A RECAP OF 2019


Assalamualaikum

A RECAP OF 2019 | Hi! sedar tak sedar harini dah hari last pada tahun2019, taksabar nak tengok kereta terbang esok eh hahahaha! jadi sebab taktau nak buat entry apa, marilah kita recap month by month sepanjang 2019.


JANUARY 2019

bulan pertama menjadi penganggur berjaya. mula mula macam takdapat terima kenyataan juga la, mana taknya kan dah la macam tetiba je dibehentikan huhu then mana nak cekau duit nak teruskan hidup haha! buat teruk kan? tapi sebab dibehentikan tu lah dapat spend time dengan bohati yang datang dari jauh :p




selebihnya memang bulan 1 tu banyak habiskan masa dengan minah ni jelah hahaha hari hari pi kacau dia kat rumah makcik. gaya macam budak besar sangat tu padahal masa ni baru 3 tahun haih gerammmm!

FEBRUARY 2019

masa ni dah getting better, dah dapat terima kenyataan cuma terkilan sebab takdapat pi nilai hoho! jadi memang dukrumah jelah, dah tak kerja kan haha nak buat mende lagi.


first time buat full face makeup! BACA JELAH SINI


main layang layang dengan bby hahaha

MAC 2019

takjadi nak gi nilai masa feb so kitaorang pergi time mac, walaupun tak kerja alhamdulillah ada duit untuk bayar tambang dari berblogging :D




then 19/3 arwah mak jatuh motor, selama mak sakit, saya dan adik yang jaga :')


APRIL 2019


masa april ni banyak settle hal rumah je lepas mak takda, kemas rumah, pindah masuk rumah mak. banyak juga job terpaksa tolak, yang tertangguh huhu


MAY 2019


lepas dah settle segala benda pasal arwah mak, haritu gi jejalan dengan cousin haha msuk pusat sains. oklah budak budak belakang tu happy :p then puasa, puasa first tanpa mak...

JUNE 2019


raya pertama juga tanpa mak.. raya berdua kami adik beradik :'D then 18/6 makcik jatuh sakit - BACA SINI


pergi kursus kahwin hahah sebab nak teman cousin. sebenarnya nak update pasal ni tapi esoklah :p

JULY 2019


kerja sebagai pembantu rumah kat rumah cikgu BACA SINI
penat ya ampun haha sebab kena ulang alik jauh. masa ni buat 2 kerja juga la hahaha


hari cuti keluar dengan geng hahaha makan makan 

AUGUST 2019


BULAN PALING BUSY SEPANJANG 2019! sha behenti jadi pembantu rumah sebab bulan 8 memang busy gila haha kiranya kat notes sha masa bulan 8 memang full setiap hari. sebelum kenduri cousin ofcos sha kena teman dia kemana mana hahaha then hari raya aidiladha haritu, alhamdulillah sha dah buat qurban (BACA SINI) then majlis sepupu ni, pastu ada program untuk kampung pastu gi langkawi dengan bohati :p BACA SINI

SEPTEMBER 2019


ada program juga di kampung yang DS Mukhriz, Menteri Besar Kedah datang kampung kita hahha! sempat la ambik gambar dengan dia. then beberapa hari lepas tu, pi shah alam pula


sha memang kalau gi mana mana yang boleh bawak kawan memang akan bawak leka/nzorah haha kalini bawak leka teman pi shah alam balik hari :p

OKTOBER 2019


nak gi buat spek, sebab check kat kedai di tesco cakap rabun haha -_- pastu masa nak buat ujian membaca tu takdapat detect haiyoo. dah kena gi klinik ni (tapi sampai skrg takpergi :p) 


buat bisnes sikit jual ais malaysia, 1 batang 40sen kalau oreo, sumi, choki choki. yang air biasa 20sen


bawak nazirah jalan jalan perlis :p

NOVEMBER 2019


masa november ni banyak buat kerja kot hahah struggle sikit sebab nak benda baru en. alhamdulilllah dapat!

DECEMBER 2019


bulan paling banyak habis duit kot hahaha. kawan baik betunang, then keluar sambut birthday githew hahaha pastu esok tu keluar lagi, lusa tu keluar lagi :3 pastu ada gi kenduri kawan kahwin haha bergambar dengan geng sekolah yang takpernah bertegur sapa :p 


rasanya tu jelah kot secara ringkasnya hidup saya sepanjang 2019. takda yang best sangat pun tapi paling suka bila letih hahaha nikmat tu lain macam sebab rasanya susah nak letih sebab memang takda buat apa benda HAHAHAHHAA! tapi sekarang tengah geram dengan blog ni, macam dah okay tapi macam haih takpuas hati!!!! takkan nak tukar theme lagi huwaaaaaaaa











16 comments:

  1. Wah.. memang betul-betul recap ini.. all in one entry.. :)

    ReplyDelete
  2. Saya tumpang sedih sebab akak dah tak ada mak.:') Tak dapat imagine macam mana peritnyaaa...
    .
    Heee ^^ Btw Selamat Tahun Baru.Semoga next year banyak berita gembira untuk akak.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe setiap yang bernyawa pasti akan mati :) amiinn! terima kasih.

      Delete
  3. wah berwarna warni idup sha di tahun 2019. alfatihah buat mak tercinta sedihnya kita ni kalau xde org tersayang kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul. taksama macam masa arwah ada dulu :'D

      Delete
  4. Al-fatihah buat arwah mak. Turun naik macam roller coster 2019 pikah. Semoga 2020 bawa sinar bahagia utk pikah. ^^ Happy new year.

    ReplyDelete
  5. setiap yg berlaku tak akan berlaku lg.. akan jd kenangan buat selamanya.. 2019 ..
    semoga Sha dapat apa yang belum tercapai pd tahun ini. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! hehe moga moga 2020 dapatlah jumpa akak :p

      Delete
  6. suka baca blog sha sebab even sha ade kekurangan dari segi job tapi sha tetap enjoy dgn life sha. dapat spend time dgn kawan-kawan and family :) alfatihah buat arwah mak sha. Allah tak akn uji hambanya melainkan dia mampu. stay strong

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, tu je kawan kawan yang ada bila susah senang :D

      Delete
  7. alahai cute cute je tengok cik syafiqah ni, hehehehe :p

    ReplyDelete
  8. Salam takziah buat arwah mak. Stay strong & keep happy 😊. 1 blogpost to recap all the thing happen in 1 year is absolutely a great job tau 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :) hehehe tapi susah juga nak ingat apa yang jadi haha!

      Delete

My Instagram