50 GRAM X SWANICOCO : SHOW THE VELVET LIPSTICK IN JULIET RED


Assalamualaikum

50 GRAM X SWANICOCO : SHOW THE VELVET LIPSTICK IN JULIET RED | Hi kepada semua peminat peminat lipstick se-Malaysia! eh tapi kalau tak minat lipstick pun kena jugak baca entry ni, manalah tahu terbekenan kan nak membeli! sha ada try satu lipstick ni, tbh selama ni memang susah nak pakai lipstick yang warna terang terang githew, biasa suka yang warna nude je sebab tak yakin hehe 😆 tapi lepas try je lipstick ni terus rasa cantik (eh cantik ke) bila pakai lipstick merah!

SWANICOCO : NATURE BIO COSMETIC




kepada yang first time dengar nama brand Swanicoco ni, brand ni sebenarnya dah lama wujud dan sangat terkenal di Korea dan kalau korang nak tau Swanicoco merupakan 2018 The Hottest Brand in Korea! wow sangatkan uolls brand ni! Brand Swanicoco menggunakan bahan yang high quality dalam produk dorang, jadinya kita sebagai pengguna takkan rasa was was nak guna produk dari Swanicoco.

Swanicoco?
Swanicoco started off its business by creating naturally fermented soaps. To produce excellent natural soaps, we carefully select the best medicinal herbs, boil them, and then ferment them. Currently, we are the top natural cosmetics company in the Republic of Korea. Thanks to our corporate philosophy that only those obtained from nature, and not artificial chemical products, are the best. Moreover, we put foremost priority on obtaining high-quality ingredients, engage in ceaseless bio development research to create a natural bio system, and relentlessly accept challenges. Furthermore, we always keep a beginner’s mind to create products as though they are for our own family. We will continue working hard to provide safe and healthy natural cosmetics for your skin.

Perkataan "Natural" di logo Swanicoco membawa maksud natural cosmetics company. Dan perkataan "Swanicoco" pula berasal dari perkataan "Swan" (feminine) dan "coco" yang disingkatkan daripada perkataan "coconut" (as they offer botanical natural cosmetics). Swanicoco bekerja keras dalam menghasilkan produk yang berasaskan bahan semulajadi bukan sahaja untuk wanita tetapi juga untuk lelaki!

Kalau korang nak tau, Swanicoco berkolabrasi dengan 50gram & dan korang boleh dapatkan lipstick Swanicoco ni di 50gram sebab 50gram is the first to sell in Malaysia and can do Nationwide delivery

Jap, 50gram tu apa?





50Gram – the first online florist shop that offers complementary video messages on behalf of you.
At 50Gram Florist, our mission is to delivery flower bouquets on behalf of you to your loved ones, whether for men or for women, on every flower gifting occasions available such as Valentine’s day, Birthday, Mother’s Day, Christmas, Anniversaries, Graduation and other amazing surprises that you had planned for them. During these occasions, we design special flower bouquets specifically for each and every one of them, creating a sense of uniqueness while keeping the flowers at an affordable price. In order to create better moments for every wedding and marriage occasions, we had launched premium wedding bouquets too! We deliver fresh flower bouquets to areas in Kuala Lumpur, Petaling Jaya as well as Penang, whether on the same day or for other days through pre-ordering.



LIMITED EDITION : SHOW THE VELVET LIPSTICK BLACK EDITION (JULIET RED)


dan inilah lipstick yang sha ceritakan di awal entry tadi, menarik kan kalau tengok pada packaging dia pun! ok meh nak cerita sikit, lipstick ni hanya menggunakan bahan yang semulajadi dan juga bahan pelembap semulajadi untuk membuatkan bibir kita sentiasa lembap walaupun menggunakan lipstick seharian. kalau sha beli apa apa lipstick pun sha amat menitikberatkan kelembapan bibir sha, takbest kan kalau pakai lipstick yang mngeringkan bibir 😥 lipstick dari Swanicoco ni mempunyai 3 variasi warna ; dan antara keistimewaan lipstick dari Swanicoco ini adalah warna yang sangat menarik , long lasting dan jugak melembabkan & melembutkan bibir!

Ingredient list ; Octyldodecanol, Isononyl Isononanoate, Silica, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isoeicosane, Ozokerite, Ethylhexyl Palmitate, Microcrystalline Wax, Paraffin, Phenyl Trimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Polyhydroxystearic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Argania Spinosa Kernel Oil, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Hexylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Ci 15850, Ci 45410, Ci 15985, Ci 19140, Ci 15850

kalau korang nak tau lipstick ni adalah LIMITED EDITION! hanya limited amount je yang akan dijual dan kalau sold out, Swanicoco TAKKAN restock lagi! ha takkan korang taknak jadi salah seorang yang memiliki lipstick LIMITED EDITION ni.mana nak beli? japppp baca sampai bawah!


SWATCHES & APPLICATION


yang best pasal lipstick ni korang boleh gayakan dengan dua cara iaitu full lips & ala ala korean. kalau sha, sha suka yang jenis full lips sebab kulit sha tak sesuai nak gayakan dengan jenis ala ala korean gituh, 

ala ala korean yang tak jadi

full lips


MY HONEST REVIEW 


masa mula mula bukak parcel terus macam wow wow wow!!! sha kan kalau beli apa apa selalu tengok packaging cantik ke tak, packaging lipstick ni cantik gila uolls! walaupun simple tapi sumpah lawa dan nampak exclusive githew. bila dah try lipstick ni terus jatuh cinta sebab warna menarik gila! lepas tu kan tahan lama, sha guna pagi masa nak gi kerja, breakfast, lunch pun masih ada tau lipstick ni. bibir pun lembab je bila pakai lipstick ni dan dan dan yang paling best senang nak cuci dan tak mengeringkan bibir walaupun selepas cuci lipstick ni!


WHERE TO BUY & PRICE

Price ; LIMITED EDITION Show The Velvet Lipstick Black Edition in Juliet Red : RM 88.85

Lipstick Swanicoco ni korang boleh dapatkan di website 50gram & kalau korang nak dapatkan diskaun daripada pembelian korang disamping berpeluang memenangi penginapan di salah sebuah Villa di Pahang, korang boleh purchase disini > https://goo.gl/WaUHkt <

For more information :-

WEBSITE : 50GRAM  x SWANICOCO
FACEBOOK : 50GRAM x SWANICOCO
INSTAGRAM : 50GRAM x SWANICOCO




** this is a sponsored post but all opinions are mine

10 comments:

  1. Macam best jer, nak skodeng-skodenglah hehehhee

    ReplyDelete
  2. Antara fav lipstick kak ana skrg. Kalau pakai pekat boleh tahan lama.

    ReplyDelete
  3. boleh tahan gak rega dia,kan sha..merah merelip kaler dia..dri jauh dh nmpk ni kalau pakai..haha

    ReplyDelete
  4. Bagus produk dari bahan natural

    ReplyDelete
  5. menarikla packaging dia, warna lipstick pun nampak cantik..

    ReplyDelete