TERBELI CLEANSER YANG DAH EXPIRED


Assalamualaikum

TERBELI CLEANSER YANG DAH EXPIRED | Hi korang! fuh berhabuk blog malas nak update hahahaha ingatkan dah ada laptop kat rumah dapatlah buat sha rajin nak update blog ke kan? sekali lagi malas adalah :3 since dengan kesihatan yang kurang sekarang ni, kalau tempat sha ni kejap panas hujan dan jerebu sekarang huhu harini taktau la sebab tak tengok berita kahkahkah okok back to the topic

CLEANSER EXPIRED?


Ha ni sebenarnya cerita dua minggu lepas kot, actually sha masih konpius dengan diri sendiri nak pakai cleanser apa sebab kulit dah makin okay,alhamdulillah tapi kulit masih berminyak. kiranya kalau nak beli cleanser apa mestilah kena yang jenis oily skin sha ni, masalah terbesar sha sekarang kalau pi watson takdaknya nak belek, nak beli semua tapi time dah balik ha mula la lupa itu lupa ini :3 jadi sebab terpaksa ku relakan, sha carilah cleanser kat kedai berhampiran rumah sha, kedai runcit la tapi kedai tu besar,bukan jenis kedai kampung biasa tu. cari cari terjumpa la cleanser dari oxy ni untuk oily skin, terus ambik tanpa menoleh ke belakang HAHAHAHAHAHA


ok tak jelas tapi dia tulis EXP 032016

bila sampai rumah kan, yang buang sticker yang dilekatkan kat cleanser tu, sha nampak expired date. WEH SUMPAH TAKPERNAH BELI CLEANSER YANG DAH EXPIRED SELAMA NI HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA dah la macam mahal jugak la well sha kedekut kan hahahaha pastu sedapkan hati lagi, mungkin 2018 bukan 2016 padahal memang jelas jelas 2016, nakpi kedai balik mmg tak la sebab kedai tu memang tau susah nak tukar barang semua even tau salah dia hahahaha inikan pula salah sha sebab tak tengok expired date. tapi serious la kalau korang beli cleanser tengok expired date? why sha tak macam tu huhuhuhuhuhu cuai gila sha ni kan, pastu apa lagi sendu la hari sha...........


jadi pengajaran untuk diri sendiri, lepas ni nak beli apa tengok expired date :') check betul betul. dan kepada penjual, produk yang dah lama pun nak jual lagi ke :') 2016 kot?? dua tahun lepas tu emm korang pernah tak terbeli skincare yang dah expired ni? oh ya cleanser tu dah selamat masuk tong sampah tadi (gambar diatas sebelum masuk tong)



21 comments:

  1. Ahahaha, alhamdulillah.. setakat ni Ekin tak pernah beli cleanser yang expired lagi..

    ReplyDelete
  2. alamak sayangnya TT_TT tapi kalau bagitau kat tuan kedai rasanya boleh cakap tu mmg salah diorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. owner cina ni susah kira, serious cakap hahahahaha

      Delete
  3. saya takpernah lagi jadi macamni sebab memang jenis akan check dulu. tabahlahye,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaha kalau makanan mmg tengok expired tapi skincare tak :3

      Delete
  4. Replies
    1. tulah pasalnya T.T kedai tu tak check ke huhu

      Delete
  5. Setakat ni alhamdulillah tak pernah lagi la beli cleanser yang dah expired.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah sha pun first time la ni, boleh jadikan pengajaran

      Delete
  6. Tak baik tau pekedai tu.. sepatutnya barang dah expired, kenalah di keluarkan dari rak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? dah la expired dah lama gila pulak tu TT_TT

      Delete
  7. lepas ni kena rajin check tarikh expired.

    ReplyDelete
  8. kat kedai biasa mmg kena hati2 beli apa2..k.fiezz selalu terkena beli makanan dalam tin..kat kedai tak check..dh smpai umah baru belek..sekali tengok dah expired...uwaaa..mencik tau...mmg ke tong sampah la jawabnya..

    ReplyDelete
  9. kat kedai biasa mmg kena hati2 beli apa2..k.fiezz selalu terkena beli makanan dalam tin..kat kedai tak check..dh smpai umah baru belek..sekali tengok dah expired...uwaaa..mencik tau...mmg ke tong sampah la jawabnya..

    ReplyDelete
  10. kalau exp biasanya boleh return
    bawa resit pembelian tu..

    ReplyDelete
  11. Adoi mmg bikin sendu seharian kalau jadi gini

    https://www.celikvitamin.com/blog/rawatan-efektif-untuk-penyakit-hati-berlemak-atau-fatty-liver/

    ReplyDelete
  12. Dulu penah gak jadi macam ni..pakai beli ja..la beli apa pun aci tngk expire date dulu..

    ReplyDelete
  13. Buat la skincare routine untuk oily skin.

    ReplyDelete