MY FIRST EVER BOOK(S) HAUL!


Assalamualaikum

MY FIRST EVER BOOK(S) HAUL!  |  Hi! alhamdulillah kembali bernyawa laptop sha ni selepas beberapa hari berehat sebab charger takboleh guna, dugaan betul dengan banyak berhutang entry huhu. back to the topic - sapikah? book haul???? biar betik???!!!!! 


yessss betulllL!!!!! dan sha sendiri pun masih takpercaya 👀👀 so ceritanya bermula apabila sha ternampak post mengenai 10 buah buku RM 10, gila ke apa masa mula mula baca tu hehe - sha apa lagi bukak la website tu, which is website karangkrafmall. bukak bukak memang ya! 10 buah buku RM 10 - sha tanpa berlengah lagi terus cari buku resepi hahaha ye awak sis tengah gigih nak belajar memasak ni 👉👈 dan diselitkan dengan beberapa buah novel!

packaging yang kemas!

lepas sha pilih pilih buku yang sha nak, sha terus checkout dan nak bayar tapi malang seribu kali malang, asyik terrefresh sendiri, jadinya semua buku yang sha dah pilih kena cari semula :( tapi sha tak berputus asa, teruskan dan teruskan akhirnya berjaya! pastu lepas order, stage nak tunggu bila barang nak pos pulak haha aduhai, duk processing tu la sha tengok, takpa sabar~

dibalut dengan bubble wrap!

pastu hari khamis lepas, sha halfday - pastu ada orang call "helo cik shafyqah ye, saya dari bla bla ada barang ni" sha suruh je tinggal kat kedai kawan dekat situ haha, pastu siap laju laju nak pi ambil lah cerita dia, dah la time tu kan dah gelap macam nak hujan hahaha. ok sebenarnya ingatkan barang dari althea :3

buku yang dibeli!


SENARAI BUKU - NOVEL YANG DIBELI

100 Makanan Timur & Barat


Bicara Cinta Tertangguh


Bercinta Selepas Nikah


Manisnya Cinta


ENAKNYA : Langkah Demi Langkah Jom... Menu Bujang


Aku Turut Bahagia


Aku Tak Suka Kau!


Menu Lengkap 100 Resipi


Kupeluk Hatimu


Kompilasi Biskut Bijirin & Buah

demikianlah senarai senarai buku yang sha beli, yang novel tu takbukak pun lagi hehe, yang buku resepi ada jugak la belek belek tapi masih tak masak :p best tau beli time sales macam ni, jimat gila uolls! haaa tunggu 11.11 nanti pulak cemana sales dia pulak. okbai!





p/s : blog masih takcantik :)(



15 comments:

  1. wahh bestnyaa~ Tp bajet xda nak beli haha

    ReplyDelete
  2. wahh bestnyaa~ Tp bajet xda nak beli haha

    ReplyDelete
  3. aduh , jeles nya tengok novel banyak2 tu.
    hobi dlu mmg suka baca novel
    skrg mmg takde masa dh nak layan novel..

    btw, selamat belajar memasak yaaa. :)

    ReplyDelete
  4. BUKU2 SGT BERNILAI WALAU RENDAH HARGANYA

    ReplyDelete
  5. Wargh!!! Jealous.. jealous.. buku kak sha tak sampai lagi.. ada buku yang Sha beli ini akak dah baca.. selamat membaca Sha..

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat beli 10 buku dengan RM10. susah sangat nak dapat harga tuuu..

    Sya mmg suka masak ke? Boleh la buat biskut lepas ni and pos sinii. hehehehe

    ReplyDelete
  7. good reading material. selamat belajar memasak hehe

    ReplyDelete
  8. Waaa buku-buku resepi tu macam beslah, nak tengoklah...

    ReplyDelete
  9. tu diaaa..kemain buku resipi..ni ura2 dlm proses nak jadi isteri mithali ni..hehe

    ReplyDelete
  10. Wah, banyaknya Sha beli buku. Zumal dah lama cuti membaca...

    ReplyDelete
  11. Amboii dia pulun beli buku resepi. hehe. nanti masak bbnyak tau :)

    ReplyDelete
  12. huuuu. banyaknya buku diaa.. akak kalau masuk bookstore. 2 benda ja cri. 1 buku masakan. 1 lg tentang blog.

    ReplyDelete