SERONOKLAH LEPAS KAHWIN ASYIK BERJALAN JE

Assalamualaikum

SERONOKLAH LEPAS KAHWIN ASYIK BERJALAN JE | Hi! Macam mana nak mula cerita ni eh? haha saya adalah terdengar kata kata "seronoklah lepas kahwin asyik berjalan je" dari mulut orang orang kakaka and yes, memang banyak berjalan sebab tu salah satu apa yang saya dan encik suami pernah bincang dulu, sebelum kahwin.

SERONOKLAH LEPAS KAHWIN ASYIK BERJALAN JE

Ok dia macam ni, saya dulu dari kecik hinggalah habis sekolah memang jarang nak melancong sana sini sebab takde sapa nak bawak, while suami saya pula dia ada jugak berjalan tapi tak selalu. jadi masa bercintan cintun dulu hahaha kelakarlah, kitaorang macam, nanti dah kahwin kita jalan jalan sesama ye. cuma sekarang kitaorang jalan jalan malaysia jelah, belum ke luar negara. dalam malaysia pun banyak lagi tempat tak jejak.

Kebetulan dah setahun nikah pun takde lagi rezeki baby, kitaorang pun pulun lah berjalan haha kadang kadang 2 hari 1 malam je pergi bercuti tapi tak kisah asalkan jejak tempat orang, makan makanan orang dan dapat tidur hotel :p

Orang lain saya taktahu tapi kalau saya, saya rasa rugi sangat bila muda muda ni tak jalan jalan mana mana, kitaorang takdelah banyak duit pun jalan sana sini tapi kalau betul nak tunggu duit banyak, bila? kitaorang selalu duduk hotel yang 100 lebih je, makan pun kedai tepi jalan macam tu je, takde masuk tempat berbayar semua haha

Pada saya lah, penting kenangan semua ni, nanti dah tua bolehlah duduk bersembang pasal tempat kita pernah pergi dulu, takpun nanti bawak anak ke tempat tempat tu :D jauh kan pikir, harap harap ada lah rezeki anak pulak pasni, nak travel sesama hehe

korang kalau ada ada duit yang cukup, berjalan la, kalau tak dapat bermalam pun, balik hari pun ok je haha janji pengalaman tu, rasa dapat berjalan tu, fuhh nikmat :D

Saya doakan kita semua dimurahkan rezeki dan dapat jalan jalan ke tempat yang kita nak, okie bye!


Post a Comment

6 Comments

  1. Best kan....dapat partner yang satu kepala....sementara tak ada anak pulun jalan.... kita dulu macam tu lah dengan husband...tp ada anak..dapat jalan gak, tengak tempat dan keadaan...kata orang "enjoy the moment"

    ReplyDelete
  2. Ia satu kelebihan jika ada pasangan. :)> Semoga happy selalu.. :)

    ReplyDelete
  3. saya jarang jalan jalan...sebab suami tak minat sangat jalan jalan

    ReplyDelete
  4. Hahaha kita mmg sonok berjalan.. Kadang suka suki je sraycation hotel2 kat kl.. Bak kata uyum, janji dpt tido otel haha

    ReplyDelete
  5. bagus la sebab boleh bonding time suami isteri. lepas kahwin lg byk nak kena kenal

    ReplyDelete
  6. seronok la...jalan2 tgk tempat org bila ada peluang and yes..its a memory, ... moga happy selalu!!!

    ReplyDelete