DEAR KLAIRS : YOU GLOW, GLEN COCO


Assalamualaikum

DEAR KLAIRS : YOU GLOW, GLEN COCO | Hi korang! harini sha nak share dengan korang pasal produk yang mana dah lama dalam wishlist sha sebab selalu baca review produk ni memang kebaboom! kalau korang selalu baca blog sha (acewah macam ada pembaca setia pulak :p) mesti korang pernah baca pasal kulit muka sha yang kusam sebab persekitaran tempat kerja sha yang banyak gila habuk! sebelum sha merepek lebih panjang, jom sha kenalkan dengan produk produk yang sha dah try ni!

ANTIOXIDANT PRODUCTS TO BRIGTHEN UP YOUR LIFE

1. SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER (TRAVELSIZE)


kalau korang nak tau, TONER adalah antara skincare yang WAJIB dalam rutin skincare sha, kalau takpakai atau terlupa pakai sha akan pi cuci apa yang sha dah pakai dah start balik from toner. nampak tak betapa pentingnya toner untuk sha?

SEBAB KENAPA TONER PENTING 

πŸ‘‰ mengimbangi pH kulit
πŸ‘‰ mengecilkan liang liang pori dimuka
πŸ‘‰ merawat kulit
πŸ‘‰ membersihkan lebihan makeup selepas mencuci muka
πŸ‘‰ memberi kelembapan kepada kulit

INGREDIENTS


Water, Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Natto Gum, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Polyquaternium-51, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Panthenol, Arginine, Luffa Cylindrica Fruit/Leaf/Stem Extract, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hydroxyethylcellulose, Portulaca Oleracea Extract, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Copper Tripeptide-1


RECOMMEND FOR :

πŸ‘For all skin types
πŸ‘For those looking for a simple, yet hydrating toner



REVIEW : tekstur yang sangat ringan! seronok je pakai sebab cepat serap kat muka dan tak memedihkan muka! lepas pakai toner ni, rasa lembab je muka tapi masih memerlukan moisturizer ye lepas pakai toner (also wajib!)

Bau : Tiada bau so ❤❤❤❤❤/5
Penyerapan : ❤❤❤❤❤/5
Kelembapan : ❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤/5
Repurchase : yes!


2. TONER MATE 2-IN-1 COTTON PAD



to be honest, sha jarang kisah sangat kalau pasal cottonpad. i dont know why tapi i can use whatever type of cotton pada haha tapi lepas try yang coton pada dari Dear, Klairs ni helloooo im so in love with it!

HOW TO USE



1. Lepas cuci muka, ambil Compressed Cottonpad yang telah dituangkan toner Klairs dan sapukan ke muka dengan perlahan lahan
2. Setelah itu, ambil Sponge Pad yang telah dituang toner Klair dan pat pat kan ke muka untuk penyerapan yang terbaik
3. Settle!

REVIEW : sha rasa ini cara yang betul nak guna toner sebab selalu guna pad yang sama untuk bersihkan muka daripada kotoran yang tertinggal dan untuk sapukan toner ke muka, dengan menggunakan 2 in 1 cotton pad ni, kulit sha nampak sedikit perubahan, mungkin kerana guna cara yang betul.

Repurchase : YESSSS ❤❤❤❤❤
Quantity : Compressed cotton pad 60 + Sponge pad 60


3. FRESHLY JUICED VITAMIN DROP


packaging pun dah glow glow uolls! sebenarnya serum ni dah lama diimpikan sejak dulu kala lagi! sebab apa? ha korang kena baca sampai habis sebab sha nak sha dengan korang rahsia :p


