ANTABAX ANTIBACTERIAL CLEANSING WIPES

Assalamualaikum

Siapa kat sini yang wajib ada tisu basah a.k.a wet wipes dalam beg or handbag dia? kalau korang yang jenis macam ni, kita geng. pada sha lah kan, wet wipes ni penting sebab banyak kegunaan dia untuk kita sama ada dirumah atau diluar. sha dah try banyak dah jenama wet wipes ni, ada yang best, ada yang takguna habis pun. sha guna wet wipes ni untuk apa? cuci makeup bila kat luar untuk solat. sha memang kalau keluar gi mana mana pun memang takmakeup tebal tebal pun kecuali bila cuti bolehlah nak letak mascara empat lapis pun :p selalunya pakai biasa biasa je, so dengan adanya wet wipes ni memudahkan sha nak cuci makeup daripada kena bawak sebotol makeup remover tu kan haha i dont know la kot sha je buat cari ni hehe.

dalam banyak banyak jenama yang sha beli dan pakai, ada satu jenama ni memang tak sesuai langsung dengan muka sha, bila nak cuci makeup kan dia rasa macam pedih gila. so sha gunalah wet wipes tu untuk lap bekas skincare, lap tangan, lap meja haha ya ampun perangai. lepas je daripada tu kalau sha nak beli wet wipe ni sha ambik yang untuk baby tu, memang oklah untuk cuci makeup, or lap muka sebab lembut dan tak memedihkan. beberapa hari lepas sha ada dapat sampul daripada Sproutme yang mengandungi Antabax Antibacterial Cleansing Wipe ni. 

bahagian depan 

bahagian belakang


Apa yang best dengan Antabax Antibacterial Cleansing Wipes ni?

- sesuai untuk bayi dan kulit sensitif
- alcohol free
- paraben free
- mengandungi ekstrak aloevera untuk melembabkan dan melembutkan kulit
- diuji oleh dermatologi
- packaging yang sesuai digunakan didalam rumah atau diluar rumah
- multipurpose

Ingredients 
- water, aloe barbadensis leaf juice, tocopheryl acetate, niaciamede, calcium pantothenate, sodium ascorbly phosphate, pyridoxine HCI, polysorbate 20, polyamidopropyl biguanide, phenoxyethanol and fragrance.



masa first time bukak packaging dia, sha rasa wet wipe ni lembut gila! lembut daripada wet wipe yang untuk baby tu. walaupun ada pewangi tapi tak memedihkan muka. bau yang sangat fresh! sha suka bau dia, memanglah lagi elok kalau takde wangian kan? tapi macam takbest je, rasa kosong je haha. sha tak sure kat mana ada jual this wet wipe tapi nanti kalau sha dah jumpa, sha akan update ye. or kalau korang pernah jumpalah, bolehlah bgtau kat komen eh. dalam satu pack ada 10 wipe je huhu macam sayang gila nak habiskan so memang kena carilah nanti. sha bagi 5/5 untuk this produk! 

42 comments:

  1. Sejak ada anak ni wet tissue benda wajib bawa dalam handbag. Banyak kegunaan wet tissue ni sebenarnya. Dan memudahkan kerja. Lagi2 kalau antibacterial dan free from paraben dan alcohol macam antabax ni.

    ReplyDelete
  2. Buat bayi bisa juga ya kayanya, soalnya kan bebas alkihol sama melembutkan kulit. Cocok nih hehe.

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tengok kat pasaran. Minggu ni gi shopping wipes. Nanti boleh cuba antabax.

    ReplyDelete
  4. Minggu ni boleh shopping wet wipes. Nanti i cuba. Macam best jer

    ReplyDelete
  5. yes wet wipes are very important for me especially during travelling period. thanks for sharing!

    ReplyDelete
  6. ade jugak dlm hndbag.. tp wipe ni sa guna untuk lap tangan sebelum cuci ke sinki. ehehehe.

    ReplyDelete
  7. Good wipes for baby and children. I always bring it out whenever we have outing.

    ReplyDelete
  8. kita skang dh tak pakai sgt wet wipes sbb selalu dpt yg pedih muka. x best and x selesa sbb buat muka kering. tp nnt mcm nk try je yg ni..mcm menarikkk.

    ReplyDelete
  9. Baunya memang lebih wangi berbanding yang lain. Suka yang ni

    ReplyDelete
  10. Ramai orang salah faham tau. Wet Tissue actually tak berapa sesuai untuk facial wipe. Kena guna makeup wipe baru boleh buang makeup meanwhile wet tissue more to cuci tangan. Heheheh. :) Jemput singgah blog akak jom tgk 5 Top Pilihan BB & CC Cushion Kegemaran!

    http://www.coklateyes.my/2017/09/5-pilihan-terbaik-bb-cc-cushion-untuk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr! heheh tapi sebab dah try banyak facial wipe taksesuai dengan muka jadi pedih sangat. hehe bukan untuk remove heavy makeup, ni untuk pakai masa kat luar untuk buang bedak untuk solat hihi

      Delete
  11. Banyak produk tisu basah macam ni tapi yang ni nampak lebih yakin nak guna hehehe tapi ada bau tak...

