DEMAM KDRAMA!!!!


Assalamualaikum

DEMAM KDRAMA!!!! | Hi korang! kalau jarang jarang nampak sha kat blog ni ha tengah melayan kdrama la tu hahaha. tahun ni kan sha rasa macam banyak gila kdrama best, padahal yang dah dilistkan haritu BACA SINI pun belum habis tengok hahahaha. sha jenis minat kdrama yang romantic comedy, kalau jenis law ke historical ke investigation ke mystery memang takkan tengok. contoh drama K2 hahaha semua cakap best tapi tak kena dengan sha, biasalah sha kan sweet sweet gitu kahkahkah. dah lama rasanya taklayan kdrama tapi disebabkan duk kena download kat kawan, sepupu dan tiap hari hadap kissasian tu sha pun godek godek jumpalah cerita cerita best! 

1. THIRTY BUT SEVENTEEN / STILL 17

source : google.com

Synopsis : Woo Seo Ri, a violin prodigy who was about to study in Germany when was 17, when she got into a severe car accident and fell into a coma. Thirteen years later, she wakes up from her coma. Mentally she is still only 17-years-old, while physically she is now 30. Gong Woo Jin is a 30-year-old single man who works as a set designer. Due to a trauma he experienced 13 years ago, he does not want to have a relationship with others. This series is about a man and a woman whose lives have been mangled due to a grisly accident. Together, they use all their might to try and open the door of happiness that they once thought had been closed to them.

Genres : Comedy, Romance


2. YOUR HOUSE HELPER

source : google.com


Synopsis : The daily life of an average working woman involves: a packed subway during the rush hours, a miserable old boss, juniors clawing their way up, mounting credit card debt, and a rusty and tired body... And above all, the worst is the endless housekeeping work that awaits her at home. But what if a handsome guy appears and takes care of all the housekeeping work for her? And not only that, what if he solves the problems in her complicated and confused life? In this drama, a male house helper does housekeeping works in different women's houses and tries to solve their issues.

Genres : Comedy, Romance

3. HANDSOME GUY AND JUNG EUM

source : google.com

Synopsis : This drama tells the story of a handsome and charming guy who is an expert of romance theories but not interested in love itself, meets a former athlete whom, after giving up her love because of harsh reality, decides to be a relationship counselor to make up for it. The drama portrays how they learn from each other to find a balance between theory and reality in love.

Genres : Drama, Romance




setakat ni thirty but seventeen tu baru episod 4 dan sha dah tengok keempat empat episod memang best! taksabar nak tunggu next episod hahaha harap harap taklupa la :p

your house helper pulak, baru habis 2 episod dan masih mendownload sekarang ni, nak balik layan kat rumah hahaha harap harap tak menghampakan.

handsome guy and jung eum pulak dah download semua episod, 32 episod uolls! tapi baru tengok 1 episod, tapi episod 1 pun macam best.

macam mana nak tengok sampai 3 kdrama ni? hahahaha kena tengokla jalan cerita kdrama ni sampai mana yang best, kalau rasa macam mengarut sangat memang sha tinggal jala :p siapa yang layan kdrama? cerita apa korang tgh layan sekarang?!




17 comments:

  1. drama korean yang NO 1 tu nampak menarik..biasa tengok online dekat mana ya

    ReplyDelete
  2. Akak tengah layan Partner for justcie (pasal pendawakraya yang team up dengan doktor bedah mayat dalam meneyelsaikan kes).. Best.. akak kalau romance nie depends jalan cerita.. kikiki.. Tapi yang your house helper macam menarik..

    ReplyDelete
  3. kalau yg romance kurang gemar sikit nak tgk hihi. yg mystery mmg layan sampai habis >.<
    tapi drama your house helper tu best!!! rasa menyesal pulak tgk awal2 sbb tiap2 minggu kena tnggu episode baru kluar isyyy hahaha

    ReplyDelete
  4. selalunya awak download kdrama kat mana ye?

    ReplyDelete
  5. Dalam proses meng-download Handsome guy and Jung Eum ^^

    ReplyDelete
  6. dah lama x layan drama korea.. dulu pernah terlayan satu drama ni.. masa tu tahun 2013/2014 .. lepas tu tak layan dah.. :)

    ReplyDelete
  7. baru je habis tengok drama Come&Hug Me, sekarang tengah layan drama Life on Mars. dah jarang layan kdrama romantic comedy, sekarang lagi suka tengok drama yg thriller misteri..hihi

    ReplyDelete
  8. salam singgah sini semula :)
    lama tak cek blog..sis dtg sini sebab awak tinggal jejak..
    bestkan cerita ni..baru 2 episod...tak sabar tunggu episode baru :)

    ReplyDelete
  9. Nanti nak try tengok juga laa...

    ReplyDelete
  10. deman kdrama ni susah betol nak hilang.. lepas satu satu ada je drama best yang baru.. skrng da keluar list untuk new dramas dengan heroes yang best2 hehe..

    ReplyDelete
  11. I'm currently watching the first two dramas as well :D

    ReplyDelete
  12. adik ku, akaq tak tgk kdrama.
    bukan x minat.
    sebab channel yg akaq ada di astro ni langsung tak tayang kdrama.

    ReplyDelete
  13. bukan peminat Kdrama..haha..

    ReplyDelete
  14. alamak akak nk komen lebih2 akak x minat korea. full house ja tau. hehe. tp dlu ex roomate akak time study suka sngt drama korea. akak jeling2 tngok jgk la. haha

    ReplyDelete