INGREDIENTS 

Water, Propylen Glycol, Ascorbic Acid(5%), Hydroxyethylcellulose, Centella Asiatica Extract, Citrus Junos Fruit Extract, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Polysorbate 60, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Chaenomeles Sinensis Fruit Extract, Orange Oil Brazil, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Camellia Sinensis Callus Culture Extract, Larix Europaea Wood Extract, Chrysanthellum Indicum Extract, Rheum Palmatum Root Extract, Asarum Sieboldi Root Extract, Quercus Mongolia Leaf Extract, Persicaria Hydropiper Extract, Corydalis Turtschaninovii Root Extract, Coptis Chinensis Root Extract, Magnolia Obovata Bark Extract, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lecithin, Acetyl Glutamine,SH-Olgopeptide-1, SH-Olgopeptide-2, SH-Polypeptide-1, SH-Polypeptide-9, SH-Polypeptide-11, Bacillus/Soybean/Folic Acid Ferment Extract, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol


HOW TO USE

Selepas membersihkan muka, gunakan separuh setitik ke seluruh muka dan urutkan muka sehingga serum serap ke kulit. Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif, gunakan selepas toner dan gunakan 3-4 drop serum. Bagi mereka yang mempunyai kulit extra sensitif, campurkan beberapa titis ke dalam serum atau losyen dan sapukan pada muka.

RECOMMENDED FOR :

πŸ‘Those that are concerned with dull, uneven skin tone
πŸ‘Those that want to brighten their skin tone but have sensitive skin


REVIEW : this serum is superb! πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘❤ sha guna serum ni dalam masa dua minggu dan sha punya kulit dah kembali sihat dan glowing! lepas sakit haritu kulit sha macam kusam sangat, sebaik ada serum ni! macam mana sha guna serum ni? ha ni nak bagi tips a.k.a rahsia hehe! sha guna serum ni pagi dan malam, tapi waktu malam sha campur vitamin drop ni dengan klairs vitamin E mask! so kesan dia memang kebabom sangat!

Bau : Tiada bau ❤❤❤❤❤/5
Penyerapan : ❤❤❤❤/5
Kesan glowing : ❤❤❤❤❤/5
Kelembapan : ❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤❤/5
Repurchase : YESSS


For more information :




** this is a sponsored post but all opinions are mine





16 comments:

  1. nice review.. thanks for sharing..

    ReplyDelete
  2. Menarik produk Klairs ni. Ramai yg review kat best. Boleh try nanri.

    ReplyDelete
  3. comel jari jemari Sha.. kiut..

    Sha.. kalau kat tempat kerja rajin kena abuk debu semua tu guna mask sha.. memang senang naik jerawat and kusam kulit kalau selalu kotor gitu..

    btw nice review dik comey..

    ReplyDelete
  4. Produk yang hebat dan berkualiti

    ReplyDelete
  5. Macam best je klairs ni.. Teringin nak try

    ReplyDelete
  6. Wah.. Menarik.. Complete set utk cantik..

    ReplyDelete
  7. Baca banyak juga reviews pasal Klairs ni tapi tak pernah cuba sebab macam takde je dekat Canada ni.

    ReplyDelete
  8. Macam best je vitamin tu. Nak cuba laa. ^^

    ReplyDelete
  9. Alaaaa, ika serius teringin nak cuba tapi tak kesampaian lagi la sha hehe. doakan ika dimurahkan rezeki hehe

    ReplyDelete
  10. kemain meriah skincare sha..kalau serasi tu, bagus sangat..susah nak cari yg serasi ni...kena try & error...

    ReplyDelete
  11. wahh. akak x penah cuba this product lg.. nnti nak try jgk la.

    ReplyDelete
  12. Howdy I am so happy I found your web site, I really found you by error, while I was looking on Yahoo for something else,
    Anyhow I am here now and would just like to say kudos for
    a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don't have time
    to browse it all at the minute but I have book-marked it and also included your
    RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please
    do keep up the great work.

    necrophiliac ()

    ReplyDelete
  13. Produk Klairs ni semua terbaik daripada pemerhatian review. tapi itulah tak pernah ada peluang untuk mencuba.

    ReplyDelete
  14. produk yang agak top juga. tapi mek tak pernah cuba this produk. kate orang best. banyak skin yang suit dengan this produk.

    ReplyDelete