ALTHEA : PORE PURIFYING SERUM CLEANSER


Assalamualaikum

ALTHEA : PORE PURIFYING SERUM CLEANSER | Hi, siapa yang sini yang setiap hari makeup? sha yang tak kerja pun hampir tiap hari terpaksa makeup sebab ada kerja luar πŸ˜‚ yang bahayanya sekarang bukannya makeup tapi cara korang bersihkan makeup! kalau bersihkan makeup tak cuci ha tahu tahu jelah apa akan jadi, selamat berdating dengan Encik J πŸ˜›


kat pasaran memang banyak sangat makeup remover lah, cleanser lah tapi sejauh mana produk produk tu membersihkan kulit kita? sekarang ni sha tengah guna satu produk ni, nak tahu produk apa? baca sampai habis ok ❤


PORE PURIFYING SERUM CLEANSER


yayyyy Althea ada baby baru lagi 😍😍masa mula mula dengar nama produk ni, sha ingatkan serum πŸ˜‚ sha kan jenis addicted sangat dengan serum. rupa rupanya cleanser! 2 in 1 pulak tu ; makeup remover & pembersih muka

KENAPA KENA GUNA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER?

πŸ¦„ menanggalkan makeup, kotoran & minyak di wajah tanpa mengeringkan kulit
πŸ¦„ menyeimbangkan pH level bagi memastikan kulit sentiasa sihat
πŸ¦„ menggunakan formula serum dalam pembersih muka ini


SESUAI UNTUK 
πŸ¦„ semua jenis kulit

BAHAN BAHAN UTAMA YANG DIGUNAKAN

πŸ¦„ ekstrak daun mint - untuk menyejukkan kulit & mengurangkan iritrasi
πŸ¦„ minyak biji jojoba - melembabkan kulit 
πŸ¦„ ekstrak daun tea tree - mempunyai anti bakteria untuk membersihkan kulit



CARA MENGGUNAKAN 

πŸ¦„ untuk menanggalkan makeup
πŸ‘‰πŸ½ tuangkan pore serum cleanser ke tapak tangan
πŸ‘‰πŸ½ urutkan pore serum cleanser keseluruh muka secara bulatan untuk menanggalkan kotoran dan makeup
πŸ‘‰πŸ½ bilas dengan air
πŸ‘‰πŸ½ gunakan pencuci muka untuk pembersihan kali kedua

πŸ¦„ untuk mencuci muka
πŸ‘‰πŸ½ lembapkan wajah dengan air, tuangkan pore serum cleanser ke tapak tangan
πŸ‘‰πŸ½ sapukan ke seluruh muka dan urut selama 5-10 saat & bilas dengan air

REVIEW



first time guna makeup remover jenis ni yang buat kulit sha rasa selesa. sebelum ni sha guna wet tissue je nak remove makeup sebab jenis cecair ni selalu buat muka sha rasa pedih. alhamdulillah jumpa this one product πŸ˜›πŸ˜ pore serum cleanser ni juga senang nak bawa kemana mana sebab tak berat pun. kalau letak dalam beg travel pun takkan guna ruang yang banyak. makeup pun senang nk ditanggalkan guna pore serum cleanser ni. overall memang best ❤

BAU : ❤❤❤❤❤/5
CARA MENGGUNAKAN : ❤❤❤❤/5
KEBERKESANAN : ❤❤❤❤❤/5
HARGA : ❤❤❤❤❤/5
REPURCHASE ; YESSSSS 

HARGA & DIMANA NAK DAPATKAN

Harga : RM 33 (150ML)




8 comments:

  1. waaa harga dia berpatutan juga

    ReplyDelete
  2. Senang nak hilangkan make up dengan Pore Purifying Serum Cleanser ni.

    ReplyDelete
  3. menarik bottle nyer.
    nice.
    aida ni jarang bermake up. jarang guna make up remover.
    once naik keje nanti, confirm kena beli semula, sha.

    ReplyDelete
  4. untuk travel/balik kampung, mmg akak akan pilih ni..senang..2 in 1...mencuci plus tanggalkan mekap...

    ReplyDelete
  5. ni wajib repeat beli ok..sebab memang best giler..mudah kerja nak bersihkan makeup dekat muka ni.. bagi yang malas mcmkak liez la. hihihi

    ReplyDelete
  6. Memang membantu sangat menanggalkan makeup. Bukan tu je bertindak 2 in 1.. memang best sangat

    ReplyDelete