A'BLOOM - JENAMA TERBAHARU DARI ALTHEA EXCLUSIVE


Assalamualaikum

A'BLOOM - JENAMA TERBAHARU DARI ALTHEA EXCLUSIVE | Hi! kepada peminat peminat kbeauty mesti korang SYOK dengan wujudnya produk produk terbaharu daripada Althea ni kan! mana taknya setiap kali Althea Exclusive keluarkan apa - apa produk confirm best dannn yang paling penting mampu milik!


taktahu lah siapa je tak excited bila dapat parcel warna pink ni, satu parcel yang membawa 1000 kebahagiaan kepada orang orang yang sukakan kbeauty gituuuu hahaha. so lepas dapat parcel ofcos la excited bukak kan! nak tau dalam parcel tu ada apa?


A'bloom products : 
πŸ‡ A'bloom BHA Blackhead Blaster
πŸ‡ A'bloom Giant Meringue Puff
πŸ‡ A'bloom Baby Meringue Puffs
πŸ‡ A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
πŸ‡ A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
πŸ‡ A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
πŸ‡ A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet


π’œ'π’·π“π‘œπ‘œπ“‚ π΅π»π’œ 𝐡𝓁𝒢𝒸𝓀𝒽𝑒𝒢𝒹 π΅π“π’Άπ“ˆπ“‰π‘’π“‡



siapa sini ada masalah blackhead macam sha? kebiasaanya malam raya sha wajib buang segala blackhead sha guna 1 produk yang menyakitkan tu ha ha ha sebaik ada produk ni gais! konfirm tak rasa sakit langsung bila guna sebab blackhead korang anda hilang dengan hanya dengan 3 langkah mudah!

1- basuhkan muka terlebih dahulu dan apply produk ditempat yang korang nak
2- urut - urutkan bahagian yang korang sapukan produk tu untuk mengeluarkan minyak dan kotoran yang terperangkap
3- bilas dengan lukewarm water
** tips ; sebelum sapukan produk ke wajah, tekap muka korang dengan tuala yang dicelup dengan air suam (sila hati hati) untuk buka liang liang pori


lepas guna produk ni korang akan dapati hidung korang licin dan jugak blackhead pun dah takda! sha recommended sangat produk ni sebab berkesan dan yang paling best harga dia berpatutan sangat korang! selalu jumpa produk ni mesti RM 30++




π’œ'π’·π“π‘œπ‘œπ“‚ 𝒒𝒾𝒢𝓃𝓉 & π΅π’Άπ’·π“Ž π‘€π‘’π“‡π’Ύπ“ƒπ‘”π“Šπ‘’ π’«π“Šπ’»π’»π“ˆ



ok next! comelnya produk ni! sha geram teruk tengok bentuk dia! nak je picit - picit pastu gigit gigit hahaha! ingat makanan ke hehehehe. sha memang takboleh tengok benda comel comel ni. puff ni sangat sesuai untuk korang yang baru berjinak jinak nak bermakeup, senang korang nak blend sekata takdelah bertompok tompok kan, dan yang paling best - puff ni lembut ya amat!!!!


korang boleh gunakan puff ni dalam dua keadaan iaitu kering dan juga basah. kalau korang jenis nak dewy finish korang boleh basahkan puff dulu then baru apply makeup korang dan kalau korang macam sha jenis suka matte finish korang boleh terus guna puff ni. bila korang basahkan puff ni automatik ianya akan membesar dari saiz asal tapi jangan risau once dah kering ianya akan kembali ke saiz asal :p




OMG! senang gila korang nak blend foundation ni guna puff ni, tak kisah la kering atau basah tetap senang nak blend pastu foundation sekata elok je! puff ni sesuai sangat dengan sha sebab sha memang jarang luangkan masa yang banyak untuk foundation hehehe. giant puff ni sesuai untuk kegunaan kat rumah dan baby puff pulak sangat sesuai untuk bawak gi travel atau gi jalan jalan!


π’œ'π’·π“π‘œπ‘œπ“‚ πΉπ“‡π“Šπ’Ύπ“‰ π‘€π’Άπ“ˆπ“€


first time tengok produk ni terus jatuh hati kat packaging dia, ya ampun takboleh comel lagi ke packaging dia???! kepada peminat sheet mask sila bawa bertenang hehehe. so A'Bloom Fruit Mask ni ada 4 variasi iaitu :-



πŸ™ A'bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet (great for combination skin)
πŸ™ A'bloom Nourishing Avocado Mask Sheet (great for dry skin)
πŸ™ A'bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet (great for combination skin)
πŸ™ A'bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet (great for oily skin)


sheet mask ni sesuai untuk semua jenis kulit (all skin type) tapi korang boleh lah pilih sheet mask mana yang terbaik untuk keperluan kulit korang &&&& my favorite one adalah yang watermelon one! 

**tips : bfore pakai sheet mask, letakkan sheet mask dalam peti ais dalam 5minit then baru pakai hiks


cara guna sheet mask ni macam sheet mask lain jugak ;-

- cuci muka dan pakai toner then pakaikan sheet mask ke muka korang
- biarkan selama 10 - 20 minit then tanggalkan sheet mask
- gosok lebihan liquid dalam packaging ke muka dan leher

lepas guna sheet mask ni, muka korang akan rasa segar dan lembut bak kulit bayi hikss! sheet mask ni korang boleh guna setiap hari tapi kalau guna 2-3 kali seminggu pun dah cukup sangat!




kalau korang tanya sha mana yang paling sha suka dalam semua rangkaian A'Bloom ni semestinya sheet mask!!!! sebab sha memang sheet mask lover tapi trust me all the product worth to buy! nanti malam raya boleh guna BHA Blackhead Blaster then pakai Fruit Mask, pagi raya pulak sebelum makeup pakai sekali lagi Fruit Mask then pakai foundation guna Meringue Puff hiks! korang jangan lupa dapatkan korang punya sebelum terlambat hikhikss!

WEBSITE : ALTHEA.KR


5 comments:

  1. Nampak best, serius nak beli masa mula2 tengok..tapi jenguk website da out of stock..dahsyat uolsss πŸ˜‚

    ReplyDelete
  2. hari tu ada terima face mask ke apa nama dia panggil althea ni. tapi belum cuba

    ReplyDelete
  3. suka sangat mask tu. empat-empat jenis best!

    ReplyDelete