4 BARANG RM20 DI SHOPEE!!!!


Assalamualaikum

4 BARANG RM20 DI SHOPEE!!!! | Hi. tbh sha dah dapat barang ni dalam sebulan kot. sha beli ni guna my own money so semua review dibawah jujur hahaha. ok cerita dia macam ni, sebenarnya sha tengah mask vietnam sebab rasa duk ternak whitehead pulak kat hidung ni. tapi biasalah kalau scroll shopee, taktaulah kot sha ja perangai macam ni, bila jumpa benda sha nak, sha akan stalk "shop" tu pulak hahaha, lepas usha punya usha TERbeli lah 4 benda hahaha


so empat benda tu adalah :- mask vietnam, span (dah burukkkk haha), pengepit eyelashes dan brush gemok! ni nama nama yang sha panggil lah, nama betul dorang taktau lah apa haha. harga 4 barang ni include postage RM19.60! murahkan?

1. MASK VIETNAM BLACKHEAD (RM 2.50)
selalu benda ni jumpa kat luar, kat kiosk kiosk dalam mall or kat pasarmalam memang paling murah boleh dapat pun RM4, kalau mahal pulak RM 10 uolls hahaha. kalau antara mask shishedo yang hitam tu dengan yang ni, sha pilih mask ni sebab dia memang mencabut whitehead di muka dengan jayanya. haha tapi jangan guna setiap hari pulak karang pori pori dimuka terbuka (ada orang bgtau)

2. SPAN (RM3.00)
sha memang jenis kalau pakai foundation or bb cream memang guna span, senang nak blend kot dan tak kotorkan tangan +++++ sekata! mula mula tengok harga mesti dapat agak dah, mesti keras macam yang kat diy hahaha actually yang kat diy tu takdak lah keras mana, haha shaguna sampai terkoyak jugak :p bila dapat je terus nak picit picit! lembut gila! serioussssss

3. PENGEPIT EYELASHES (RM 3.50)
selama ni sha duk guna yang besi tu ja, haha tau tak yang mana? rasanya legend kot yang tu :p haritu ada beli yang cantik sikit tapi bila nak kepit dia taklentikkan sangat. rupa yang cantik taksemestinya memberi efek yang elok ok? same goes to this haha, tak lentik sangat pun, dah tu macam susah nak pegang bagi orang yang mempunyai jari jemari yang gemok ni :p prefer yang besi tu lagi.

4. BRUSH GEMOK a.k.a BRUSH FOUNDATION (RM 5.50)
selalu nampak brush ni kat pasar malam or kiosk tapi harga RM10 hm haha duk pikir nak beli brush ka nak beli makanan, terus pi beli makanan :p sha jarang gila guna brush ni, takpandai sangat nak blend pakai brush tapi disebabkan rambang mata kan.  rasanya guna sekali je kot.


sebenarnya kalau usha usha di shopee ni memang rambang mata habis, duit dalam bank kalau ada lebih sikit je ha mulalah nak membeli hahaha nafsu menang (-.-'') sekarang ni nak CNY dah nampak dah sales banyak gila hahaha semoga SHAFYQAH AZAHAR dimurahkan rezeki!!!! aminnn.

kbai

8 comments:

  1. murah tu, timm pun xpernah online shopping lagi kat shopee nih ..

    ReplyDelete
  2. Akak haritu experience tak berapa best dengan shopee..brg tak dpt..uwaaa..courier servis tak nak hantar..order berus gemuk tu gak..adeh..penyudahnya akak beli dengan member..rupanya ada member opis jual...

    ReplyDelete
  3. alaaa syiokk nya shopping kat shopee.. shopee mmg byk pilihan and murah2..
    folow sini #812

    ReplyDelete
  4. murahnyaa, jauh beza hrga bila beli kat luar kan

    ReplyDelete
  5. tak pernah try shooping dekat shopee tapi lepas baca entry sha ni rase nak try pulak.

    ReplyDelete
  6. Ika baru nak beli yang jenis pelentik bulu mata yang style cmtu. Tapi jari ika pun mok mok gak huu. Ika pernah pakai vietnam mask dengan sponge cmtu. Hee. Yang lagi 2 tak pernah hee. Shoppee ni memang laaa. haha

    ReplyDelete