DATING KAT TESCO JITRA!


Assalamualaikum

DATING KAT TESCO JITRA! | Hi, minggu lepas hari sabtu sha tetiba halfday pastu terasa nak makan something western haha. tekak ni kalau mengada takleh bincang. sha terus whatsapp kawan sha, ada kerja dak? jom pi jitra kahkah! tapi time tu dia macam sekejap hujan sekejap tak, so merata sha whatsapp tanya hujan ka dak belah jitra dan jawapannya hujan..... tapi nakpi jugak!


halfday sha tu tamat 1.30 tapi boleh pulak rasa nak sembang dengan boss hahaha jadinya 1.45, otw balik rumah ada kenduri kat kampung *tepuk dahi* sha taktau pun sebenarnya ha sudah jem pulak! ya Allah banyak gila kereta datang, habis semua rumah situ orang parking. sabo jelah sha ni duk ikut belakang dorang, sampai rumah dah nak pukul 2, whatsapp kawan "2.15 2.30  aku keluar" kah kah. semua geng sha tau sha lembab kalau bersiap, dah sampai part foundation lupa pakai sunscreen hmmmm cemana ni? buang pulak mekap kahkah!


jadinya 2.30 lebih jugak la sampai rumah dia, ambik dia terus pecut nak gi jitra. kemain eh pecut kahkah, passtu sikitttttt lagi nak sampai jitra tetiba hujan (gambar diatas). kitaorang behenti siap siap sebelum hujan, sebaik tau sebab memang lebat gila hujan tu, lebat gila gila. behenti kat kedai makan yang dah takguna hahaha sebaik tepi jalan tapi seram jugek la

pastu hujan dah reda, kami teruskan perjalanan. tapi masih taktau nakpi mana, sebenarnya nak pi pizza tapi bajet tak cukup hahaha singgah tesco jelah. sampailah kami kat tesco masuk bahagian beli belah dulu, sha ada beli lasagna, piza & megi untuk kawan pastu terus gi foodcourt & waktu makan!!!!! oh ya, masa ni sha buat IF Diet tu soo lebih 20 jam jugak la takmakan tapi takguna jugak sebab kejap lagi sha akan makan banyak gila benda taksihat hahaha tunggu jap

mix western - kurang dari rm10

ice blended chocolate maneh nak mampoih haha - rm 4.10

kepok lekor cheese - rm 2++

ha ha ha yeyyy dapat jugak apa yang tekak nak. harap harap bakal suami iolls sedia maklum la dengan tekak i ni kennnn :p lepas habis makan kami jalan jalan lagi, masuk watson :OOO tapi takbeli apa uolls~ lepas tu masuk Popular, terbeli buah yang rasa macam takperlu pun ._. sampai sekarang takbukak lagi plastik buku tu, taktau nak baca ke tak, taktau kenapa sha beli..... kenapaa......


inilah buku yang sha katakan tu, satu kawan sha punya, satu sha punya.... harga dia boleh dapat KFC emmm tapi tu lah menyesal takda guna kan~ lain kali nak beli apa apa kena pikir panjang huhuhu. lepas keluar Popular singgah kedai roti dalam tesco tu pastu balik hahahaha, so konklusinya kami pi Tesco Jitra semata nak makan :3 

okbai~






22 comments:

  1. tesco Jitra yang sebelah jitra mall tu kan? haha lama dah tak balik Jitra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ya! jitramall tu dah jadi tempat bersejarah dah haha

      Delete
  2. Walau hujan...misi tetap berjaya ye...tahniah...mix western tu sedap tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu lah, nasib hujan behenti. sedapppp! sos dia takmasam sangat hehe

      Delete
  3. buku 19 hari untuk rasa bahagia tu macam menarik je.

    ReplyDelete
  4. langgar pantang IF nih..hihi..dah dapat makanan sedap mmg lupa terus.

    ReplyDelete
  5. Syok dating makan keropok lekor cheese tu 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sayangnya sha kureng sikit makan kepok lekor

      Delete
  6. makan ni memang sedap. Hihihihi.

    ReplyDelete
  7. keropok lekor cheese? sedap ke? first time dengar..hee

    ReplyDelete
  8. Wajib makan2 walau g Tesco je. Hehe

    ReplyDelete
  9. 19 Hari Untuk Rasa Bahagia yang tak tahan tu. Haha

    ReplyDelete
  10. haha...acane IF diet ni...menu sedap..ada air manis lagi..failed ni..haha

    ReplyDelete
  11. Aiii org Jitra ka.kampung laki ceq tuuu. haha. Boleh dating la nnt. Kenapa dgn buku tu, poyo sgt kaa...review cikedd, hahaha.

    ReplyDelete
  12. Fuh, terliuq tengok menu-menu tu

    ReplyDelete
  13. sedapnya ice blended tuuuuu.. tapi skrng ni tekak sakit tak boleh nak makan ais daa. :(

    ReplyDelete