BOOKING HOTEL UNTUK HOLIDAY HANYA DIHUJUNG JARI DENGAN TRAVELOKA


Assalamualaikum 

BOOKING HOTEL UNTUK HOLIDAY HANYA DIHUJUNG JARI DENGAN TRAVELOKA Hujung tahun hampir tiba, pasti ada dikalangan korang yang dah bercadang nak pergi bercuti time cuti sekolah nanti kan? Korang tau tak sekarang nak booking tempat penginapan kita semasa percutian seperti hotel dan resort secara online adalah satu kemudahan yang wajib kita semua gunakan sepenuhnya jika korang nak cari tempat yang sesuai untuk holiday atau for work purposes. But still, ramai juga yang masih ragu-ragu dan rasa tak selamat untuk buat online hotel booking sebab ada a lot of hotel booking website out there. So sebab tulah ramai yang suka walk in atau book through telefon but diorang mesti dapat harga yang mahal.


source : google.com


Sapa yang ada experience book hotel online or cari best deal for hotel yang korang nak stay? For your information, in other country dah lama diorang book hotel dekat online. Just that in Malaysia it’s a new thing. Maybe because ramai tak pakai kad debit untuk purchase dari online. Its all about safety. Tapi security sekarang dah power, so u worry no more, its easier to purchase or book online. 

Kenapa book di Traveloka? First of all, kita dapat jimat duit dan masa kita. Bayangkan dalam keadaan kita berjogging sambil pakai fon kita boleh book hotel, or survey by bandingkan harga hotel-hotel yang ada. We don’t need call setiap hotel yang ada dalam list no more. Easy and flexible sebab in one click korang boleh pilih hotel yang ikut taste korang. More than that, korang boleh check review for each hotel yang ada dalam list. So pick carefully according to your keselesaan. Kalau dah terang-terang negative tapi korang book gak, I nak pesan all the best to your experience dalam percutian korang. 

Korang jugak boleh check the price that u exactly kena bayar without hidden charges. So dengan kata lain, korang akan confident dengan harga yang ditunjukkan so korang boleh standby duit. But take note juga kalau korang lambat book, takut harga naik last minit or fully booked. So I pesan yang kalau dah confirm tu jangan teragak-agak nak buat booking. 

In traveloka also korang boleh check apa yang include dalam booking korang macam breakfast included or not. Then u guys can check the terms and conditions, boleh duduk berapa orang, bila check in and check out. Jangan main redah jer sebab in the traveloka the informations are complete. Tengok dan baca betul betul sebab sape yang nak spoil our holiday mood kan? 

source : google.com
Payment method korang boleh bayar pakai kad kredit or debit. Senang kan? Macam shopping online jer. So tak payah nak pergi bank nak deposit to hotel account. Just standby baki yang cukup dalam bank akaun korang, kalau tak cukup tak guna gak. Selain tu, korang boleh check facilities for each hotel yang ada, sebab ye la kadang kadang kita nak iron baju tapi hotel tu takde iron kan naya tu. Tak dapat nak pergi meeting esok hari. Make sure ada wifi or not sebab I tau zaman skang kalau takde wifi korang mesti meroyan kan? Apa guna data? Hahaha

And yang paling bestnya, traveloka include sekali hotel-hotel in south east asia. Bukan Malaysia jer, so seluruh muka bumi ni korang boleh jelajah sekali. Haha melampau la pulak kan. But the point is korang boleh buat booking eventhough tak payah call and the hotel 200km away. This is the new age, and as the generation that lives in Information Technology era, kenalah pandai guna online booking plus traveloka ini very user friendly and safe. 

Kesimpulannya, tempahan penginapan secara online amatlah senang. Hanya boleh dilakukan di depan computer dan smartphone. Menjimatkan masa dan juga duit. Sekaligus membolehkan korang experience percutian atau urusan kerja dengan smoothly tanpa sebarang masalah. Please enjoy the way u can book the hotel online as easy as abc. Hopefully korang dapat have fun!




19 comments:

  1. i tak pernah try lg traveloka ni .. tp nmpak mcm best

    ReplyDelete
  2. yeayyyy....sayang traveloka...selain mudah ianya juga menjimatkan....boleh bercuti dengan tenang

    ReplyDelete
  3. akak pon baru ni dengaor traveloka, biasa akak lalui agoda atau hostelworld aja. next time boleh try lah thanks for sharing

    ReplyDelete
  4. MAcma best je..
    Belom pernah book hotel dengan Traveloka. Bole la hujung tahun ni ^^

    ReplyDelete
  5. Senang dengan adanya aplikasi traveloka ni. Harga mampu milik dan terbaik.

    ReplyDelete
  6. Memang mudah book hotel unruk percutian secara online. Jimat dan murah dengan diskaun!

    ReplyDelete
  7. PErnah guna traveloka ni. Memang mudah dan cepat.

    ReplyDelete
  8. everyone recommand traveloka
    so baguslah harganya lebih murah dr yg lain2.. x pernah lg book dgn trevaloka.. mayb next trip. tq dear

    ReplyDelete
  9. Sekarang ni, apa2 sahaja dah semudah ABC..semuanya hanya dihujung jari je. Sis belum cuba lagi khidmat traveloka ni...nantilah kalau nak kemana-mana, boleh lah cuba yg ni pulak

    ReplyDelete
  10. Saya kalau menempah hotel. Memang suka dengan traveloka. Banyak diskaun hebat. Jimat rm..rm..rm hehe

    ReplyDelete
  11. wah bestnya dapat bercuti ke destinasi idaman dan guna pulak applikasi yang dapat membantu melancarkan program kita. thumbs up TRAVELOKA

    ReplyDelete
  12. Memang senang booking melalui traveloka kan. Paling penting, hotel reviews tu kena rajin-rajin baca..barulah nanti tak kecewa

    ReplyDelete
  13. sekarang banyak app untuk kita search hotel bila nak holiday.. traveloka ni pon salah satu app yang saya akan guna jika nak bercuti.. anyway, thanks for the sharing ya..

    ReplyDelete
  14. Senangnya nak booking hotel sekarang. Dulu susah juga nak booking2 ni. Mujur ada traveloka kan. Urusan nak bercuti pun lagi mudah.

    ReplyDelete
  15. too many hotel booking website! i selalunya guna agoda or expedia because of murah after comparison. hehe

    McD Storytelling Contest 2017

    ReplyDelete
  16. Dah beberapa kali book hotel dengan Traveloka, harga pun menarik....

    ReplyDelete
  17. tak pernah lagi try dgn traveloka...next time boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  18. Setuju sgt.. Sekarang ni dah bermacam cara nak booking hotel secara online. Click je dah siap.. Sis tak pernah lagi book hotel guna traveloka. Belum ada rezeki nak jejalan huhuu

    ReplyDelete