RAWAT MASALAH GIGI DENGAN PRODUK DARI LACER


Assalamualaikum

RAWAT MASALAH GIGI DENGAN PRODUK DARI LACER | hi korang! produk muka dah cerita, produk kaki dah cerita, ha sekarang cerita pasal produk gigi pulak. sebenarnya penjagaan semua ni penting sangat, mana tak nya kita nak guna gigi ni kalau boleh sampai tua la kan, takmo la pakai gigi palsu nanti takboleh gigit kambingπŸ˜‚


siapa ada masalah gigi sensitif dan ada masalah ulcer atau masalah gigi yang teruk korang kena baca ni sampai habis! sebab korang kena cuba produk dari Lacer ni 😍

LACER - PAKAR KEBERSIHAN MULUT

Lacer merupakan satu syarikat yang berasal dari Sepanyol dengan skop antarabangsa yang mengkhususkan penjagaan kesihatan manusia. Syarikat ini meliputi bidang farmaseutikal dan termasuk penjagaan kesihatan & penjagaan diri.

lepas baca mengenai Lacer ni, sha tergerak nak mencuba produk dari dorang. sebabnya adik sha asyik mengadu, takboleh makan aiskrim sebab sensitif, kesian kadang tu, orang lain makan aiskrim dia nengok je πŸ˜‚ 

1. SENSILACER TOOTHGEL

siapa sini macam adik sha? selalu sangat tak dapat makan apa yang orang lain makan, sebaik jumpa SensiLacer Toothgel ni. kalau korang nak tau toothgel ni dah 70 tahun di pasaran Sepanyol tau & sangat popular di kebanyakkan negara Amerika Latin.


SIAPA YANG PERLU GUNA SENSILACER TOOTHGEL?

😬 seseorang yang mempunyai tabiat memberus gigi dengan kuat
😬 tabiat memgeselkan gigi (bruxism)
😬 pembentukkan air liur yang tidak mencukupi
😬 penyakit gusi
😬 mempunyai sejarah GERD
😬 gigi reput
😬 mengandung

ANTARA SEBAB KENAPA TERJADINYA GIGI SENSITIF

😬 makan / minum benda yang sejuk
😬 makan / minum benda yang panas
😬 makan / minum benda manis & masam
😬 makan / minum benda yang tinggi asid


KENAPA KENA GUNA SENSILAR TOOTHGEL

😬 mengelakkan gigi reput
😬 low abrasive index
😬 kesan berpanjangan

CARA PENGGUNAAN

😬 selepas setiap kali makan, gosok gigi dengan Sensilar Toothgel menggunakan berus yang dikhaskan untk gigi sensitif 
😬 berus gigi dari gusi ke hujung setiap gigi
😬 sesuai untuk digunakan setiap hari

REVIEW 

best gila guna toothgel ni, gigi sha rasa bersih sangat lepas guna toothgel ni 😍 ingatkan sama je dengan ubat gigi kat pasaran. dah la membersihkan, siap merawat lagi gituu bau mint toothgel ni sumpah menenangkan 😍memang menyesal la kalau takpernah try toothgel ni πŸ˜† sekarang satu family guna toothgel ni

HARGA : RM31.50
KUANTITI : 75ML

2. PERIOLACER BIODHESIVE GEL

gel ni pulak sesuai untuk sha πŸ˜ͺ sha dan ulcer jarang dapat dipisahkan. dulu rasanya memang jarang sekali nak jadi ulser tapi sekarang macam kerap pulak. tahu tahu jelah bila dah ulcer, hilang selera makan, hilang mood dan sebagainya πŸ˜ͺπŸ˜ͺ selain tu, gusi sha selalu juga berdarah tapi rasa macam alah benda biasa je tu, tapi sebenarnya bukan benda biasa 😫 kena buat sesuatu & sha jumpa PerioLacer Bioadhesive Gel ni 😍 kalau nak tau PerioLacer ni mengandungi 0.20% chlorhexidine gluconate iaitu gel antimicrobial dimana dapat ;-
😬 mengurangkan bakteria dalam mulut
😬 merawat masalah gusi


BILA PERLU GUNA PERIOLACER BIOADHESIVE GEL?

πŸ‘‰ keadaan gigi yang...
😬 mempunyai gingivitis
😬 mempunyai periodontiyis
😬 mempunyai ulcer 
😬 mempunyai keradangan

πŸ‘‰ selepas pembedahan
😬 scalling
😬 pembedahan gigi/ gusi


CARA MENGGUNAKAN

😬 selepas mengosok gigi dengan ubat gigi, apply 2-3 kali gel pada tempat sepatutnya dengan berus lembut atau jari yang bersih
😬 gosok perlahan lahan dengan hujung jari supaya gel merrsap
😬 tidak perlu dibilas

REVIEW

yang ini pun suka jugak! sebenarnya sha ni selalu jd ulser tapi takut takut nak letak ubat takut sakit 😭 tapi kalini try letak gel ni, pehh sejuk je pastu esok tu ulser dah ok!!!!!

HARGA : RM37.50
KUANTITI : 50 ML




UNTUK KETERANGAN LANJUT & PEMBELIAN



WEBSITE : https://www.pmmii.com/pages/lacer
IG : pm.mii_
FB : PM.Mii1



19 comments:

  1. Mmg kadang2 gosok gigi tu ade je berdarah gusi. Huhuhu. Masalah2 gigi ni kdg2 xsedar lelama makin memudaratkan huhuhu. Skang dh banyak juga ubat untuk gigi oklah tu hehe

    ReplyDelete
  2. Tabiat memberus gigi dengan kuat tu sesuai sangat dengan Sha hihi...anyway singgah jln² blogwalking sambil follow sini.

    ReplyDelete
  3. Tabiat memberus gigi dengan kuat tu sesuai sangat dengan Sha hihi...anyway singgah jln² blogwalking sambil follow sini.

    ReplyDelete
  4. Uish not bad juga produk ni. Nanti nak try laa, kena jaga gigi elok2 hehe.

    ReplyDelete
  5. 1st timedgr jenama sensilacer ni.. bagus ada dlm simpanan klau tiba masa ada ulser boleh guna.

    ReplyDelete
  6. First time dengar tentang produk ni.

    ReplyDelete
  7. baru tahu pasal produk ni. tahnk you sebab share

    ReplyDelete
  8. first time dengar. macam menarik. boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  9. Good post 😊
    Would you like to follow each other? If the answer is yes, please follow me on my blog & I'll follow you back.
    https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Menarik juga yer produk ni.....boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  11. sama jugak, 1st time dengar pasal produk ni..
    nice share..

    ReplyDelete
  12. menarik ni..1st time dengar brand ni, sha..mcm best je..k.fiezz pun dulu suka gak kena ulcer...maybe sbb kurang minum air kot dulu..la ni, jenuh..ke bilik air sesaja..haha..tapi boleh la standby ni kat rumah..mak mertua k.fiezz pun selalu gak kena ulcer ni..boleh suggest kat dia...

    ReplyDelete
  13. soal gigi penting weh..!! kena jaga. banyak penyakit mula dari mulut. yang kita boleh elak.. kita elak..!!

    ReplyDelete
  14. Wow Baru mama Tau pasal produk ni

    ReplyDelete
  15. baru tau berkenaan produk ni..nampak bagsu produk ni ye

    ReplyDelete