BERTABAHLAH WAHAI HATI


Assalamualaikum

BERTABAHLAH WAHAI HATI | Hi, rasanya lama tak luahkan mengenai hati dekat blog. sebab rasa takperlu haha tapi kalini sha rasa nak share sebab boleh baca balik satu hari nanti. last month was the worst month ever. sumpah. rasa lama gila nak habiskan satu bulan tu. sebagai manusia normal, sha pun bercinta dan putus cinta. tapi kali ni bukan putus sebab curang, or ada orang ketiga ke apa tapi sebab dah takdak rasa sayang tu.


sakit. sumpah sakit. kalau putus sebab curang kita tau lah dia tu memang taklayak untuk kita dan benda dah nampak dari awal tapi ni sebab rasa sayang. tau tak orang yang kita sayang, yang kita harap hidup semati, orang yang kita harap berjodoh dengan kita tapi last last semua terputus macam tu ja. walaupun ni bukan kali pertama sha putus cinta but trust me, ni yang paling teruk hahahaha

im so glad that im surrounded by person who know how to make me happy. alhamdulillah lah time tu kawan kawan cuti sem semua dapatlah mengubat sikit hati yang sengsara ni. takpernah dalam sejarah hidup sha putus cinta tak lalu makan tau haha tapi kali ni, makan je mesti takhabis sampai kawan suruh ambik size kanak - kanak ja :p and ofcourse kawan kawan baik sha pelik dengan sha sebab dorang memang tau lah cemana tabahnya seorang sapikah.

but not this time, rasa macam sedih gila. nak benci sebab apa? sebab Allah hilangkan perasaan tu? nak salahkan sapa? dua minggu pertama tu memang teruk jugak la. walaupun patah hati tapi tetap kena kerja, yelah tu kewajipan kan? tapi masa kerja pun masih boleh sendu, kadang ternangis tanpa sedar. Allah, sumpah teruk gila sha kalini.

dan sekarang dah nak masuk 2 bulan, alhamdulillah. im getting better. dah redha, dah okay walaupun kadang kadang masih rindu. biasalah perasaan rindu ni bukan senang nak tepis kan? btw, i lost 4kg of my lemak and gain 6kg lepas dah ok? hahahaa adil ke tu?

sepanjang kepatahan hati sha ni, apa yang sha buat? mula mula patah hati, nangis lah apa lagi! nangis je, nangis biar bengkak mata, nanti biar tak larat nak angkat mata, its ok to cry, nangis sepuasnya, keluarkan semua yang tersimpan dihati. walaupun macam gila, but trust me, nanti rasa lega.

lepas habis fasa menangis, busykan diri. busykan diri sampai letak kepala terus tidur, terus terlelap. lupakan nak overnight ka, nak tengok movie ka. sebab tu last month entry ciput gila sebab takleh fokus hehe banyak sha habiskan buat kerja semua. kadang kadang sehari sampai takberhenti buat kerja kecuali waktu lunch.

lepas tu, banyakkan habis masa dengan family dan kawan kawan, ITS OK KALAU BUAT BUAT HAPPY DEPAN FAMILY DAN KAWAN. takpa, biarlah nampak fake pun, ajar diri tu jadi bahagia. terima kasih la kawan kawan yang teman makan lepas habis kerja. selalu balik kerja sha akan masuk bilik dan keluar bila nak ke toilet or pi dapur, tapi kalini sha macam balik kerja terus pi main dengan sepupu sepupu dan yang lawaknya ada one of my sepupu tanya "awak ni memang dah lama ke duduk sini? kita takpernah nampak awak pun" hahaha okaaaaaaaaaayyyyy...
belanja diri sendiri! berbalik kepada berat yang naik tu, yes. sha rasa nak makan apa sha order ja, walaupun takhabis, walaupun rasa sikit ja tapi sha puas hati, sha dapat apa sha nak, jangan tiru contoh ni ok? haha selain dari makan, sha pun shopping jugak, beli apa yang sha nak. sha rasa nak terus beli hahah ya, banyak sangat membazir tapi myself deserve it! dan hujung bulan ni, im going to langkawi. mula mula taknak tapi sebab rasa nak cuti so yeah~~~ langkawi wait for me!

last but not least, kembalilah kepada Allah. after all the things happen to me, sha makin dekat dengan Allah. perasaan yang takboleh sha nak terangkan, tapi ketenangan tu susah nak cari, serious cakap. dulu balik kerja mesti serabut, nak pi kerja mesti rasa urghh japgi ada kerja itu ini semua, dengan masalah cinta lagi hahaha tapi alhamdulillah lepas semua ni jadi, sha rasa tenang ja, rasa semua kerja dipermudahkan. tak kira la banyak mana pun kerja, sha still can manage it by myself.

--------------------------------------

if youre reading this, u know who u are, terima kasih untuk beberapa bulan perkenalan kita, terima kasih atas semua kenangan indah pahit masam hahaha, terima kasih pernah terima saya, terima kasih untuk semuanya, saya takpernah benci awak, mungkin belum sampai jodoh kita :p doa yang baik baik, manatau dapat makan nasik minyak bersama nanti hehe. lets be happy with our own live, we deserve it :)❤

ok dah takyah sedih sedih, bai!

