BREAKFAST ZAMAN SEKOLAH


Assalamualaikum


BREAKFAST ZAMAN SEKOLAH | sha seorang yang takboleh tinggal breakfast nanti seharian hidup sha serba tak kena haha tapi ada je orang yang sha kenal yang taksuka breakfast haha tapi breakfast memang penting okay! so zaman sekolah dulu sha ni seorang yang selalu lambat tapi takpernah kena tahan tau, i mean walaupun lambat ke sekolah tapi masih sebelum waktu pagar tutup. maknanya kalau pagar sepatutnya tutup pukul 7.30 pagi, sha akan sampai 7.29 pagi (HAHAHAHAHA) yeah memang perangai ni lah dari form 3 sampai upper 6. masa form 3 - form 5 sha datang sekolah dengan cousin lagilah selalu lambat. ada sekali tu kitaorang sampai sekolah pukul 8 lebih nak dekat pukul 9 dan time tu hari ahad!! hahaha kitaorang masuk dewan buat macam baru lepas balik dari toilet haha ya ampun time tu memang gila lah perangai hahaha. tapi bila masuk form6 sha takdelah lewat mana pun, takpernah lagi lah kena tahan tapi kalau hari hujan memang pukul 9 10 jugaklah sampai sekolah tapi memang akan pergilah haha baik kan? ;p

ok. sebenarnya nak cerita pasal breakfast *tepuk dahi* sha memang takkan sempat nak sarapan kat rumahlah kalau dengan lewat ni, so sha akan beli makanan kat kantin je setiap hari kecuali hari cikgu disiplin tunggu kat kantin sambil pegang rotan "ha takboleh beli dah, pergi masuk kelas la ni" hahaha T_T kadang kadang lepas jugak sebab biasalah form6 kan :p 


so semalam sha ada singgah kedai makcik nasi kerabu tu and i found this!!!! i dont know orang lain panggil apa tapi sha panggil pak tongkol hahahahaha kuih ni since sha form 3 lagi tau. dulu pelik jugak asal kawan suka sangat makan kuih ni sebab dia kan kosong je kot ye ada sambal kat dalam ke (tu kuih burger) takpelah jugak lepas tu sha try ha lepas try memang asal breakfast je makan ni. sedap uolls. sha duk makan kuih ni dari form 3 sampai habis sekolah lah. sedap takpayah cakap, geram je rasa tengok gambar ni hahaha


dan yang ni! pulut sambal kan? masa form 6 setiap pagi sha akan beli benda ni kalau takhabislah sebab suka sangat pi sekolah lambat so makanan yang sha nak selalu sangat habis awal hahahahaha semalam dapat makan ni fuh rasa dunia ini ana yang punya! tapi tahu tahu jelah kalau makan pulut, ni sebab sha selalu mengantuk dalam kelas dulu hahahaha

selain dua ni, sha suka jugak breakfast sandwich kat kantin tu walaupun sardin pun hidup segan mati taknak tapi tetap menjadi pilihan sha haha sebab nak makan nasi kat sekolah rasa mcm berat sangat memang rehat pun makan sandwich ke kadang kadang takpun kitaorang buat makan makan time rehat (huwaaa missing my school life so bad) dulu time rehat siap makan spagetti lah hahahaha.... nak sekolah balik please?


3 comments:

  1. Pulut sambal look like nasi lemak.hehe
    btw, jangan lupa sarapan ya, penting untuk memulakan harian kita :)

    ReplyDelete
  2. sedap-sedap jak tu sha punya breakfest masa zaman sekolah..

    ReplyDelete