KDRAMA : WEDNESDAY 3:30PM


Assalamualaikum

KDRAMA : WEDNESDAY 3:30PM | Hi! sebenarnya dah lama sangat dah sha stop tengok kdrama sebab bila tengok kdrama yang berepisod ni memang kena tumpu kat kdrama ja. memang la cakap nak tengok satu episod ja tapi lepas habis satu episod nak lagi satu episod. betul ke tak? tapi haritu taktau macam mana boleh bukak kissasian, tertarik gila nak tengok drama ni - WEDNESDAY 3:30PM

orang lain sha taktau la tapi sha kalau nak tengok kdrama kan, dia punya poster tu salah satu benda penting. kalau macam menarik, selalunya drama tu mesti menarik.


WEDNESDAY 3:30PM : cerita ni mengisahkan si perempuan ni kena tinggal dengan bf dia. pastu masa dia baru lepas balik dari jumpa ex bf dia tu, dia terjumpa kawan lama dia, kawan masa kecik. disebabkan kawan masa kecik dia ni takdak tempat tinggal so si perempuan tu ajak la stay dengan dia tapi masa dia ajak tu dia mabuk hahaha. kawan masa kecik dia janji akan buat si perempuan ni bersama semula dengan ex bf dia, kalau dia bagi kawan masa kecik dia ni tinggal kat rumah tu. dorang pun deal. so setiap hari rabu, pukul 3 :30ptg dorang akan pi tempat cantik pastu upload gambar kat ig. gambar cantik cantik semua, yang si ex bf ni mesti la tertanya tanya dengan siapa dia duk bergambar apa semua. pastu last last ex bf dia datang balik dan dorang getback. dalam masa sama, kawan masa kecik dia dah jatuh hati kat si perempuan ni dan si perempuan ni walaupun dah getback dengan bf dia tapi dia takhappy. lepas tu dorang ambik keputusan untuk putus tapi kawan masa kecik si perempuan ni ingatkan dorang dah nak kahwin, dia pun bawakla diri last last kat sana jumpa dengan ex si perempuan ni, dia bgtau dorang tak kahwin pun. kawan masa kecik dia pun baliklah cari si perempuan ni. happy ending hahaha



cerita ni ada 10 episod je, sha start tengok malam 30 april lepas cerita mr grey, 1 mei pagi lepas subuh sambung tengok dan dalam pukul 10 1 mei dah settle hahahaha. cerita ni memang best sebab nampak la ada chemistry antara si prempuan dengan kawan masa kecik dia. dan karakter dorang pun berbeza jugak ; yang si prempuan agak ganas dan kawan masa kecik dia jenis yang agak tenang.

sha bagi 4.9/5 bintang! ada lagi tak short drama yang best best? letih la nak tengok yang 1 episod sejam tu hahaha :p

4 comments:

  1. Selalu tengok poster je. Belum terbuka lagi hati nak tengok cerita ni.

    ReplyDelete
  2. Wahhhhhhhhhhh betul! Najihah kalau nak tengok korean drama mesti pergi kissasian!

    ReplyDelete
  3. Selalu tengok kdrama kat Viu. Malas nak tunggu, tak sabar orangnya :D

    ReplyDelete
  4. anis tengok drama ni tahun lepas :3 pulun cari web yang dah siap sub semata-mata nak tengok hongbin :3

    ReplyDelete