22 comments:

  1. Sedihnya akak baca entry sha..be strong girl..akak oernah lalui semua fasa tu..bercinta, putus cinta, putus tunang, bercerai..bercinta semula putus cinta lagi..sampai dh lali dh sekarang..ada jodoh..ada la..akak dh malas nak fikir...kuat ye dik.. insyaallah ada yang lebih baik untuk Sha...

    ReplyDelete
  2. moga segalanya baik2 sahaja. emi dulu ambik masa x lama pun nak move on klu kena cara. cuma yela, lepas tu bertahun jugak tak berani nak bercinta ke apa ke dah. sampai tahap dah tak reti nak flirt haha.

    ReplyDelete
  3. Takpelah, life goes on. Teruskan hidup. Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Kalau di Atas belum utuskan lagi seseorang utk kita, makan tiada lagi lah jodoh kita. Be positif, jangan down sangat. Cheers!

    ReplyDelete
  4. Isy isy sedih pulak rasa bila baca luahan hati sha ni... sabar tau.. ada hikmahnya tu. Let bygones be bygones. Rasa sedih tu akan hilang bersama peredaran masa nanti..

    ReplyDelete
  5. hai seronok dtg blog awak. saya da follow pun. hehe

    ReplyDelete
  6. Be strong and I go through this tough life too. Luckily I realise it early and thanks to people that support me. One go doesn't you will not a person. When the time come, your Prince charming will appear.

    ReplyDelete
  7. ini fasa paling mencabar bagi semua orang rasanya, yang paling penting doa banyak2 dik dan dengar kata2 family dorang lagi penting. mesti ada yg sayang tu nanti.

    ReplyDelete
  8. u're strong. keep on fighting. do all the things that you love instead of remembering all those sad memories.

    ReplyDelete
  9. Be strong okay. Benda nie mmg lumrab kehidupan. Xsentiasa indah. Tapi itulah yg akan berikan kita kekuatan utk teruskan kehidupan

    ReplyDelete
  10. Bab perasaan susah nak cakap. Nak luahkan dipandang serong. Simpan dihati sendiri hati sakit. Biasa kena cari kawan2 lah. memang susah nak lupa kalau dah rindu dan sayang. Bertabahlah. Huhu

    ReplyDelete
  11. Takpe dik....its ok...Allah know d best..Dia datangkan org2 yg salah utk jadikan pengajaran dan untuk matangkan kita...u deserve better dik..stay strong!

    ReplyDelete
  12. I feel u sha. Kinah pun pernah jugak frust macam ni. Entahla kenapa dengan mamat ni. Dia yang approach kita untuk terima dia last nya dia yang tinggalkan kita. Memang ke laut semua kerja. Ambik masa juga nak move on. Takpela sha, insya Allah satu hari nanti, sha akan bertemu juga dengan kebahagiaan yang sha cari. Lambat atau cepat je. Sabar ye

    ReplyDelete
  13. Stay strong okay.biasa la perasaan putus cinta semua ni bila masih muda.nanti bila tiba masanya insha Allah jumpa orang yang betul pada waktu yang betul.rawat diri prsaan sendiri elok2 okay

    ReplyDelete
  14. sabar ye shafyqah. dugaan Allah pada yg boleh menanggungnya.
    and ia mungkin bakal memberi sesuatu / seseorang yg lebih elok lagi utk shafyqah ye.
    elok la ia timbul sekarang, time bercinta.
    bila putus sebab tiada rasa love love love itu, pernah la aida rasai nya.
    berkawan rapat dgn lelaki itu for about 2 years. he was so good & hensem. background keluarga amat lah kaya. namun, begini la juga, aida takde rasa love love love tu dgn dia masa tu.
    kuar bersama, bukan rasa happy, tapi rasa bosan.
    now, memasing dgn life sendiri. kami berkawan baik dan berhubung dgn fb ajer.

    ReplyDelete
  15. be strong ye. rawat hati dgn perkara-perkara yg happy.
    be surrounded by family and friends.

    ReplyDelete
  16. keep it up ! Biasa lah hati boleh berbolak balik. tabahlah dengan dugaan-dugaan yg dihadapi. PAsti akan adanya sinar menanti

    ReplyDelete
  17. Chill adik, inshaAllah ada sebab untuk semua kejadian. Fokus cari diri sendiri before jumpa orang lain.

    ReplyDelete
  18. Bertabah lah sis, segala di takdir oleh Tuhan. Mungkin ini bukan jodoh sis so its better to putus earlier than drag on a relationship that is not going to work. Hope you meet someone better in the future.

    ReplyDelete
  19. stay strong sis :') you deserve someone better. inshaAllah yang baik-baik saja menanti sis :) ^^

    ReplyDelete
  20. Keep moving on sha ❤ You can do it. Ika boleh rasa apa yang sha rasa. Sebab pernah rasa jugak. Semoga sha jumpa someone yang much more better okay?

    ReplyDelete
  21. Be strong ye.. mungkin ini lebih baik buat Sha sekarang. Semoga Sha ditemukan dengan insan yang benar-benar menyayangi Sha ye

    ReplyDelete
  22. Be strong.. Mesti ada hikmah yang terbaik untuk Sha lepas ini.. keep moving on and treat yourself to the max..

    ReplyDelete