MALAYSIA THAILAND HALAL FOOD FESTIVAL DI NILAI NEGERI SEMBILAN

Assalamualaikum

MALAYSIA THAILAND HALAL FOOD FESTIVAL DI NILAI NEGERI SEMBILAN | Hi! Ahad lepas ada pergi satu event. Sebenarnya bulan 6 haritu ada jugak pergi food festival ni, tapi yang ni lagi besar dan selesa sebab ruang dia besar hehe

MALAYSIA THAILAND HALAL FOOD FESTIVAL DI NILAI NEGERI SEMBILAN

Kitaorang datang pada hari last kejadian, ramai betul orang! Social distancing? Apatu? Hahaha semua jenis umur lah ada situ, biasalah hari cuti kan, orang ambik peluang la nak gi luangkan masa dengan family. Rasanya kat situ lebih 20 gerai makanan, ada juga jual kasut dan baju.

Kitaorang (saya, suami dan sepupu suami) memang niat ke situ nak makan makan je. Btw tempat kejadian adalah di Lotus Nilai, sebelah Aeon Nilai fuhh besar betul Aeon tu tapi suami taknak masuk pulak sebab ada ecoshop 🀭

Mula sesi makan makan

Sebenarnya saya takdelah nak sangat makan makan tapi nak jalan jalan ke tempat orang tu yang best. Mula sekali kalau pergi tempat makan makan ni, cari meja dulu πŸ˜‚ puas jugak pusing pastu jumpa satu meja, teruslah duduk. Dah duduk suami gi beli makan, saya macam biasa, tunggu meja πŸ€ͺ senang kerja kan?

Yang pelik thai food fest ni ada kunafah? Hahaha tapi kitaorang try tau sebab tengok ramai beratur tapi malang sekali, kurang sedap πŸ‘‰πŸΌπŸ‘ˆπŸΌ Sebaik yang tukang buat tu sedap mata memandang hahaha takdelah! Ha meh tengok apa kitaorang beli haritu

Kunafah cheese | RM15 | 2/5🌟

Lokching | secucuk RM3 | 5/5🌟

Kerabu Maggi | RM10 | 2/5🌟

Ice cream kelapa | RM8 | 4/5🌟

Baby crab cheese | RM1* | 3/5🌟

Shoulder lamb & meatball | RM26 | 3/5🌟

Greentea & Bandung | RM8 | 4/5🌟

Benda yang paling saya nak makan masa bercadang ke sini adalah kerabu maggi. Sebenarnya dulu tak suka, tak suka gila la hahaha tapi sekarang suka πŸ₯Ί dah jauh dari negeri sendiri kn, semua kat negeri sendiri nampak sedap hehe

Haritu ada try kerabu maggi ni kat food fest seremban, sedap iker! Yang ni tak sedap huhu sedih gila πŸ˜‚ tapi suami habiskan la. Dalam smua yang kitaorang makan ni, yang takhabis cumalah baby crab! Saya dah kaba kat suami & cousin takpayah beli taksedap πŸ˜‚ taknak dorang percaya, haaa dah makan tahu la πŸ˜†

Btw dengar dengar seminggu dua lagi ada kat seremban pulak, boleh la pergi lagi 🀭 nak try oyster tu, lama dah geram tengok hehehe

Post a Comment

1 Comments