WHEN WE FIRST MET - 580.3KM APART


Assalamualaikum

WHEN WE FIRST MET - 580.3KM APART | Hi helo! Happy New Year! entry kalini pun pasal diri sendiri juga hihi, rasanya benda benda penting kena share kat blog kot supaya nanti boleh dapat baca & ingat balik apa yang berlaku dalam hidup. well, memang inilah sebab sha create blog 6 tahun lepas, sebab nak cerita pasal hidup sendiri walaupun takda orang baca hahaha



580.3KM APART

sesungguhnya tak ada yang mudah bila long distance relationship ni. walaupun hanya berbeza negeri tapi heloooo kedah nak ke negeri sembilan jauh gila ok hahahahahhaa tak mampu la nak jumpa tiap minggu :3 sebenarnya kitaorang bercinta dulu baru jumpa :p boleh eh gitu? boleh je hahahaha, kenal kat ig je terjatuh hati pulak, tapi takda rezeki lagi nak jumpa walaupun dah 6 bulan lebih in relationship tapi paling paling pun seminggu sekali mesti video call buat ubat rindu. tapi yang bestnya masa awal awal perkenalan dulu pun dia dah kenalkan kat mak abah dia, senang cerita satu family dah kenal pun, while belah sha banyak lagi taktau sebab yela kan, taknak la heboh benda takpasti hahahaha

FINALLY WE MADE IT!


01.01.2019 | OUR 200 DAYS TOGETHER ~ omaigad!!!! im too excited for this, bayangkan jelah selama ni oncall dengar suara je, videocall pun tengok muka gitu je. tu pun dah sayang dah :p ni kan pula nampak depan muka! hahahahaha beria sis pakai baju kurung sebab first time jumpa kan, dan ada mak abah dia sekali! first time jumpa dah bawak mak abah sekali hahahaha, kitaorang jumpa kat kedai makan, why bukan kat rumah sha? hukhuk rahcieeee. masa tengah tunggu dorang sampai tu, takyah cakap la sakit perut apa semua, sambil sambil tu duk ws kat group cakap ketaq semua, sampailah abah dia datang sebelah omaigadddddddddd ITS REAL!!!!!!! selama ni kalau kadang kadang videocall tu, mak abah dia selalu jugak tanya bila nak datang sana so memang selalu la nampak muka, tapi tu videocall tapi ni real! depan mata weyyy! sebaik iolls ada satu kebolehan jenis reti sembang dengan makcik pakcik kahkahkahkah, cuma loghat kami ja taksama hahahaha


tapi sayang, 30 minit je dapat jumpa :( dorang kena gerak sebab nak ke perak pastu terus balik negeri sembilan hahaha. tapi, tapi takpeeee insyaAllah hujung bulan nanti iolls turun sana hikhik. sebelum dorang balik tu nyempat la nak bergambar, buat kenangan hikhik :p tu jelah nak share, sorry la entry ni gediks sikit hahahaha!

Close together or far apart, you’re forever in my heart.

with love, Kedah - Negeri Sembilan






20 comments:

  1. Cik Ila pun pernah pjj ni. Masa bercinta Kl - Lumut. Kahwin saja jadi KL - Sarawak. Setahun 3 kali je jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. omaigad! bercinta tu oklah, kahwin pun pjj :( sekarang masih pjj ke?

      Delete
  2. In Sha Allah semuanya akan dipermudahkan.. Long distance relationsip ni kena banyak sabar dan yang penting percaya antara satu sama lain. Saya doakan hubungan awak berkekalan selamanya..

    ReplyDelete
  3. mmg jauh tu dik... takpe, insyallah kalau mmg dh jodoh, jauh mana pun tetap bersama jgk...

    dulu masa akak ngn laki akak masa bercinta, dia kt kuala terengganu akak kt kl... mula2 ckp kt hp je, msg je, bila dh compom couple sebulan sekali or 2bulan sekali br jumpa... sampai dh kawin pun ddk jauh setahun jgk la...

    kalau dh jodoh kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh sama! semoga hubungan sha dengan dia pun berakhir dengan perkahwinan hehee

      Delete
  4. Sangat kagum dengan orang yang in LDR ni. You guys sure are tough bunch of people <3

    ReplyDelete
  5. Akak faham perasaan Sha bila PJJ dengan suami sebab akak penah merasainya selama 2 tahun, tapi itulah kemanisan dalam rumahtangga walaupun ada pahitnya..

    ReplyDelete
  6. semoga relay ini kekal sampai kawen sampai akhir hayat amin 🌹

    ReplyDelete
  7. In shaa Allah, om doakan semoga PJJ syafiqah dipermudahkan ye...

    ReplyDelete
  8. ecece...senyum sensorang k.fiezz baca entry ni..tetiba teringat first time jupe en.asben masa mula2 kenal..sakit perut la..nervous tak yah cakap..sama reaksi kita sha..haha..normal la tu kot, nooo..moga2 tahun ni, kedah & n.9 bertemu di jinjang pelamin..aamiin..

    ReplyDelete
  9. ihihihi gulaaa sangat ni entry ni. insyallah semoga kekal bahagia selamanya. dipermudahkan segala urusan ya =)

    ReplyDelete
  10. Wahh dah boleh bau nasi minyak nie. Hehehe. Semoga dimudahkan segala urusan awak.

    ReplyDelete
  11. Wah.. Sweetnya dia.. Bawa mak ayah jumpa sekali.. Nampak dia punya tahap serius tu.. Akak doakan semoga Sha dan dia bersatu dalam ikatan perkahwinan.. Aamiin..

    ReplyDelete
  12. Wah so sweet. Jangan lupa jemput makan nasi minyak yer. Semoga dipermudahkan segalanya yer.

    ReplyDelete