REVIEW : NANO WHITE FRESH MATTIFYING MOISTURISER


Assalamualaikum

REVIEW : NANO WHITE FRESH MATTIFYING MOISTURISER | Hi, salam jumaat semua :) harini sha nak share my personal review lepas guna moisturiser ni selama sebulan macam tu. kulit muka sha jenis normal to oily. so sha seharusnya mencari skincare yang jenis water based dan tak heavy. pening jugak masa mula mula pi cari tu sebab macam tak banyak sangat pilihan yang ada dan akhirnya sha memilih moisturiser ni


sebab utama sha beli moist ni sebab packaging (HAHA) hello? boleh nampak kan dia punya packaging cute macam mana? and to be honest semua packaging product nano white fresh semua cun cun. dan sha masih simpan kotak dia ni tau :p second reason adalah sebab moist ni memang tercipta untuk orang yang berkulit jenis berminyak. dan sebab ketiga sha beli moist ni sebab ni je moist yang ada untuk kulit jenis oily, yang lain jenis heavy gitu.


RM 25.90 for 50ml (kalau taksalah) rasanya berpatutan. sebelum beli ni sha try kat tangan. yelah takkan yang tester tu nak try kat muka kan hahaha. rasa best sebab light je dan cepat serap. oh fyi, moist ni salah satu skincare wajib untuk sha, takpernah tinggal. before this guna moist dari bliv tapi yang tu lagi mahal gila :((


some information dari kotak. so basically, sha akan guna this moist lepas essence ; cleanser - toner - essence - moist - sunblock. selepas hampir sebulan guna this product, sha rasa dialah yang terbaik ececece. since that day sha gunaa moist ni kan, kulit sha macam less oily. namapun matt kan? so far oklah, bedak pun dah tak bercapuk dek kerana kulit yang berminyak. very recommended to those yang ada oily skin! repurchase? yes selagi takjumpa yang lagi best :p

ok bai!





9 comments:

  1. maCam best je.muke sy pun oily gak .tp x heavy..
    boleh la try ..tq

    ReplyDelete
  2. wah! mcm bagus je produk ni. boleh belikan utk anak pompuan tu.

    BTW, tajaan utk GA abam kie boleh dlm bentuk tunai atau barangan. TQ.

    ReplyDelete
  3. bestnyaa! muka pun kena belai jugak kan

    ReplyDelete
  4. bagus lah bersesuaian dengan kulit muka :)

    ReplyDelete
  5. what i love about this is packaging dye. lawaaaaa

    ReplyDelete
  6. hi. jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  7. anis dah pakai produk tu since 2015 and yess sampai skrg still setia ! RM25.90 for that is quite mahal, kalau nak murah kena pergi guardian ^^

    ReplyDelete
  8. Packaging dia super cute haha. Tapi, ika sekarang tgh pakai safi. Nanti mana tahu boleh try Nano yang ni ke hee. :)

    ReplyDelete