    ReplyDelete
  12. best guna tisu basah. lagi-lagi bau wangi.

    ReplyDelete
  13. dah lama tak beli wet tissue coz anak2 dah besar, tak perlukan wet tissue dah, cuma maknye lah kena ada facial wipe tissue untuk tanggalkan makeup, bukan boleh guna wet tissue biasa tu, tak tanggalpun makeup dengan bersih hehee. kadang ada yang keliru wet tissue dan facial wipe tissue :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bukan tanggal makeup tebal tu, macam buang bedak sebab nak solat je. kebanyakkan facial wipe taksesuai dengan muka. jadi pedih

      Delete
  14. tak guna lagi sebab sayang juga hahaha

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  15. Dalam beg tue xde la... dalam kereta, beg travel itu ye... sebab memudahkan untuk bersihkan berak anak.

    ReplyDelete
  16. Owh... Baru tau antabax ada jugak tisu basah. Untuk ada anak kecik ni memang kena ada wet tissue sentiasa ☺

    ReplyDelete
  17. I'm really enjoying the design and layout of your blog.

    It's a very easy on tthe eyes which maks it much more pleassant for
    me to come here and visit more often. Did yyou hire out a developer to create your theme?
    Exceptional work!

    ReplyDelete
  18. Your method of telling everything in this article is really good,
    every one be capable of simply know it, Thanks a lot.

    ReplyDelete
  19. What's up, after reading this amazing post i am
    as well happy to share my know-how here with colleagues.

    ReplyDelete
  20. It's a shame you don't have a donate button! I'd
    without a doubt donate to this brilliant blog! I guess for now i'll settle
    for bookmarking and adding your RSS feed to my Google
    account. I look forward to new updates and will share this site with my Facebook group.
    Chat soon!

    ReplyDelete
  21. I loved as much as you'll receive carried out right here.
    The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
    nonetheless, you command get got an shakiness over that you
    wish be delivering the following. unwell unquestionably come
    further formerly again since exactly the same nearly a
    lot often inside case you shield this hike.

    ReplyDelete
  22. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your site provided us with valuable info to work on. You've done an impressive job and our whole
    community will be grateful to you.

    ReplyDelete
  23. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
    Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
    I've been trying for a while but I never seem to get there!
    Cheers

    ReplyDelete
  24. I'm gone to inform my little brother, that he should also go to see this weblog on regular basis to take updated from
    most recent information.

    ReplyDelete
  25. It is perfect time to make some plans for the future and it's time
    to be happy. I have read this post and if I could I wish
    to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article.
    I want to read even more things about it!

    ReplyDelete
  26. Excellent blog here! Also your website loads up very fast!
    What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my web site loaded up as fast as yours lol

    ReplyDelete
  27. I really like your blog.. very nice colors & theme.
    Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz respond as I'm looking to design my own blog and would like to
    know where u got this from. thanks a lot

    ReplyDelete
  28. Superb blog you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover
    the same topics talked about here? I'd really love to be a part of community where I
    can get feed-back from other knowledgeable people that share
    the same interest. If you have any suggestions,
    please let me know. Many thanks!

    ReplyDelete
  29. I think the admin of this web page is actually working hard for his web page, since here every material is quality based information.

    ReplyDelete
  30. Nice weblog here! Additionally your website loads
    up fast! What host are you the use of? Can I am getting your affiliate link in your
    host? I want my web site loaded up as fast as yours lol

    ReplyDelete
  31. Hey very nice blog!

    ReplyDelete
  32. This excellent website definitely has all the
    info I wanted about this subject and didn't know who to ask.

    ReplyDelete
  33. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
    of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
    updates. I've been looking for a plug-in like this for quite
    some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

    Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    ReplyDelete
  34. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a weblog website?
    The account helped me a appropriate deal. I were tiny
    bit familiar of this your broadcast offered vivid clear concept

    ReplyDelete
  35. Hello, just wanted to tell you, I liked this
    post. It was practical. Keep on posting!

    ReplyDelete
  36. I’m not that much of a online reader to be honest
    but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back later
    on. Cheers

    ReplyDelete
  37. Thanks for sharing your thoughts on minecraft.
    Regards

    ReplyDelete
  38. What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how about unpredicted feelings.

    ReplyDelete
  39. Appreciating the dedication you put into your blog and detailed information you present.
    It's good to come across a blog every once in a while that isn't the same unwanted rehashed information. Fantastic read!
    I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.

    ReplyDelete