MY KIND OF OUTING/HOLIDAY


Assalamualaikum

MY KIND OF OUTING/HOLIDAY | Hi! siapa sini suka pergi holiday? hahaha sha takπŸ˜‚ sha akan holiday paling paling setahun sekali je sebab kewangan + cuti. haritu sha ada cerita pasal gi Langkawi tu kan? actually im not enjoying the trip sangat pun. idk why rasa something wrong. sebab tak kena dengan apa yang sha nak kot haha tapi tulah bila dah ikut trip ni mestilah kena ikut jadual dorang kan.

so harini sha nak ceritalah pasal my kind of outing/holiday ;

FOOD



kalau korang ada follow sha kat ig, dulu sha memang suka upload gambar makanan tapi lama lama rasa bosan sebab asyik makan benda sama πŸ˜πŸ˜‘ kalau sha ada upload pun mungkin kat ig story. so cerita dia, kalau sha pi mana mana tempat yang sha nak cari adalah makanan. yes, makanan yang wajib cuba kat situ, makanan yang viral kat situ. disitu baru ada kepuasan.

PEMANDANGAN CANTIK



selain makanan, sha pun suka pemandangan yang cantik cantik. sha selalu ambik gambar awan, pokok, hujan πŸ˜‚πŸ€£ bila tengok balik gambar gambar tu rasa best je, rasa tenang tengok gambar alam sekitar gitu

rasanya tu je kot yang sha cari kalau gi mana mana, even gi mall pun kan, kalau dah shopping apa semua, benda seterusnya yang sha mula mula nak cari untuk makan mesti restoran yang sha takpernah try, restoran yang dah pernah makan mesti taknak masuk hahaha melainkan semua dah try πŸ˜‹πŸ˜‹

kita sebenarnya lain orang, lain apa yang dicari. takboleh jugak cakap diatu asal gi travel je mesti nak shopping. haha dah itu minat dia. sha takcakap sha tak minat shopping tapi sha jaranglah nak beli sangat kalau gi mall/gi holiday kecuali rasa perlu.

so korang pulak? kalau gi holiday/travel apa yang korang cari? πŸ–πŸ›«

14 comments:

  1. sdapnya beger2 kat atas tu..:)

    ReplyDelete
  2. Tarot juga suka pergi ke tempat nature sebab Tarot memang nature-person. Memang suka tengok pemandangan untuk hilangkan tension

    ReplyDelete
  3. Pemandangan cantik dan makanan yang sedap.. dua ini kombinasi terbaik.. kikiki..

    ReplyDelete
  4. kalau holiday biasanya suka tgk tempat2 menarik je.. kalau ada makanan yg menarik dan xda kat tempat ejulz pun ok jugak try.. hehe.

    ReplyDelete
  5. definitely the view hehe

    ReplyDelete
  6. kalau airah mesti kena ada list tempat makan best. bab makan ni tak boleh buat main kang ada yang mengamuk haha

    ReplyDelete
  7. Mrs. A suka holiday kat pantai dan theme park.
    Shopping tak sangat

    ReplyDelete
  8. aida = food.
    Asben pun suka makan, memang sekepala la.
    Memana gi, akan google tempat makan dulu.
    Then baru tempat jalan-jalan :-)

    ReplyDelete
  9. Kak ana suka view and food. 2 ty je. Yg lain tak penting sangat especially shopping. Tak minat sangat.

    ReplyDelete
  10. kalau nak holiday MN tak suka pergi pulau-pulau atau pantai ntah lah mungkin tak minat kot.. MN suka cari tempat makan yang menarik dan tentulah tempat-tempat shopping

    ReplyDelete
  11. benda yg akak suka explore makanan! haha. nak try smua makanan yg ada kalau ke mana2.

    ReplyDelete
  12. For me, kalau travel, suka tengok nature and maybe for food. Not really a big fan of city.

    ReplyDelete