KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH ; PEDAS SANGAT KE?


Assalamualaikum

KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH ; PEDAS SANGAT KE? | Hi hi~ selamat pagi dan salam jumaat! eh pagi lagi ke sekarang? he he he selamat tengahari! ha tengah fikir nak makan lunch satgi? try pi KFC, sebab KFC baru keluarkan menu baru iaitu KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH  ; sentuhan daripada Korea githew~ ceritanya bermula bila sha nampak iklan kat TV semalam masa tengah layan seribu rindu, sha terus whatsapp adik suruh balik beli pastu dia takmau -_-  pastu takpalah, belek pulak FB KFC hahaha! ternampak video ni~


lepas ja tengok video ni, terus cakap kat cousin, dik esok kita pi beli KFC haha dia pun on sentiasa. jadinya tadi lepas pipasar apasemua, singgah la KFC. takut jugak nak masuk kahkah sebab kalau takda yang ni, takmau beli yang biasa tu 😝😝 sebaik ada uolls! yayyy!


KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH

KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH

taksampai 5 minit order dah siap, yela kan pagi pagi ni sapa ja nak makan KFC kecuali seketul sapikah. tapi tak makan situ, makan kat rumah sebab cousin cakapkat rumah boleh main game sambil makan sambil tengok tv - amboi kemain! sha ok jelah sebab sha pun suka makan kat rumah jugak. balik terus hidang nak makan :p taksabar iolls

KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH

sha beli yang 3 ketul punya so dalam set ni ada ; 3 pieces of chicken, Spicy Honey Gochujang sauce, coleslaw, whipped potato, drink (Tropicana Tropical).

KFC SPICY GOCHUJANG CRUNCH



MY HONEST REVIEW :

ok, first impression sha kan bila baca Korea ni mesti pedas gila tahap takboleh nak duduk diam bila makan tapi sayangnya tak, pedas dia biasa biasa je sebab cousin sha yang darjah 2 tu makan elok je sambil main game lagi :p kiranya takdak la pedas macam ayam pedas MCD tu, ni first impression sha, maybe sha yang berharap lebih kot :p

AYAM :sha rasa ayam yang digunakan bukan ayam yang hot n spicy tu sebab dia rasa pedas sikit dari yang tu tapi bila tengok kat website KFC macam guna ayam biasa ha ha ha heloooo~ i confused. tak kisah la ayam apa pun tapi ayam dia memang sedap 😜😜 **Update 29/11 : ayam dia guna ayam spicy tu je kahkah maafkan lidah sis :3

SPICY HONEY GOCHUJANG SAUCE : warna menarik, packaging menarik, tak pedas sangat macam sha jangka tapi sha rasa macam ada something wrong dengan rasa dia. rasa macam ada pwoder dalam sos tu πŸ˜• tapi okey je sebenarnya, sha suka!

Rasa :  ❤❤❤❤❤/5
Kepedasan : ❤❤❤/5
Kerangupan : ❤❤❤❤/5
Harga : ❤❤❤❤/5
Repeat : yes!


ok bai~ happy lunch!

18 comments:

  1. Wow kfc ada menu baru yer, nanti nak try la sha

    ReplyDelete
  2. KFC ada keluar ayam baru ke..jarang bebenor dah makan ayam kfc nie..

    ReplyDelete
  3. Rabia tak pergi lagi kfc cawangan baru dekat chabang tiga kuala terengganu.huhu.next time boleh makan kat situ.sebab cawangan baru tu kn.

    ReplyDelete
  4. Tadi baru makan. Alahai ayam dia sama jer... rupanya cuma ada tambahan sos honey gochujang tu. Haish! sedikit menyesal sebab derhaka kepada snack plate tadi.

    ReplyDelete
  5. finally ada menu baru! okay. nak pegi petang nnti

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  6. Wah ada menu baru, nanti nak try juga la

    ReplyDelete
  7. ada menu baru kfc..tkde nmpk plak iklannya...tp akak tk mkn pedas...so tkde la nk order menu ni

    ReplyDelete
  8. org korea rupanya kuat juga pedas ye

    ReplyDelete
  9. huwaaa~ dah cuba... kena cuba next week ni.. haha

    ReplyDelete
  10. biasa2 ke sha hii,, kfc kena buat hot spicy mexican latino la plak ,,, :D

    ReplyDelete
  11. Wahhh menu baru lagi ke. Alahaii memang tak terkejarlah

    ReplyDelete
  12. Serius ke tak pedas? Kita nak try tapi itulah sebab tgk iklannya kata pedas giler. Itu yg pikir banyak kali nak try ke tak. Huhuhu

    ReplyDelete
  13. haritu pun tengok ads dekat ig hahahahahaha rasa naknangis on the spot sebab ads power teruks :'))

    ReplyDelete
  14. Belum ada kesempatan nak cuba lagi.

    ReplyDelete