MY TOP 10 WISHLIST FROM ALTHEA


Assalamualaikum

MY TOP 10 WISHLIST FROM ALTHEA | Hi, macam takpercaya ja sekarang dah tengah bulan Disember kan, jangan lupa ok 23.12 ni birthday iolls kahkah. korang mesti pernah dengar la kan website ALTHEA ni? sha memang inlove teruk la dengan produk produk kat situ sebab yelakan, pernah bercita cita nak ada kulit macam orang korea :p sha nak senaraikan 10 Wishlist Produk dari ALTHEA, mana tau nanti encik santa datang hantarkan ke~


MY TOP 10 WISHLIST FROM ALTHEA KOREA

1. Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 


https://my.althea.kr/freshly-juiced-vitamin-e-mask-90g

pernah guna yang ni dan result dia memang deboom gais, sapa yang ada kulit kusam tu pakai la produk ni, memang takkan menyesai. sha punya dah habis, sebab tu masuk wishlist ni kehkeh


2. Dear Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop


https://my.althea.kr/freshly-juiced-vitamin-drop

ok ni geng yang 1st tadi, tiap malam sha akan campur serum ni dengan mask tu dan jadikan sleeping mask, bangun pagi pagi seronok ja tengok muka glowing kehkeh


3. Innisfree Green Tea Seed Serum


https://my.althea.kr/the-green-tea-seed-serum

kalau tadi serum untuk malam, ha ini untuk siang. selalu baca kat twitter yang serum ni memang best & berkesan githew


4. Nacific Fresh Herb Origin Cleansing Oil


https://my.althea.kr/perfect-deep-cleansing-oil

since cleansing oil sha yang sekarang dah nak habis, sha duk baca review teringin nak try yang ni sebab katanya sesuai untuk oily skin


5. Innisfree No - Sebum Toner


https://my.althea.kr/no-sebum-toner

everyone is talking about innisfree, semua review best best, ofcourse la sha pun teringin nak try kan! 


6. Vue De Pulang Blur Stick 


https://my.althea.kr/blur-stick-12g

disebabkan pore dimuka sha memang sentiasa kelihatan, sha rasa nak try yang ni lah. antara sebab sebab dia adalah ; senang sebab dalam bentuk stick, senang apply senang nak bawa mana mana & packaging dia comelll! 


7. Coringco Mint Blossom Cover BB Cushion


https://my.althea.kr/mint-blossom-cover-bb-cushion-15g-refill

ingat nak beli bb cushion semula la, senang nak reapply bila kat luar sebab all in one kan, dan bb cushion yang ni sesuai untuk oily skin (yayyy)


8. Etude House Play Color Eyes - In The Cafe

https://my.althea.kr/play-color-eyes-in-the-cafe

sha ni jarang beli eyeshadow sebab tak reti guna kahkah! tapi ada baca yang pallete ni semua warna cantik cantik & warna basic, sis sukaa!

9. Too Cool For School Art Class by Rodin Blusher


https://my.althea.kr/by-rodin-blusher

Blusher is a must! blusher sekarang dah tinggal sikit jekk. blusher ni macam best sebab dalam satu container tu ada 3 shade.


10. Too Cool For School Art Class by Rodin Shader


https://my.althea.kr/by-rodin-shader

lama rasanya tak makeup heavy since kulit buat hal, and now nak kena cari balik produk untuk contour my face semua, also yang ni pun ada 3 shade jugak! nak jimat boleh buat eyeshadow sekali ngeh ngeh



banyak lagi sebenarnya nak masukkan dalam list, tapi cukuplah 10 produk dulu. memang rambang mata sebenarnya kalau masuk website Althea ni. dah la produk semua bagus, harga pun berpatutan, packaging pun cantik!!!!! sekarang sha nak terus usha usha barang kat sana baiii!

SHOP HERE & GET 20% OFF ON YOUR FIRST ORDER
↓↓↓↓↓↓↓↓








21 comments:

  1. banyak main serum yek dalam wishlist. Tapi semua macam best² nak cuba. haha sekali tak ngam.

    ReplyDelete
  2. yang ni mcm best nak try >>> Innisfree Green Tea Seed Serum

    ReplyDelete
  3. Best barang-barang dari althea. Macam-macam ada.

    ReplyDelete
  4. pun dalam wishlist gak.Innisfree the best! Haiihhhh... geram pula.Klairs pon bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu lah klairs mmg best tapi pricey sikit 🤭

      Delete
  5. pun dalam wishlist gak.Innisfree the best! Haiihhhh... geram pula.Klairs pon bagus.

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak guna mask teringin pulak nak guna yg no 1 tu

    ReplyDelete
  7. sama la kita Sha..nak kulit cam orang korea gitu..so pilih skincare, semua produk dari althea..feeling korea sangat,kan..hihi...sep sikit..k.fiezz pun ada berkenan item kat althea yg dh masuk dalam wishlist...tetiba nak letak stoking, kot ada santa tolong isikan dalam stoking tu..hehe

    ReplyDelete
  8. nice nya... akak tak pernah try atlhea...
    nk usha jgk lah kot2 berkenan

    ReplyDelete
  9. om pun sama tgh mengidam nak yng no 1 tu.. Haishh geram je tau

    ReplyDelete
  10. Product yang menjadi idaman wanita ni

    ReplyDelete
  11. Bila masuk web Althea ni....mula tak tahu nak try yang mana satu. Tapi memang ada produk Althea yang telah sedia guna dan sangat suka.

    ReplyDelete