ANTABAX ANTIBACTERIAL CLEANSING WIPES

Assalamualaikum

Siapa kat sini yang wajib ada tisu basah a.k.a wet wipes dalam beg or handbag dia? kalau korang yang jenis macam ni, kita geng. pada sha lah kan, wet wipes ni penting sebab banyak kegunaan dia untuk kita sama ada dirumah atau diluar. sha dah try banyak dah jenama wet wipes ni, ada yang best, ada yang takguna habis pun. sha guna wet wipes ni untuk apa? cuci makeup bila kat luar untuk solat. sha memang kalau keluar gi mana mana pun memang takmakeup tebal tebal pun kecuali bila cuti bolehlah nak letak mascara empat lapis pun :p selalunya pakai biasa biasa je, so dengan adanya wet wipes ni memudahkan sha nak cuci makeup daripada kena bawak sebotol makeup remover tu kan haha i dont know la kot sha je buat cari ni hehe.

dalam banyak banyak jenama yang sha beli dan pakai, ada satu jenama ni memang tak sesuai langsung dengan muka sha, bila nak cuci makeup kan dia rasa macam pedih gila. so sha gunalah wet wipes tu untuk lap bekas skincare, lap tangan, lap meja haha ya ampun perangai. lepas je daripada tu kalau sha nak beli wet wipe ni sha ambik yang untuk baby tu, memang oklah untuk cuci makeup, or lap muka sebab lembut dan tak memedihkan. beberapa hari lepas sha ada dapat sampul daripada Sproutme yang mengandungi Antabax Antibacterial Cleansing Wipe ni. 

bahagian depan 

bahagian belakang


Apa yang best dengan Antabax Antibacterial Cleansing Wipes ni?

- sesuai untuk bayi dan kulit sensitif
- alcohol free
- paraben free
- mengandungi ekstrak aloevera untuk melembabkan dan melembutkan kulit
- diuji oleh dermatologi
- packaging yang sesuai digunakan didalam rumah atau diluar rumah
- multipurpose

Ingredients 
- water, aloe barbadensis leaf juice, tocopheryl acetate, niaciamede, calcium pantothenate, sodium ascorbly phosphate, pyridoxine HCI, polysorbate 20, polyamidopropyl biguanide, phenoxyethanol and fragrance.



masa first time bukak packaging dia, sha rasa wet wipe ni lembut gila! lembut daripada wet wipe yang untuk baby tu. walaupun ada pewangi tapi tak memedihkan muka. bau yang sangat fresh! sha suka bau dia, memanglah lagi elok kalau takde wangian kan? tapi macam takbest je, rasa kosong je haha. sha tak sure kat mana ada jual this wet wipe tapi nanti kalau sha dah jumpa, sha akan update ye. or kalau korang pernah jumpalah, bolehlah bgtau kat komen eh. dalam satu pack ada 10 wipe je huhu macam sayang gila nak habiskan so memang kena carilah nanti. sha bagi 5/5 untuk this produk! 

21 comments:

  1. Sejak ada anak ni wet tissue benda wajib bawa dalam handbag. Banyak kegunaan wet tissue ni sebenarnya. Dan memudahkan kerja. Lagi2 kalau antibacterial dan free from paraben dan alcohol macam antabax ni.

    ReplyDelete
  2. Buat bayi bisa juga ya kayanya, soalnya kan bebas alkihol sama melembutkan kulit. Cocok nih hehe.

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tengok kat pasaran. Minggu ni gi shopping wipes. Nanti boleh cuba antabax.

    ReplyDelete
  4. Minggu ni boleh shopping wet wipes. Nanti i cuba. Macam best jer

    ReplyDelete
  5. yes wet wipes are very important for me especially during travelling period. thanks for sharing!

    ReplyDelete
  6. ade jugak dlm hndbag.. tp wipe ni sa guna untuk lap tangan sebelum cuci ke sinki. ehehehe.

    ReplyDelete
  7. Good wipes for baby and children. I always bring it out whenever we have outing.

    ReplyDelete
  8. kita skang dh tak pakai sgt wet wipes sbb selalu dpt yg pedih muka. x best and x selesa sbb buat muka kering. tp nnt mcm nk try je yg ni..mcm menarikkk.

    ReplyDelete
  9. Baunya memang lebih wangi berbanding yang lain. Suka yang ni

    ReplyDelete
  10. Ramai orang salah faham tau. Wet Tissue actually tak berapa sesuai untuk facial wipe. Kena guna makeup wipe baru boleh buang makeup meanwhile wet tissue more to cuci tangan. Heheheh. :) Jemput singgah blog akak jom tgk 5 Top Pilihan BB & CC Cushion Kegemaran!

    http://www.coklateyes.my/2017/09/5-pilihan-terbaik-bb-cc-cushion-untuk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr! heheh tapi sebab dah try banyak facial wipe taksesuai dengan muka jadi pedih sangat. hehe bukan untuk remove heavy makeup, ni untuk pakai masa kat luar untuk buang bedak untuk solat hihi

      Delete
  11. Banyak produk tisu basah macam ni tapi yang ni nampak lebih yakin nak guna hehehe tapi ada bau tak...

    ReplyDelete
  12. best guna tisu basah. lagi-lagi bau wangi.

    ReplyDelete
  13. dah lama tak beli wet tissue coz anak2 dah besar, tak perlukan wet tissue dah, cuma maknye lah kena ada facial wipe tissue untuk tanggalkan makeup, bukan boleh guna wet tissue biasa tu, tak tanggalpun makeup dengan bersih hehee. kadang ada yang keliru wet tissue dan facial wipe tissue :)

    yanmie
    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bukan tanggal makeup tebal tu, macam buang bedak sebab nak solat je. kebanyakkan facial wipe taksesuai dengan muka. jadi pedih

      Delete
  14. tak guna lagi sebab sayang juga hahaha

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  15. Dalam beg tue xde la... dalam kereta, beg travel itu ye... sebab memudahkan untuk bersihkan berak anak.

    ReplyDelete
  16. Owh... Baru tau antabax ada jugak tisu basah. Untuk ada anak kecik ni memang kena ada wet tissue sentiasa ☺

    ReplyDelete
  17. I'm really enjoying the design and layout of your blog.

    It's a very easy on tthe eyes which maks it much more pleassant for
    me to come here and visit more often. Did yyou hire out a developer to create your theme?
    Exceptional work!

    ReplyDelete
  18. Your method of telling everything in this article is really good,
    every one be capable of simply know it, Thanks a lot.

    ReplyDelete