ALTHEA | OATMEAL THERAPY CLEANSING TISSUE


Assalamualaikum

ALTHEA | OATMEAL THERAPY CLEANSING TISSUE  | Hi, kan haritu sha ada shopping masa 11.11 kat Althea, so ni adalah salah satu benda yang sha shoppingkan (eh). ni bukan kali pertama la sha beli, kiranya repeat order. kalau dah repeat ni kiranya best lah kan? tapi..........



OATMEAL THERAPY CLEANSING TISSUE

antara salah satu sebab utama sha berasa nak try tissue ni adalah sebab harga dia, helo RM5 kot untuk 20 pcs memang murah habis lah! pastu sebab kedua sha beli sebab packaging dia, sha kalau pi berjalan memang akan bawak cleansing tissue ni, untuk buang makeup haha! kadang kalau jalan seharian, masa on the way balik sha dah remove makeup siap siap, rimas wehhh lama lama pakai makeup


Product Name : Oatmeal Therapy Cleansing Tissue
Volume : 20 sheets/87g
Skin Type : All Skin Type
Country : Made in Korea


Source : AltheaWebsite


 πŸ’Ÿ cleansing tissue ni kaya dengan ekstrak oatmeal
πŸ’Ÿ dapat menghapus kotoran daripada makeup / habuk habuk
πŸ’Ÿ memastikan kulit terhidrasi selepas menggunakannya bagi mengelakkan kekeringan



BAHAN BAHAN YANG DIGUNAKAN :-

πŸ˜— oatmeal extract
πŸ˜— mungbean extract
πŸ˜— chrmaecyparis obtusa water
πŸ˜— aloevera extract 
πŸ˜— soapwort
πŸ˜— papaya fruit extract
πŸ˜— honey extract
πŸ˜— alltonin & many more

CARA MENGGUNAKAN :-

Lap muka dengan tisu perlahan lahan. Untuk makeup yang waterproof, dab tisu kat kawasan tersebut selama 5-10 saat sebelum mengelap.



REVIEW :

BEFORE | AFTER

boleh nampak kan perbezaan dia macam mana? terus sekali muka nampak lain! kahkah tapi part mascara tu tak dinafikan memang susah sikit la nak hilangkan semua dengan sebersihnya jadi pakailah micellar water ok lepas tu ataupun guna ocm. selain mascara, lipmatte pun susah jugak yang nak hilang, yang lain semua ok. sha suka dengan tisu ni sebab dia memang lembut, bau pun menenangkan & mudah kalau nak bawak travel yuhuuu

Bau : ❤❤❤❤❤/5
Keupayaan membersih : ❤❤❤❤/5
Kelembapan : ❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤❤❤/5
Repurchase : yes


HARGA : RM5
BELI DI SINI : Althea



15 comments:

  1. suka pakai tisu basah utk cuci make up kalau tak bawa make up removel hihi

    ReplyDelete
  2. Tisu basah yg baik utk kulit, murah pula harganya.

    ReplyDelete
  3. kan..berbaloi harga dia dengan 20pcs..salah satu sebab k.fiezz beli haritu oatmeal cleansing tissue ni..nnti nak repeat beli gak...

    ReplyDelete
  4. Saya pun bawa tisu basah kemana mana.Senang nak cuci make up nak solat. Cuma xpernah cuba lgi oatmeal ni murah ek

    ReplyDelete
  5. Tisu basah mmg kena sentiasa ada dlm handbag..

    ReplyDelete
  6. rasa nak trylah brand ni, mcm best je..tgk ramai try..

    ReplyDelete
  7. sedapnya.. eh haha teringat pula oatmeal

    ReplyDelete
  8. murah kot, packaging pun nampak cantik dan menarik.

    ReplyDelete
  9. Paling suka bau dia. wangian lembut dan selesa

    ReplyDelete
  10. tisu dgn esktrak oatmeal lg...mmg senang kalo ada tisu basah dlm hbag ni

    ReplyDelete
  11. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan.. done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete
  12. mesti wangi sangat kan. hahaha.. lama tak beli brg althea

    ReplyDelete