MUSIM MENUAI DI KEDAH


Assalamualaikum

MUSIM MENUAI DI KEDAH | Hi! sebelum mula membebel nak bagitau yang entry ni berkemungkinan mempunyai banyak gambar berbanding perkataan hahaha tipu je :p so seperti tajuk di atas, sekarang ni musim menuai padi kat area sha ni, tapi banyak dah padi yang dah dituai haha dan paling best sha tak perasan pun bila sawah a.k.a bendang tepi rumah sha ni dituai ngeh ngeh



bendang sebelah rumah dituai taktau bila satu hal, tanah bendang tu dah kering pun satu hal taktau hahaha maka nak dijadikan cerita, sha dengan cousin sha baru balik kedai pastu dia ajak kaklong jom main wau yang adik buat ni, okay jelah hahaha kebetulan sha beli milo tin dengan cadbury petang tu so konon konon nak makan dalam bendang tu la

sambil sambil duk makan tu, ambiklah beberapa keping gambar hahaha tetiba nak puji diri sendiri, cantik wehhh gambar gambar tu semua! ha tengoklah bawah ni.

 






  




memang siapa yang nak buat photoshot kawin ke apa konfirm cun hahaha tapi takda pula dengar orang kawin musim musim ni, ish ish rugi :p sebenarnya rumah sha memang dikelilingi bendang pun, kat belakang rumah pun ada cuma malas nak jalan jauh nau hahaha dan depan rumah ada sungai, sungai pun dah takdak air HAHAHAHAHAHA itupun taktau, so petang tadi saja turun kat tanah sungai yang dah kering tu ha apa lagi, ambik  kamera ootd la kita :p











seronok pulak dapat rasa balik macam dulu dulu, masa kecik selalu lah turun bendang, sungai time kering jela. taktau bila last turun sebenarnya, kiranya masa turun dulu ni sha memang betul betul budak hahaha sebab kaki sha ni kalau turun bendang konfirm naik biji biji. konon konon macam kaki orang bandar *kebanyakkan orang kata :(* padahal kita teringin kot nak turun tapi taksuka sakitkan diri sendiri kahkah

okaylah malas dah nak bebel haha saja post banyak gambar kat sini, nanti bila bila boleh throwback :p 

*semua gambar diambil menggunakan Redmi S2
*tak edit langsung hahaha (sebab malas)

14 comments:

  1. Siyes cantik2 semua gambar tu..nanti bulan 3 akak pergi Perlis..adik ipar akak buat kenduri family dia..sambil2 tu nak pi berjalan la...rasanya masa tu musim menuai kat Perlis kot..rumah dia memang betul2 keliling sawah padi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat rasanya tapi sekarang kat kedah dah mula hujan dah hahaha

      Delete
  2. Sha duduk kampung ke? Seronoknyaaaaa :D

    ReplyDelete
  3. bestnya...akak tak pernah berada dalam sawah bendang secara live. kebun getah selalu laaa..

    ReplyDelete
  4. cantik2 gambar tu,sha...view yg memang tak dapat la kat KL ni...Sini, bangunan je la sini sana...

    ReplyDelete
  5. aida x pernah dekat dgn bendang, sha.
    lom berpeluang nak ke kedah, nikmati suasana natural gini.
    time ke hatyai, lalu highway, nampak la bendang indah terbentang kiri dan kanan.

    ReplyDelete
  6. waaa tak pernah lagi tengok orang menuai padi ni...selalu datang time padi tengah hijau lagi..kadang tu da habis dituai, baru nak menanam balik..

    ReplyDelete
  7. waktu macam ni la best, boleh main wau tengah2 bendang.. bila ayaq ban dah kurang, boleh tangkap ikan temakoi dengan tangan ja..

    ReplyDelete
  8. Bestnya Sha.. seronok tu dapat tengok permandangan sawah bendang camtu.

    ReplyDelete
  9. Akak suka masa dia menghijau dan menguning.. Nampak cantik sangat..
    Bila musim menuai ini nampak sayup je.. hahaha..

    ReplyDelete