FIRST TIME BOOKING BAS GUNA APP REDBUS


Assalamualaikum

FIRST TIME BOOKING BAS GUNA APP REDBUS | Hi! harini start cuti sampai isnin sebab nak ber short vacay! jeles tau asyik tengok orang gi jalan jalan, kita asyik kerja je cemana ni. tapi takbstnya sebab hujung tahun kan, mesti ramai manusia haha. nak cerita yang sha book tiket bas guna app ni, sha ni takpernah book tiket sebenarnya, ni first time githew~ suka tau cerita pasal "first time" kat blog, mana tau jadi rujukan orang lain hihi


sha ingatkan susah gila nak book pakai app ni, tapi sebenarnya senang kemain kahkah! jom sha ceritakan cara cara nak book tiket bas :-

1. Download App redBus


2. Signup/Login, sha mula mula signup - signup guna FB ja, senang haha

3. Pilih lokasi dari mana nak naik bas dan nak kemana then masukkan tarikh


4. Pilih waktu / bas mana yang korang nak


5. Pilih seat yang korang nak


6. Masukkan maklumat korang


7. Pilih cara bayaran, nak senang sekarang online banking lah kan!


8. Yay berjaya beli tiket bas


9. Dapat email DAN WAJIB PRINT! kalau takprint nanti korang dicas RM 1 untuk print kat kaunter~


bawah emel ni ada disertakan PDF untuk print tiket bas tu, click dan print~

SETTLE!


sekejap je dah settle bab booking bas haha ingatkan susah sangat sampai lupa breakfast tadi hahaha kalau korang pun baru first time nak booking bas dengan redBus ni, harap dapat membantu korang la. kalau takpaham boleh je contact sha kat socmed sha, sentiasa online kahkah

kepada yang belum signup, signup sini dan dapat RM 20! 
dapat berjimat kan!

atau guna kod ni redb74gux 



14 comments:

  1. ermm bagus juga apps ni kan memudahkan

    ReplyDelete
  2. Mudah dah sekarang.. Tiket bas pun boleh dapat online.. Tak yah nak bersesak-sesak dekat kaunter tiket..

    ReplyDelete
  3. bestnya..sekarang zaman moden..semua dihujung jari..kalau dulu nak kena terjah ke bus stand tu kemahin azab nak beratur panjang..teringin lak nak nak naik bas

    ReplyDelete
  4. Memang bermanfaat lah macam ni. Kadang takut nak beli kat kaunter, kena tipu jugak :(

    ReplyDelete
  5. Ooo...lebih kurang macam book flight laa.. Senng kan sekarang semua di hujung jari je.. Takpayah nak beratur panjang di kaunter lagi..

    ReplyDelete
  6. oo mudah saja nak book ni ye

    ReplyDelete
  7. senangnya nak book! Selalu nampak iklan dia dekat FB

    ReplyDelete
  8. Ooo menarik. Zumal rasa ada dapat kupon diskaun, Zumal tak nak guna pun. Nanti Zumal pm tepi.

    ReplyDelete
  9. wow senang je ye. siap dapat RM20 lagi hehehhee.

    ReplyDelete
  10. skrg ni semua blh guna apps online.... memudahkan kerja kita pun iya jgk

    akak tak pernah membooking2 gini tp adik akak selalu guna apps2 gini... sbb dia yg biasa guna perkhidmatan ni, akak mmg sejak dh kawin tak pernah naik bas utk ke mana2 skrg ni

    ReplyDelete
  11. menarik ni.. mudah sngt dengan app ni kan

    ReplyDelete
  12. zaman skrg semua di hujung jari je...tak tau, google je..mesti jumpa info..hehe

    ReplyDelete
  13. Dah mcm book tiket flight yer.. semua di hujung jari jer..

    ReplyDelete
  14. penyelamat sebab easybook tak best

    ReplyDelete