FINALLY! DAPAT JUGAK MAKAN DI BOAT NOODLE


Assalamualaikum

FINALLY! DAPAT JUGAK MAKAN DI BOAT NOODLE | Hi! sebenarnya masih takdak mood nak berblogging tapi kalau biarkan memang sampai kesudah lah tak cerita haha so sambungan daripada tengok movie {BACA SINI}, habis je movie gi surau habis solat terus cari makanan, takmakan apa pun pagi tu cuma minum air pastu makan popcorn dalam wayang, kita dah la perut melayu yang perlukan nasi hahaha so decide nak makan kat boat noodle. cerita dia, ni adalah kali ketiga nak makan ya. haritu first takdak tempat, second takdak gas -_- alhamdulillah kalini ada rezeki nak merasa makan di boat noodle~

dibawah ni apa yang sha dan cousin sha order, cousin sha makan noodle tu entah apa nama tak ingat haha dengan Flame Grilled Chicken dan sha makan Kra-pom Chicken Rice dengan air Kaffe Yen (Thai Iced Coffee)sebenarnya semua yang diorder ni sha rasa hahahaha :p including the noodle muehehehe


KAFFE YEN (THAI ICED COFFEE) - sebab sedap gila sampai sha lupa nak ambik gambar masa mula mula sampai tu hahaha bila dah nak habis eh baru perasan benda sedap ni takambik gambar lagi :p sha sebenarnya dah kurang minum kopi tapi sekali sekala keluar takpa kan? :p memang sedap gila kopi ais ni, sha rasa sedap dari greentea kot hahaha


NOODLES - sorry but sha kureng suka sangat noodle kat sini taktau kenapa. rasa dia tak kena dengan tekak sha, kalau kena dengan tekak sha, sha rasa mau 6 7 mangkuk habis hahaha



FLAME GRILLED CHICKEN - sedap baqhang! kuah cicah tu yang masuk selera sha tu. tiba tiba boleh makan pedas pulak, selama ni kerja tolak ja makanan pedas hahaha. memang kalau ada rezeki nakmkaan lagii, nak order yang ni! wajib!


KRA - POM CHICKEN RICE - dah lama berhajat nak makan ni, baru dapat hari rabu lepas. sedap lah haha tapi takmacam apa sha bayangkan kesedapan dia, ok. sedih haha

incase kalau korang nak tau harga or nak tengok menu di boat noodle, here u go! 


Boat Noodle Aman Central
Lot 4-38, Tingkat 4, Aman Central, 1, Lebuhraya Darul Aman, Kampung Lubok Peringgi, 
05100 Alor Setar, Kedah

No. Tel : 019-591 4388




19 comments:

  1. waaa.. terbaek.. sedap2 menu :)

    ReplyDelete
  2. dh lama jugak tk pi mkn kt boat noodle sbb jauh.. dulu time stay kt shah alam selalu jugak..

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  3. Kak tak pernah pi makan boat noddle kat aman central..selalu pi full house..kena pi cuba jugak nii..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, merasa jugak kan..

    ReplyDelete
  5. wahhhh..dekat aman central..rindu ain dekat kedah..

    ReplyDelete
  6. singgah sini dik, sedapnya lahai meleleh nii.. untunglah ada boat noodle kat sana

    ReplyDelete
  7. Aida x pernah mkn boat noodle lg.
    Pernah skali hampir nak mkn.
    Tapi x jadi.
    Anak2 xde nak mkn pe.
    Diorang kata x nak mkn situ :-(

    ReplyDelete
  8. Samalah kita Sha, first time sis makan boat noodle x boleh terima tekak.. At last sis cuma makan roti sangkaya. Next time boleh cuba flame grilled chicken..

    ReplyDelete
  9. perghhh dapnyaaa. lama tak makan kat boat noodle!

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaa sha! boat noodle tempat fevret akak. hehe. menu confirm order aiq green tea, kerabu maggi dia sedap gila. thai fried chicken

    ReplyDelete
  11. Paling suka makan dekat Boat Noodle ni. Hahah! Fav Nani kalau makan sini sangkaya, yang tu wajib order.

    ReplyDelete
  12. Tak berjaya try lagi.. Ai is menangis bucu katil.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. K.fiezz tak leh nak bygkan besar mangkuk mee tu besar mana..tak pernah masuk pun..lagi kesian..haha..apa nak buat, asben jenis tak suka makanan cam ni...penah dicadang tapi macam krik krik krik

    ReplyDelete
  14. K.fiezz tak leh nak bygkan besar mangkuk mee tu besar mana..tak pernah masuk pun..lagi kesian..haha..apa nak buat, asben jenis tak suka makanan cam ni...penah dicadang tapi macam krik krik krik

    ReplyDelete
  15. Boat Noodles sekarang dah banyak menu baru. Belum berkesempatan nak cuba menu baru diaorang lagi.

    ReplyDelete
  16. rabia pernah sekali makan kt boat noodle ni.tp my parents tak nak makan dh katanya.hehe.

    ReplyDelete
  17. My favorite ni boat noodle! 😍💕

    ReplyDelete