HAVING A GREAT FOOD WITH (???) - shfyqhazhr

Thursday, 3 May 2018

HAVING A GREAT FOOD WITH (???)


Assalamualaikum

HAVING A GREAT FOOD WITH (???) | Hi! miss me? sekarang sha busy memanjang. bila dekat dengan PRU ni kan, banyak pulak program yang nak diadakan. dan sha kena terlibat sama sebab sha bertugas hari PRU nanti walaupun nama sha masih dalam proses a.k.a takboleh mengundi untuk tahun nu huwaaaaa. semua cakap lagi 5 tahun pi mengundi dengan cik abang la hahahaha :p aminnnn.

Ok sebenarnya bukan ni yang sha nak cerita kan tapi biasalah bila dah start membebel semua benda nak diceritakan hahaha. beberaspa hari lepas sha macam teringin gila nak makan fish n chip. taktau lah pasepa dengan tekak ni, suka mintak benda yang dijual jauh dari rumah. kalau nak kena pi jitra - naik motor dalam 20 - 30 minit. so sha diamkan jelah, persetankan segala apa yang tekak nak hahahaha. pastu beberapa hari selepas sha teringin tu ada orang whatsapp sha ajak pi jitra, Allah bahagianya hahaha duk nampak dah keenakan fish n chip kat tesco tu hahaha. so semalam, kitaorang keluar - sha mula ambik cuti sebab ada meeting lagi pagi tu padahal 1 mei dah cuti kan hahaha pastu meeting tu tiba tiba batal erk. takkan nak masuk kerja pulak dah la malam sebelum tu pkul 12.30tgh malam baru smpai rumah. so kitaorang bertolak dari rumah sha dalam pkul 2 lebh gitu, kiranya lepas zohorlah. terus ke tesco. beli beli barang sikit kat dalam tesco, terus ke foodcourt. sha nampak watson semalam takrasa apa sebab nak fish n chip hahahaha


sebenarnya disebalik bunga tu tersimpan senyuman yang paling manis tapi taknak tunjuk karang semua kena diabetes pulak - jangan zoom karang nampak darkcircle! dan sebenarnya lagi jus oren tu bukan sha punya, sha minum teh ais ja tapi gelas dia mcm sekolah rendah punya kat kantin, sha ambik yang ehemm punya hahaha nice la sikit gambar kan :p


couldn't ask for more! sha taktau kenapa sha suka sangat fish n chip kat tesco ni hahahaha harga pun not bad la. walaupun kadang kadang tu muak jugak tau tapi dah suka hmmm. harga - RM 9.10


ni pun wajib jugak kalau pi tesco. tbh sha memang hantu sandwich. behenti rnr pun cari sandwich kot. orang lain kalut cari nasik apa semua hahahaha. sumpah sedap gais sandwich ni. yang ni sandwich ayam - 1 pcs RM 1.80

Lepas dari tesco kitaorang terus gerak pi rumah cikgu, aduh rindu cikgu sangat! last jumpa raya last year, raya puasa kot. ni dah nak puasa pulak ha. bila sampai ingat cikgu takdak, sebab kereta dia takdak tapi ada berita buruk, semalam cikgu excident tapi sebaik cikgu takdak apa apa dan salah orang yang langgar cikgu tu. haish patutla hati ni duk rasa nak sangat sangat jumpa cikgu. btw langkah kanan kitaorang semalam sebab ;-



belum puasa dah dapat makan ketupat uolls, ha tulis entry ni pun duk rasa kat tekak huwaaaaa. cerita dia pagi tu cikgu ada la jumpa kawan kawan dia so dia buat la ketupat pastu ada lebih, rezeki kitaorang la :p comel comel je ketupat ckgu buat ni tau, kena pulak dengan teh panas petang - petang peh memang sedap habis, habis lima biji ketupat kat sha :p sha more to serunding kalau makan dengan ketupat tapi bila raya susah sikit nak cari, betul tak? hahaha yang cikgu sha buat ni serunding bilis, menyesal takmintak bawak balik semalam :p hahaha

dalam pukul 6 macam tu kitaorang pun balik. memang kenyang habis la semalam. malam terus taknak apa dah, nak rehat sebab esok (harini) kerja.

okbai!




7 comments:

  1. Tergoda pula tengok sandwich tu.. nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  2. Haii dear..
    Waduh, kecur nengok ketupat palas tu Sha..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Ketupat palas! Sedapnya. <3

    By the way, salam singgah. Saya rasa ini first time saya sampai ke sini.

    ReplyDelete
  4. sedap semua makanan itu. teringin nak makan ketupat daun palas.

    ReplyDelete
  5. hihihi dating yee.. sedapnya tengok makanan tu, tambah2 baca entry memalam buta. Sedih hidup, haha.

    ReplyDelete
  6. suka pula tgok makanan tu.. huhu

    ReplyDelete
  7. Amboi terliurnya tengok serunding dengan ketupat tu..

    ReplyDelete