KDRAMA : THE MIRACLE (2016)


Assalamualaikum



KDRAMA : THE MIRACLE (2016) | Hi! so semalam kan cuti jadinya pagi pagi dah scroll FB nak tengok apa yang menarik kan, pastu kat FB sekarang kan ada tab "WATCH" kalau tak perasan boleh pi usha FB hahaha, sha duk tengok video video kat situ la, pastu ada keluar video kdrama ni, try la tengok kat komen, mana tau ada tajuk drama tu dan memang ada yang komen! yayyy! terus bukak kissasian hahaha

THE MIRACLE (2016)


Other name: The 미라클; My Secret Diary
Cast : Hong Yoon Hwa, Kim Dong Hyun, Yang Hak Jin, Kim Na Hyun, Kim Jui Sung
Country: South Korea
Genres: Romance, Sci-Fi
Date aired: Dec 12, 2016 to Dec 23, 2016


SUMMARY :-

How could twin sisters be such polar opposites? Kwon Shi Ah is the beautiful sister, gorgeous in every way and a member of the popular girl group known as Miracle Girls. Since she was in preschool, Shia has worked as a model and then a teen actress before becoming an idol. Her fraternal twin sister, Shi Yeon, is almost double the body size of Shi Ah and has always been ridiculed and bullied in school for her large frame. Because of this, Shi Yeon has become a recluse, who prefers staying home and producing an Internet broadcast within the safety of her room. The only time Shi Yeon ventures out is to visit a mysterious tarot card reader who gives Shi Yeon a magical tarot card every day. But the twin sisters’ lives are turned upside down when they wake up one day and realize that their souls have switched bodies! What will an idol musician and Shi Yeon’s high school crush think of the women they thought they knew?


done habiskan this short kdrama in 2 days! actually semalam lagi nak habiskan, sekali internet pun habis kahkah! jadi sambung pagi ni kat tempat kerja sebab pakai wifi kan. so cerita ni memang best dan tak bosan pun, walaupun apa yang jadi dalam drama ni memang tak logik tapi best! dah la satu episod 15 minit je, memang tak sempat bosan pun. apa yang sha pelajari dari kdrama ni adalah terimalah diri kita seadanya sebab semua orang ada kekurangan dan kelebihan. sha bagi 4.3/5 bintang sebab hero dia takbest kahkah!

THE MIRACLE (2016) FULL EPISODE




10 comments:

  1. La.. pendek je drama nie.. ingatkan lama.. tu yg tak tengok.. tq share Sha..

    ReplyDelete
  2. mcm nak tengok la juga ... bila la ada masa ni...

    ReplyDelete
  3. lately, dekat FB selalu ada video ni... baru tahu rupanya drama

    ReplyDelete
  4. fiqah! Akak ada tag awak kat sini : https://www.vitaminsyaza.com/2018/12/6-tanda-senggugut-teruk.html

    ReplyDelete
  5. ini web drama kan?? jarang follow web drama walaupun cerita dia pendek je..hihi

    ReplyDelete
  6. macam best jer cerita akak pun sekarang dok marathon korea drama plak hii

    ReplyDelete
  7. akak sekarang ada marathon balik tengk k drama hii setelah sekian lama

    ReplyDelete
  8. Ok dah masuk dalam list must watch.

    ReplyDelete
  9. Oh pendek je satu episod. Boleh lah try tgk nanti :)

    ReplyDelete
  10. Lama dah tak tengok drama Korea. Kalau dah start marathon, memang tak buat kerja lain.

    ReplyDelete