BESTNYA GUNA SHO WRINKLE LIFT PEPTIDE AMPOULE & AMPOULE MASK


Assalamualaikum

BESTNYA GUNA SHO WRINKLE LIFT PEPTIDE AMPOULE & AMPOULE MASK | Hi korang! semua sedia maklum  yang sekarang semua wanita sangat mementingkan penjagaan muka kan? tak kisah la yang bekerja ataupun yang bekerja, walaupun yang tak bekerja tapi sha yakin kadang kadang tu tak sempat pun nak ber "me time" kan? , kalau yang bekerja pulak memang ambik hari cuti jelah nak ber"me time"pun. kalau nak keluar gi buat facial kat luar rasa malas pulak, sebaik sha jumpa produk SHO ni. sha ni walaupun baru 22 tahun tapi sha dah mula ada kedutan kedutan halus bawah mata :3 taktau lah apa sebab dia tapi sebaik jumpa ampoule yang best dari SHO ni, alhamdulillah semakin kurang kedutan bawah mata sha. haaaa! jom tengok apa yang sha guna


AMPOULE & AMPOULE MASK DARI SHO MALAYSIA


ABOUT SHO



kalau korang yang first time dengar pasal brand SHO ni, SHO adalah singkatan bagi "Special Homecare Origin" dan brand ni berasal dari Korea. SHO menggunakan bahan bahan yang terbaik dalam skincare dorang supaya orang orang yang bekerja yang taksempat macam sha ni bolehlah ber"me time" kat rumah je.kiranya rawat kulit dari rumah. dan produk dari SHO dijamin selamat dah bebas paraben - ibu mengandung pun boleh guna okay!

SHO WRINKLE LIFT PEPTIDE AMPOULE

SHO WRINKLE LIFT PEPTIDE AMPOULE

sebenarnya ini kali pertama sha gunakan ampoule, selama ni sha guna serum je tapi sekarang sha baru tau yang ampoule ni 3 kali lebih berkesan & cepat serap ke kulit berbanding serum! ruginya selama ni tak pernah try huhu. selain itu ampoule jugak dapat membantu memulihkan keseimbangan kulit kita dan tidak melekit.

KANDUNGAN : 50 ML


BAHAN YANG DIGUNAKAN



MANFAAT YANG DIPEROLEH APABILA MENGGUNAKAN  AMPOULE SHO

👯 Menegangkan kulit wajah
👯 Menganjalkan kulit
👯 Melembabkan kulit

Ampoule ini sesuai untuk kulit yang ; kasar - mengelupas & mempunyai penuaan


CARA MEMAKAI AMPOULE 


EXTRA TIPS ;


Gunakan ampoule kemudian gunakan facial mask untuk kesan yang lebih baik


Campurkan dengan pelembap kemudian gunakan sebagai sleeping mask


Campurkan dengan foundation/day cream dan apply macam biasa


MY OPINION 

PACKAGING AMPOULE FROM SHO

first sekali sha suka sangat dengan packaging dari SHO ni, bravo 👏 sebabnya apa tau? bila letak dalam bekas tin macam gambar di atas, peratusan nak pecah semasa delivery tu rendah sikit dan insyaAllah selamat sampai dengan eloknya. kalau mengenai ampoule pulak, sha memang suka sangat ampoule ni! sebab sha jenis lambat bersiap tapi ampoule ni cepat serap! maknanya sha takpayah tunggu lama lama dan dapat jimatkan masa. kalau mengenai keberkesanan nya pulak, alhamdulillah dah sebulan try, kedutan bawah mata sha dah semakin berkurang dari dulu, jadinya takdelah nampak mata macam orang berumur walaupun baru 22 hehehe. sha bagi 4/5 bintang!

SHO WRINKLE LIFT PEPTIDE AMPOULE MASK



ada tak perempuan yang tak minat facial mask? kita tak geng hahaha sha walaupun malas nak pakai tapi sha sentiasa beli facial mask bila jumpa tau! kalini sha try jugak mask dari SHO ni pulak, ini bukan mask untuk kegunaan harian tetapi TREATMENT MASK yang mana kita boleh nampak kesannya selepas satu kali penggunaan (diperakui oleh 80% pengguna)

lebihan ampoule dari mask


BAHAN YANG DIGUNAKAN

👀 Peptide, the most effective ingredient for elasticity of skin
👀 Marine originated collagen composite works to effectively moisturise your skin, and the Acetyl Hexapeptide-8 and the Adenosine components, well known for it’s outstanding anti-aging effects, will make your skin healthier and look younger.
👀 By containing the active components of Glycosaminoglycans and Lecithin, it helps to achieve a moist and elastic skin texture.


PACKAGING AMPOULE SERUM

CARA MENGGUNAKAN AMPOULE MASK



MY OPINION


im in love! best sangat uolls Ampoule Mask ni! mask ni sesuai dengan muka sha yang macam pinggan ni, semua bahagian memang ditutupi dengan mask ni. masa mula mula letak mask ni kat muka perghhh kemain sejuk rasa macam dah letak dalam peti ais padahal sha baru keluarkan dari tin tu je, first time tau pakai mask tak letak dalam peeti ais pun rasa sejuk! lebihan ampoule tu pun banyak sangat! lebihan tu korang boleh sapu semula kat muka lepas dah buang mask dari muka. sha bagi 5 bintang!

HARGA & VARIASI PRODUK SHO

AMPOULE MASK 27ml x 7pcs : RM 159

💮 SHO Real Vita AA2G
💮 SHO Wrinkle Lift Peptide
💮 SHO Aging Red Ginseng
💮 SHO Aqua Hyaluromic
💮 SHO Real Barrier Madeca

AMPOULE 50 ml : RM 189

💮 SHO Real Vita AA2G
💮 SHO Wrinkle Lift Peptide
💮 SHO Aging Red Ginseng
💮 SHO Aqua Hyaluromic


CARA UNTUK MEMBELI

Online : 

Offline :
SaSa (50 selected stores nationwide)



** this is a sponsored post but all opinions are mine

7 comments:

  1. Bestkan sho product ni... Ekin pun sukaa

    ReplyDelete
  2. Tertarik dengan mask SHO. Nanti nak kena dapatkan jugak ni. Hihi

    ReplyDelete
  3. best pakai serum. Serum pun salah satu produk yang wajib pakai untuk kulit lebih cantik

    ReplyDelete
  4. suka tengok kulit org korea, berkilau glowing

    ReplyDelete
  5. makin comellah SHa macam awek Korea ye.. :)

    ReplyDelete
  6. best produk ni..Umi dah guna dan en suami pun suka..

    ReplyDelete