GAMBAR NAMPAK WOW DENGAN LIGHTROOM CC


Assalamualaikum

GAMBAR NAMPAK WOW DENGAN LIGHTROOM CC | Hi korang! harini sha nak share dengan korang, cara sha edit gambar cara terbaru hahaha. dulu pakai Vsco pastu KujiCam pastu Snapseed dan sekarang LightRoom. sha memang suka ambik random photo dan edit tapi kalau gambar selfie sekarang dah kurang edit dah, haha dulu boleh la pakai 360 pun nak jugek edit lagi, sekarang yang penting gambar nampak cantik dan menarik ja. 

Bawah ni sha share gambar yang sha dah edit dengan Lightroom yo!

  

  

  

  

  

Apa yang sha suka dengan Lightroom ni sebab preset dia, senang gila nak guna bila ada preset ni. hanya perlu pilih preset mana yang sesuai dengan gambar korang tu. mana sha dapat preset preset ni? free pulak tu hehehe japgi sha share! ni sha nak share cara edit guna LR


sha dapat preset preset ni dari group kat telegram - PRESET LIGHTROOM - join je sapa yang nak join tapi jangan jual pulak preset yang free tu haha dorang detect habislah~ kalau nak beli preset yang cantik cantik pun boleh, try usha channel telegram ni presets nb95 - 

sekian hehehe, jom balik - halfday yuhu!

19 comments:

  1. MN pun selalu edit gambar , tapi bergantung pada gambar jugak kan kalau nak edit pun,,kalau dah tangkap gambar pun macam kelaut susah pulak nak edit nanti..hahha

    ReplyDelete
  2. wah..bestnyer...tq sha..akk dah join group tu

    ReplyDelete
  3. wow.. nmpk macam setting kamera mhl juga...

    ReplyDelete
  4. Eh eh eh..boleh cuba ni..nampak syantik disitu...

    ReplyDelete
  5. Memang nampak cantik gambar tu..akak setia dengan Photo Director lagi..

    ReplyDelete
  6. ooh. not bad juga lightroom ni kan. saya selalu guna snap seed jer. neway, tq for sharing

    ReplyDelete
  7. tq for sharing. bagus jugak ada mcm ni. xde alasan malas nak snap photo utk post lg.

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  8. wahhh.. trending sekarang lightroom yea. Bolehlah nak try pula..ehehe..Thanks sha

    ReplyDelete
  9. Waaa mmg cantikkan Ada light room

    ReplyDelete
  10. nice. kalau lah kita punya kerajinan utk edit :p

    ReplyDelete
  11. Skrg senang ada mcm2 editor. Nice info sha 👏

    ReplyDelete
  12. memang wow sangat gambarnya after guna preset tu kan. nice! Fiza pun suka guna lightroom cc ni

    ReplyDelete
  13. Akak dh joinnn. Hehe.. Tq sha.. Best jgk join group tu..

    ReplyDelete
  14. Woww cantik juga tapii boleh guna untuk semua jenis phone ke

    ReplyDelete