KOLEKSI PHONE CASE!

 Assalamualaikum

KOLEKSI PHONE CASE! | Hi!!!! sebenarnya dah lama nak buat entry pasal ni tapi asyik tunggu phone case sampai je hahaha lepas tu malas lepas tu tunggu phone case lagi haha pastu bila pulak nak buat artikel kan? tapi bulan ni stop kejap beli online, jadi bolehlah buat artikel ni xD oh ya! jangan lupa baca sampai habis hehehehe (hint : ๐ŸŽ๐ŸŽ๐ŸŽ)


jadinya sha memang jenis suka beli casing. tak kisah la jumpa casing kat mana mesti nak beli (kalau murah la). dulu masa pakai Redmi S2 walaupun susah cari casing di luar tapi tu la phone yang sha paling banyak casing xD beli mana? mestilah di shopee haha! tapi sejak pakai Redmi Note 8 ni, takbanyak pun casing tapi ada lah, dan untuk iphone 6 sha pun sikit je hahaha maybe dah insaf kot?


tapi sikit tak sikit sekotak juga la casing :p tapi dalam kotak ni ada casing redmi dan iphone sekali la. macam ada ruang sikit lagi tu untuk tambah casing lagi kan? banyak dah tu kat cart shopee belum checkout je haha. jadi ayuh kita tengok 1 per 1 casing yang sha ada, mula dengan redmi dulu ok~

Casing Redmi Note 8


dimulakan dengan casing yang jarang guna/takpernah guna! 

merah : takpernah pakai lebih dari sehari haha, motif beli? sebab nak bagi ada ja jenis tu
cermin : beli sebab ingat memudahkan la kalau keluar boleh pebaik tudung, pakai lipstik dengan hanya tengok casing phone tapi malangnya cermin dia buat muka jadi besaq
clear : casing dapat dalam box masa beli haha dah kuning so takguna dah


casing yang selalu guna

hijau/kuning : sebab casing ni nampak menarik haha 
tsum : comel sebab ada kartun
makanan : casing ni paling selalu guna sebab corak cantik dan juga very protective!
bunga : corak bunga matching dengan warna phone hehehe



casing yang sama tapi berbeza

semua casing ni jenis hard case, rasanya ramai kot ada ni hahaha sebab memang rasa selamat kalau pakai, tapi taktahu la kenapa kena beli benda sama hahahaha. 

CASING IPHONE 6 PLUS


paling kerap guna

bear : baru beli ahad lepas hahaha casing ni comel sebab ada telinga xD
putih : casing paling best antara semua
dinasour : corak cantik! kalau depan depan nampak macam kertas konyok


casing yang taktahu kenapa beli

princess : casing yang boleh buat 6/7/8 plus so bahagian camera tak cantik
teal : besar sangat 
patrick : casing bf hahahah cemana boleh terlekat sini tah
kuning : tiap kali nak cas phone kena buang casing kalau tak cas tak masuk


clear casing

1 : suka juga guna tapi taksuka sangat sebab corak dia macam serabut :3
2 : casing free masa beli phone, lekat sticker dan bertambah buruk
3: diy case, suka tapi dah buruk




Kebanyakkan casing yang sha ada ni beli di shopee tapi ada juga yang beli di mrdiy dan kedai kedai yang sha pernah pergi. tapi macam mana sekali pun sha takkan spend kat 1 casing lebih daripada RM10 ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Okayyy itu sajalah yang nak dikongsikan harini haha, fuhhh siap juga artikel yang tak seberapa ni XD btw korang pakai phone apa? banyak tak casing? jangan lupa komen, mana tau nanti sampai hadiah :p



22 Comments

  1. wahhh banyaknya....hebat2 ...saya beli case bila case yg sedia pakai dah jahanam ...memang sejenis tak reti kumpul dan tukar2 case

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni pun ada lagi yang taktahu kat mana letak

      Delete
  2. Wah, banyaknya casing! Kiranya phone boleh tukar baju setiap hari ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  3. Banyaknya stok casing dia..boleh gilir setiap hari..hihi

    ReplyDelete
  4. pakai Oppo A71K...pakai casing beli dekat Jonker Walk.
    Lepastu hias casing tu dengan perlerbeads. Konon nak lain drpd lain


    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/01/perler-beads-phone-case-design-diy.html


    tpi beberapa bulan lepas bru beli casing yg ad logo supreme.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh diy sendiri eh! ada juga nak try tapi tak kreatif

      Delete
  5. Wow banyaknya! Dni suka beli juga. Sayangnya lepas dah tak nak guna dni buang letak merata. Kalau tak boleh susun tengok koleksi juga ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe trylah cari semula! nanti boleh buat koleksi

      Delete
  6. banyaknya phone case u babe. I tak rajin nak mencari

    ReplyDelete
  7. jarang beli hahah pnh beli skli ja tu pun sebab casing lama da xboleh pakai eheheh

    ReplyDelete
  8. Banyaknyaa uiii.. Kita ade yang asal je.. Hehee.. Nak jhga yang kartun2 tapi phone kita sush nak cari.. Beginila kan kalau telefon tak mewah..hehehe

    ReplyDelete
  9. Banyak betul koleksi casing dia. Comel comel. Dulu rajinlah beli sekarang ni lama dah bertukar. huhu

    ReplyDelete
  10. Rajin nya beli casing. Ai kalau beli casing pakai sampai kotor, stop pakai dah. Tapi sesekali tu memang rajin gak tukar-tukar casing.

    ReplyDelete