BELI PHONE DI SHOPEE - XIAOMI REDMI S2


Assalamualaikum

BELI PHONE DI SHOPEE - XIAOMI REDMI S2 | Hi korang! esok dah raya yay! yang balik kampung tu dah sampai ke belum? yang takbalik kampung tu, yang kena kerja tu bolehlah dengar lagu raya yang sedih sedih ok? hahahaha joke joke :3 seperti mana tajuk entry sha tu, yes sha dapat phone baru! yayyyyy! kenapa dengan phone lama? dah rosak ke? NOOOOOO masih elok cun melecun tau! tapi sha kena upgrade phone sebab storage huhu sorry baby 4A. kalini sha masih setia dengan jenama xiaomi hahahha HELLLO sha dah in love teruk kot dengan phone xiaomi :p


sha order hari jumaat dan sampai di tangan sha hari isnin. perit weh menunggu hahahha makan tak kenyang mandi takbasah, kat mana lah phone aku ni :p

     

sha sampai tak keluar rehat tau, tunggu pakcik poslaju datang hahahah lawak je lah! sha keluar pi beli nasi kat kedai sebelah, pastu nampak pakcik poslaju yayyyyy berbunga hati tau :p kalau sha keluar mana pun kan, pakcik poslaju konfirm call "helo pikah, barang saya tinggal kat nazila nah" hahahahaha pkcik poslaju tu memang baik gila dengan sha >< kadang kalau tak sempat hantar barang pun call tau "pikah, harini takdan kot hantaq barang, esok pagi saya pi hantaq"

 

maaf takjelas, ni guna phone redmi 4A dan takdak cahaya yang bagus. trust me kalau ada cahaya yang elok, kamera redmi 4A memang okay hehehhee

HERE MY NEW BABY!

alhamdulillah sangat dapat phone baru, rezeki sha bulan ni, banyak benda dalam wishlist sha dah dapat hehehe wishlist kahwin belom :p;P dan phone ni kali kedua sha beli kat shopee, memang sha ni dikira salah seorang yang berani la sebab beli online kan :p


TIPS BELI PHONE DI SHOPEE

  • TOLONG RAJIN BACA REVIEW PHONE TU, KALAU BANYAK 1STAR TLG LA JANGAN BELI
  • SEBELUM BELI TANYA SELLER BANYAK BANYAK - SEBAB KALAU SEBELUM BELI DAH MALAS LAYAN , DAH BELI KALAU ROSAK PAPE KE HA MMG DIA BUAT TAKTAU LA
  • BELI YANG ADA WARRANTY - THAT WHY KENA CHAT SELLER
  • KENA BANYAKKAN SABAR, JANGAN INGIN BANKIN HARINI PTG KARANG DAPAT :')
  • PILIH COURIER YANG KORANG PALING PERCAYA :- POSLAJU, GDEX DAN YANG PALING BARU DHL
  • KENA RAJIN SURVEY HARGA SEBAB ADA HARGA YANG MEMANG BERBALOI
  • KALAU JENIS SUSAH NAK YAKIN, BELI KAT SHOPEE MALL / OFFICIAL STORE



sha beli phone ni dekat ⟶ itronicMobile





29 comments:

  1. Sy pun guna xiaomi juga.. Tapi biasa je la... Tapi mmg best phone ni... Tapi kami beli kat Lazada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat lazada pun pernah! sampai skrg ok lagi phone tu hehe

      Delete
  2. Wuuuuuu tepon baruuu >_< heheh jaga elok2 tau kak!! ^^

    ReplyDelete
  3. Berani ye sha. Kalau kinah barang macam ni beli kat kedai je. Tak berapa yakin nak beli online.

    ReplyDelete
  4. wah bestnya...


    btw,,harry dalam puisi buat harry tu..crush saya..kekeke =P
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/puisi-buat-harry.html

    ReplyDelete
  5. Yaayyy... saya pun suka shopping kat shopee. Tahniah diatas henpon baru. Dulu saya pakai Xiaomi Redmi Note 4X. Memang cantek henpon xiaomi ni sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nak beli note 5 haritu tapi takde bajet pulak haha

      Delete
  6. setakat ni belum berani beli phone online. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe walaupun berani tapi masih takut takut jugakkk

      Delete
  7. Best ke phone ni. Hg pun murah erk. Ehhehehe leh gak usya kat shopee ni.

    ReplyDelete
  8. wahhhh.. best la ada phone baru. hehe

    ReplyDelete
  9. pernh bli juga kt parent hp xiaomi utk parent tp bli kt lazada

    ReplyDelete
  10. pernh bli juga kt parent hp xiaomi tp bli kt lazada

    ReplyDelete
  11. Ni memang kira bernai la sebab beli phone online. Macam saya, saya cuba untuk tak beli gadget online unless kalau dari official store.

    ReplyDelete
  12. Wahh. Betul² kalau nak beli handphone online kena berani. Kalau tak berani baik tak payah.

    ReplyDelete
  13. Uish.. Berani betul Sha beli online ye.. Kalau akak memang nak kena pergi kedai.. Tak berani beli online tapi pernahlah beli online untuk encik suami..

    ReplyDelete
  14. Wahhhh x pernah lagi beli gajet online.. Nice sharing

    ReplyDelete
  15. wahhh phone baruuu. lepas ni lagi smangat nak snap pic update di blog . <3

    ReplyDelete
  16. Wow..telefon baru..Sha kira sorang yg berani la sebab ambio risiko yg besar la jugak.. akak pun dok kira2 nak beli telefon baru kat online tapi masih lagi 50-50..

    ReplyDelete
  17. wow phone baru ye..
    kak liez takut nak beli hp secara online takut kena tipu satu,then barang tiruan ke kan..

    ReplyDelete
  18. dah 2 kali beli phone xiaomi kat shopee...pasni nak angkat S2 plak...hehe

    ReplyDelete