LELAKI PUN LAYAK DAPAT SUPRISE!


Assalamualaikum

LELAKI PUN LAYAK DAPAT SUPRISE! | Hi korang! beberapa hari lepas sha ada tengok satu video yang viral kat twitter. seorang akak ni suprisekan suami dia yang dia dah pregnant! ya Allah nangis suami ni, bahagia sangat. dari komen komen yang sha baca, dorang mungkin dah kahwin lama tapi masih belum dikurniakan cahaya mata. mesti dorang dah penat dapat soalan "bila nak ada anak" haih.... so tahun ni alhamdulillah isteri dia pregnant, sha tumpang rasa bahagia sebab sha tau rasa cemana bila orang asyik cakap pasal anak, bila nak ada anak, kenapa tak gi check... tapi sebenarnya sha bukan nak cerita pasal dorang hahahaha 

cerita dia macam ni, im having a ldr relationship with someone in Negeri Sembilan dan kitaorang memang takberaya bersama la jauh gila kot. sha takkan biarkan dia bazirkan duit nak datang sini hahaha so sha ambik keputusan untuk hantar something kat dia, dia pun bagilah alamat tapi mula mula dia macam takpercaya la sebab sha memang suka main main hahaha. pastu bila dah send gambar bukti sha ada pos something terus dia mcm syok hahaha comel betul sayang saya. pastu lepas 2 hari barang sampai.....


sha pos kan duit raya dengan gambar sha masa raya hahahaha yang plaster tu entah la main letak je :p tapi seronok tengok dia macam happy gila hahaha


tak susah pun kan nak buat lelaki bahagia? hahaha kadang kadang kita perempuan je selalu rasa dorang taknak semua ni padahal bila dah dapat ha tengok bahagia dia macam mana . takyah cakap pakwe, kawan sha yang lelaki pun kalau cakap nak belanja makan gumbira takpayah cerita, sanggup bangun awal semua. tapi tulah dorangkan jenis ego teruk muehehehehe

kadang kadang kita kena belajar hargai orang yang sayangkan kita, jangan ego sangat - sha pernah hilang orang sebab sha takpernah hargai masa dia ada tapi bila dia dah takde baru rasa sha sebenarnya perlukan dia. try bahagiakan semua orang yang selalu dengan kita, sha taktau lah tapi kalau sha, tengok orang sekeliling sha bahagia, orang yang sha sayang bahagia pun dah cukup buat sha bahagia. 

ha yang si penerima suprise ni dah boleh hantar rombongan dah kot :p ingat senang ke hakak kawasan nak sweet sweet macam ni? ;p :p (eh btw dia dah tunjuk iolls kat mak abah dia hiks #doabaikbaik)

ps; sepatutnya takshare pun kat blog tapi saja untuk kenangan.


9 comments:

  1. hahahaha betul tu, kadang orang lelaki lah yang paling kurang dihargai

    ReplyDelete
  2. ahahah ada terselit plaster comel la.. sbenarnya lelaki2 ni ada je soft spot dalam hati n jiwa depa tapi depa kadang tu ego lebih tamo tnjuk. hehe..

    ReplyDelete
  3. bagus la macam tu. baru ada give n take. asyik lelaki je suprise kan perempuan. kesian kat golongan lelaki. huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Alalala.. Sweetnya.. Kak Sha doakan semoga hubungan Sha dan si dia dipermudahkan untuk ikatan yang halal.. Aamiin.. Kak Sha pun selalu suprisekan encik suami.. Tak suka konon tapi dalam hati kemain berbunga-bunga.. Kikiki..

    ReplyDelete
  5. Bila nak suprise kan Om? hehehhe

    ReplyDelete
  6. terbaek.. :) kesian terpaksa berjauhan.. xpa semoga dipermudahkan dan hubungan berkekalan hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  7. terpikir juga nk bt mcm ni tp kak nina bkn muda lg. hahaha. sokay janji bt surprise

    ReplyDelete
  8. alolololo suwit nyer, Sha :-)
    Pasti la dia terharu.
    Something unpredictable. Lotsa loves plak tu.
    What a great idea of yours!

    ReplyDelete
  9. fewittt..agak dah, dah ada bf..kemain orang nogori tu hah..boleh tahan jarak tu..ptt ritu ckp nak buat wedding reception kat KL..haha

    ReplyDelete