KDRAMA : YOUR HOUSE HELPER


Assalamualaikum

KDRAMA : YOUR HOUSE HELPER | Hi! selamat kembali ke sekolah dan selamat kembali bekerja kepada semua hahaha ke ada lagi yang bercuti ni? dah dah la tu, sis jeles tau korang asyik cuti je hahahaha. harini sha baru dapat habiskan satu kdrama ni. 

YOUR HOUSE HELPER

sumber : google.com

Other name: Dangshinui Hawooseuhelpeo
Country: South Korea
Genres: Comedy, Romance
Date aired: Jul 4, 2018 - Aug 29, 2018

Summary:

The daily life of an average working woman involves: a packed subway during the rush hours, a miserable old boss, juniors clawing their way up, mounting credit card debt, and a rusty and tired body... And above all, the worst is the endless housekeeping work that awaits her at home. But what if a handsome guy appears and takes care of all the housekeeping work for her? And not only that, what if he solves the problems in her complicated and confused life? In this drama, a male house helper does housekeeping works in different women's houses and tries to solve their issues.

------------------------------------------------------------------

REVIEW :

tbh drama ni sedikit bosan, sebab tu macam lambat sikit nak habiskan. jalan cerita dia memang takbuat sha stress langsung, takpayah fikir apa nak jadi lepas tu, sampaikan dia tak buat sha tertunggu tunggu next episod. hero heroin dia nampak kekok tapi best la, macam masuk dorang dua jadi hero heroin. hero takdelah handsome sangat (hahaha tengok hero handsome ke tak tu wajib hokey) tapi sedap mata memandang la, heroin dia memang cantik gila! geram nengok kulit dia. kalau korang jenis suka berfikir, suka meng-stresskan diri sendiri dengan fikir pasal drama, korang jangan tengok drama ni, konfirm korang boring hahaha. kalau sha, mmang suka drama mcm ni cuma hero dia tak agresif la sebab tu rasa slow. overall okaylah 4/5

15 comments:

  1. dah berkerja pun..dulu layan sekejap citer nie lama-lama tak dah..

    ReplyDelete
  2. Masa tertengok episod satu tu, nampak macam menarik.. Cuma tak tengok sepenuhnya.. Nantilah dulu.. Kikiki..

    ReplyDelete
  3. Tak best ek?nasib x tgk..kekeke..
    tgh layan drama suits

    ReplyDelete
  4. menarik.. ada peluang boleh tgk ni :)

    ReplyDelete
  5. Itu la salah satu sebab tak leh go on tengok drama ni. Slow namati. :) Tapi cerita dia kinda best sebab pasal cleaning2 gitu.

    ReplyDelete
  6. I love this show sebab pace dia slow, relax je. Tak stress. Hahaha.

    ReplyDelete
  7. perghhh tak boleh bayangkan ada house helper kacak yang cekap buat kerja rumah..mau ada orang yang tak pergi kerja..hehehe. Macam menarik nak tonton jugak ni..

    ReplyDelete
  8. wah bestnya komedi romantik mcm ni mama suka

    ReplyDelete
  9. Saya pun kalau tengok kdrama tapi hero heroin tak hensem/cun memang boleh buat spoil mood nak tengok..walaupun dah jadi bini orang, perangai masih sama okey :D

    ReplyDelete
  10. zyra tak tengok pun drama ni sebab nampak macam bosan je hahah..drama yang tengah follow sekarang lovely horribly yang ada song ji hyo tu.. tu pun tengok sebab ada Gikwang group Highlight !hahahah

    ReplyDelete
  11. Nanti zumal nak tengok juga la...

    ReplyDelete
  12. masa blaja dulu je layan korea..apa cte yg bes skrg eh

    http://www.dotneeda.com/2018/04/tips-sembuhkan-patah-tulang-peha-dengan.html

    ReplyDelete
  13. Uyul tengok drama kene tengok siapa hero dia. Tak handsome, tak nak tengok hahahahah

    ReplyDelete
  14. Tak pernah tgk lgi kdrama yang ni. hehe.

    ReplyDelete