyyYYYY) memang haritu langsung takdak mood. sebaik jatuh time dah petang kalau jatuh time pagi raya lagi sedih rasanya, start dari tu, kamera semua jadi gelong haha skrin pun kalau tak touch pun dia macam orang touch (huwaaa how to explain T.T) oh ya tempered glass phone ni tebal gila hahaha serious tapi kalau dengan jatuh atas tar ni, kepala orang pun pecah kan. sha pun hadap lah phone yang gelong ni untuk beberapa bulan sehinggalah pada satu hari, dalam pukul 1.30pm gitu, sha ke bank lepastu sha bukak purse dan lupa nak zip semula dannnnnn phone sha jatuh buat kali kedua, tapi kali ni atas lantai bank tu la. lepas tu sha macam alah takde apa kot, masukkan phone dalam purse, zipkan purse balik tempat kerja hahaha. DAN SHA MAKAN DULU GAIS WITHOUT CHECKING MY PHONE T________T lepas je makan barulah nak tengok phone, guess what? 1/4 skrin phone dah takboleh touch :'))


part sha conteng tu lah takboleh nak touch. luluhnya hati seorang ibu yang memelihara phonenya dengan baik sekali (yang jatuh atas tar tu bukan sha buat) tetapi sudah tidak dapat berfungsi dengan baik lagi. sha pun dah taktau nak buat apa haha dah penat bersedih gais. disebabkan keadaan phone sha macam tu jugaklah sha jarang dah blogwalking, sha macam takboleh sangat hadap pc lama lama kalau phone okay lah haha. sha memang suka dan sayang gila kat phone ni, screen dia kalau buat tengok kdrama memang puaslah hahaha. dan phone ni takpernah HANG gais! doakan sha dimurahkan rezeki dapat phone baru hahaha T.T kalau Ding Ding Malaysia nak suruh sha buat review produk dorang ok jugak hahaha (mimpi) doakan sha tau gais, ❤

7 comments:

  1. ni tandanya nak dapat handphone baru ni Sha

    ReplyDelete
  2. Thats why akak memang akan beli hp bawah RM600.. Because dah jaga baik-baikpun HP suka juga jatuh.. HP bila jatuh je mulalah gelong kan SHa..
    Semoga Sha dapat beli HP baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha betul kak, ni kalau phone beribu rasanya merana takhabis lagi hehe amin, semoga ada rezeki :)

      Delete
  3. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the site is very good.

    ReplyDelete