DRAMA : RINDU YANG TERLARANG


Assalamualaikum

DRAMA : RINDU YANG TERLARANG | Hi! sebenarnya dah lama taksempat nak layan drama drama melayu ni ha, tapi haritu ada la tertengok 1 2 episod drama rindu yang terlarang ni. nampak macam best hahaha jadi sha pun apalagi, carilah semua episod dan petang tadi settle semua episod.\


MENGENAI DRAMA 

JUDUL : RINDU YANG TERLARANG
EPISOD : 20 episod
TARIKH MULA TAYANGAN : 26 November 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SIARAN TV : Slot DramaVaganza (Astro Ria & Astro Ria HD)
PENULIS SKRIP : Mazelan Manan, Shida Zali, Najmie Maziez, Suzanna Zaily Zin, SHaza Talib, Mufid Shuhaimi
PENULIS NOVEL : Umie Nadzimah
PENGARAH : Rashid Sibir
PRODUKSI : Zeel Production Sdn Bhd
PELAKON : Fikry Ibrahim, Zahirah Macwilson, Jalil Hamid, Amyza Aznan, Sahronizam Noor, Sulaiman Yassin (Mat Over), Kartina Aziz, Putri Hanan, Hanis Nabilah, Rahhim Omar,Asha Merican, Aidit Noh, Anuar Hamizan, Sam Shuhaidi, Asyraf Aley, Numan Salleh, Fendi Seman

SINOPSIS RINDU YANG TERLARANG

Kisah cinta terlarang disebabkan pergaduhan keluarga. Fariz dan Ainnura bercinta sejak dibangku sekolah dan mahu berkahwin diusia muda. Namun, percintaan mereka mendapat tentangan daripada keluarga yang saling berdendam akibat sengketa perebutan hak milik tanah. 

Dek kerana permintaan mereka tak direstui oleh keluarga. Fariz dan Ainnura membuat keputusan untuk berkahwin secara rahsia dengan restu dari Tok Wan, atuk Ainnura. Mereka hidup bahagia sehinggalah rahsia mereka terbongkar. Kedua-dua keluarga berusaha memisahkan rumahtangga anak-anak mereka. Akhirnya, Fariz terpaksa menceraikan Ainnura dan membawa diri masing-masing

Beberapa tahun berlalu, mereka bertemu kembali. Fariz berusaha merebut hati Ainnura. Namun Ainnura terpaksa keraskan hati kerana takut perkara lama berulang kembali. Sementelah dia mempunyai Fawwaz dalam hidupnya. Hati Ainnura masih inginkan Fariz cuma Ainnura memberi syarat, sekiranya mereka ingin bersama semula, keluarga mereka hendaklah berbaik semula. Berjayakah usaha mereka dan mampukah dua keluarga yang bermusuh akan kembali berdamai.



mula mula tengok tajuk macam alah macam drama biasa biasa, yang anak orang kampung kahwin dengan orang kaya then mak ayah tak restu. tapi ni tak hahaha rumah sebelah sebelah je -_- tapi mak ayah dua dua belah ya ampun bergaduh macam tak ingat dunia haha tapi gaduh gaduh tu ada juga lawak dia. bergaduh sebab berebut harta haih. memang betul la kan orang cakap, kalau bab harta ni memang boleh bergaduh teruk. cerita ni satu yang dia tunjuk, kalau takda restu mak ayah memang takkan kemana pun hubungan tu, dan lagi satu mak ayah pun kena juga dengar dan faham perasaan anak anak. sampaikan dah kawin buat kali kedua tapi masih takrestu apoooo. seeloknya takpayah la berdendam sampai menyusahkan dan libatkan anak sekali, takut pulak sha tengok mak mentua jahat ni hashshhshs😝 tapi best juga la cerita ni walaupun banyak juga skip sebab bosan tengok pelakon pelakon tambahan hahahaha jahat tak kalau gitu? ;3


korang dah tengok belom cerita ni?

7 Comments

  1. best juga drama ni tapi kadang je tengok kat tv sebab dah baca novel dia..hehe

    jemput join https://tiaarasapphire.blogspot.com/2020/01/segmen-bloglist-2020.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kita malas baca novel :p insyaAllah nanti saya join ye

      Delete
  2. dah lama sangat akak tak layan drama melayu nih dik oi... pelakon baru akak lagi lah tak kenal huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Menarik bila tinggal seblah-sebelah dan bergaduh macam nie.. hehehe.. ada kelainan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! selalu kaya dengan miskin, ni sama sama level haha

      Delete
  4. dah lama x layan drama ni

    ReplyDelete